pabloxl Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 W pierwszej części przeczytałem bardzo wiele fajnych przypadków radzenia sobie z nieuprzejmymi kierowcami 4oo. Dzięki Teraz trochę inna sytuacja. Gość zajeżdża wam drogę, gdzie cudem udaje się opanować sprzęta i jego bezkolizyjny tor jazdy. Myślisz ok. - może jego nieuwaga??? Wyprzedzając go spojrzałeś w okienko z politowaniem nie mając złych myśli…a tu widzisz uśmiech i znak uważany za nieprzyzwoity…Facet najwyraźniej kpi sobie z użytkowników jednośladów…? Jaka jest Wasza reakcja? Nadal uważacie, że jest to zwykły buc i trzeba go wyprzedzić szerokim łukiem? Może przecież następnym razem zrobić komuś krzywdę….
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zatrzymuję się, wyciągam ze schowka klamkę, wywalam w gościa 6 × 12g ołowiu i odjeżdżam.
RONIN Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Jadę za nim i szukam wzrokiem radiowozu i informuję ich o zajściu, czekam jak go zatrzymają i powoli przejeżdżam obok i żegnam go szerokim uśmiechem.
Bosy Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Sytuacja dla mnie co do zasady abstrakcyjna. Nie patrzę bowiem na gościa w ogóle, bo co mnie on obchodzi, więc nie zobaczę jego obraźliwego gestu. Nie bardzo widzę zgodne z prawem i skuteczne działania przeciwko takiemu pajacowi. Chyba, że jest monitoring i mam trochę czasu i chęci. Wtedy może złożę obywatelskie zawiadomienie.
T0MEK Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 pabloxl: napisałeś o sytuacji, która miała miejsce czy tylko teoretyzujesz? Walka nie ma sensu, wyzwiskami też nic nie zdziałasz - co najwyżej rozbawisz gościa. Można na spokojnie i z uśmiechem próbować wytłumaczyć, ze kiedyś kogoś zabije i pójdzie siedzieć, ale nie sądzę, że do takiego "wesołka" cokolwiek trafi. Zadzwonić na policję, zgłosić wydarzenie - jeżeli znasz rejestrację i chcesz się z gościem spotkać w sądzie, albo tylko chcesz żeby policja coś z nim zrobiła - podejrzewam że przynajmniej z nim porozmawiają, a może nawet gość zgodzi się przyjąć mandat.
Drek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zatrzymuję się, wyciągam ze schowka klamkę, wywalam w gościa 6 × 12g ołowiu i odjeżdżam. Rewolwery są "passe" teraz używamy p90
Geni Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Flyman rozumiem, że do schowka po prostu nie wlazło MG42 z podstawą i dwoma skrzynkami amunicji . pabloxl, chyba nic mądrego nie da się zrobić, skoro własna matka i ojciec takiego idioty nie wychowali. Kulasów mu nie połamiesz, bo milicja obywatelska się będzie czepiać. Do rozumu kulturalnymi słowami nie przemówisz, bo kulturalnego języka zapewne ten osobnik nie zna. W języku rynsztokowym natomiast pewnie lepszy od każdego z nas. Gdybym ja miał wybierać z pomysłów zupełnie abstrakcyjnych to bym mu najchętniej gniazdo os na tylne siedzenie auta wrzucił .
tomekmajesty Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Cóż, to nielegalne, ale... Znam pewnego gościa z pewnego miasta na południu Europy, który mówi, że czasem w takiej sytuacji zdarzyło mu się jakoś tak "zawadzić" obcasem jego bok samochodu... Wgniotka dość kosztowna, policja przyjeżdża i mówi - wina kierowcy samochodu, najechał na skuter i dobrze że jego kierowcy nic się nie stało bo byłoby duże odszkodowanie a tak tylko za uszkodzony but ...
Rekomendowane odpowiedzi