Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś wie co dzisiaj działo się na Puławskiej?

2 Policyjne motocykle wyciągały na pobocze z korka wszystkie motocykle i skutery.

Działo się to na wysokości Reala , na pasach w stronę Piaseczna, trzymali akurat jakieś motocykle i jednego granatowego Burka.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LEVY

6

• dzialkowiec

3

• Norbert

3

• Sysgone

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że w jednej chwili na Puławskiej potrafią stać w trzech różnych miejscach (odcinek od Reala do Lukolia). Są tak sprytni :), że często stoją za Karczunowską i mierzą tych, co przyspieszają po minięciu fotoradaru przy Lukoilu.

• Klubowicze
Opublikowano

Ale rozumiem, że nie było to polowanie na "szybkich i wściekłych" :) ale regularne wyławianie użytkowników jednośladów?

Opublikowano

Tak wyciągali ich z korka , ruch tam był max 5km/h więc nie ma mowy o przekroczeniu prędkości , zastanawiam się czy nie chodziło o przeciskanie się między autami.

Opublikowano

Trzeba będzie znaleźć drogę alternatywną ciekawe czy ta akcja rozniesie się na całą wawe to by była kicha stać na trasie łazienkowskiej w korku

Opublikowano

Nie jest zabronione jechanie miedzypasem, jesli pojazdy stoja, nie ma ciaglej.

• Klubowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie normalna akcja jak co roku w sezonie w wielu miejscach Warszawy. Wyłapują wszystkich motocyklistów, sprawdzają lejce, dmuchanko, i nic więcej.

Opublikowano

sadzę, że znowu im się włączyło sprawdzanie czy ludzie mają uprawnienia.. już od kilku sezonów tak robią

Opublikowano

Sprawdzają dokumenty - głównie prawa jazdy. Podobno sporo młodych lata na 2oo bez uprawnień lub na lewych papierach.

Mój syn był w tym roku sprawdzany już kilka razy, ostatnio na osiedlu, 300m od domu.

Opublikowano

Tak, w zeszłym roku przerobiłem to na Ordona, wystarczyło prawko pokazać i dmuchnąć. Dowód rejestracyjny ich nie interesował.

• Sympatycy
Opublikowano

Przychylam się do zdania przedmówców, że zapewne zaczęło się bardziej restrykcyjne kontrolowanie uprawnień. W ubiegłym roku znalazłem się w takiej "łapance" z szybką kontrolą lejc i dmuchankiem (w alkotest).

pzdr

Opublikowano

akcja chyba i do Łodzi zawitała.. wyciągnęli mnie dzisiaj z korka, sprawdzili prawko i puścili. wydaje mi się, że ma to powiązanie ze zmianami w egzaminach, kategoriach- można się spodziewać wzrostu ilości nielegalnych motocyklistów.

Opublikowano

Ja zaliczyłem taką kontrolę w zeszłym tygodniu wieczorem z kumplem w trakcie spokojnego powrotu do domu obydwaj na skuterach z tym, że na ul. Radzymińskiej. Mało tego w trakcie kontroli przejeżdżała obok nas grupa na szlifierkach i jak zobaczyli, że nas trzymają wszyscy na hura wrzucili maszyny na gumę i zniknęli :) Kontrolujący policjant natychmiast wyskoczył z radiowozu z tel. kom. i udało mi się usłyszeć część rozmowy "trzech poleciało w stronę Pragi, polecisz za nimi?" I dosłownie za kilka s przemknęła obok nas rozświetlona Kia :photo:

Opublikowano

akcja chyba i do Łodzi zawitała.. wyciągnęli mnie dzisiaj z korka, sprawdzili prawko i puścili

Orzo - gdzie to było, ja dziś po Łodzi się trochę pokręciłem, ale nikt nie chciał mnie legitymować :-)

Opublikowano

Pabianicka, tuż za Jana Pawła w stronę Pabianic.

• Klubowicze
Opublikowano

Fakt, że ja też w tamtym roku zaliczyłem więcej kontroli na 2oo niż przez ostatnie kilkanaście lat jeżdżąc 4oo. :clapping:

I tak jak wcześniej było powiedziane: prawko + alkomat i "dziękuję, proszę jechać dalej".

Opublikowano

Czyżbym na "trzeźwego z natury" wyglądał?

Wczoraj byłem uczestnikiem takiego wymuszonego spotkania wszystkich przejeżdżających 2oo w Wawie na Grochowskiej (przy Pętli Gocławek). I "smurfy na hulajnogach" ;-) prosiły tylko prawko oraz OC.

Podobnie było w zeszłym roku 3 razy: kontrole przy S8 koło Radzymina, tydzień później za Radzyminem przy drodze w kierunku Ryni i w Wawie na Grójeckiej (niedaleko Dickensa) - wszystkie bez alkomatu. Zawsze prawko i (chyba) papiery skuta, ale nigdy alkomat.

Opublikowano

Widać, że akcja słuszna więc razi teraz trochę tytuł wątku...

Opublikowano

W ostatnim tygodniu miałem 3 kontrole i w końcu się spytałem, o co chodzi - odpowiedź była, że trwa akcja sprawdzania dokumentów a przy okazji i promil można zweryfikować :)

Opublikowano

dokladnie mnie zatrzymali jakos pod koniec maja jeszcze jak mialem motocykl oczywiscie kierunki z tylu nieprzepisowe, brak oslony lancucha i wydech 132db;D ale ze jako jestem mundurowy to puscili. powiedzieli ze jest akcja motocykl;D czyli lejce, oc, reszta dok

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj w poniedziałek 17.06 na wysokości Centrum Nauki Kopernik kierunek trasa łazienkowska "bladym świtem" łapanka godz 7:20 policja na hulajnogach zatrzymywała wszystkich użytkowników jednośladów sprawdzali tylko lejce i stan trzeźwości -ustnik jednorazowy zostawili na pamiątkę :Jumpy:

• Klubowicze
Opublikowano

Ja wczoraj padłem ofiarą tzw,łapanki motocyklistów.No i Panowie przypomnieli mi że kupiłem skuter 3 lata temu(10 czerwca) i jak się domyślacie pojechałem bez dowodu rejestracyjnego :rip::)

• Administrator
Opublikowano

No i Panowie przypomnieli mi że kupiłem skuter 3 lata temu(10 czerwca) i jak się domyślacie pojechałem bez dowodu rejestracyjnego :rip::)

Szewc w podartych butach chodzi :ninja:

• Klubowicze
Opublikowano

No i SKP mam za ścianą