Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ogłoszenia sprzedaży skutera...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To widmo kryzysu zmusiło również mnie do zaprzestania poszukiwań większego skutera. Takie czasy - kiedy nie ma pracy, przyjemności schodzą na dalszy plan. A widzę w ogłoszeniach sporo takich polskich i pewnych xmaxów jak mój i wiszą dłuugo. Mialabym też pewnie klopot ze sprzedażą. Przebieg taki jak u Ciebie przemas. A są z jeszcze mniejszym - np 4tys i stoją. Handlarze kombinatorzy robią swoje..

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

6

• lanciomaniak

6

• MariuszBurgi

5

• Magda B.

5

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja jeśli mogę coś zasugerować...wystawiłem swój skuter na autoscout24.de.

Na chwilę obecną mam rezerwacją od klienta z Austrii. Ogłoszenie jest za darmo.

Jeśli uda mi się sfinalizować transakcję to dam znać... :D

Opublikowano

Hmmm, powiem szczerze, że nie bardzo wierzę w sprzedaż za granicę za taką cenę: http://www.autoscout...0000000&asrc=st Po pierwsze odgrywa tu rolę ekonomia: skuter musi zostać przerejestrowany na zagraniczne rejestracje, a to kosztuje i zabiera sporo czasu przy takim zabiegu, a jak diagnosta widzi pojazd z Polski sprawdza go wyjątkowo dokładnie, to normalka. Nie przejdzie wtedy żadna odchyłka... Po drugie Niemcy czy Austriacy podchodzą do pojazdów z Polski z dużą rezerwą- nie wierzą po prostu w ich nienaganny stan techniczny- taka to już niestety panuje tu opinia, jeśli nie skusi ich naaaaprawdę okazyjna cena, to takiego pojazdu zarejestrowanego nadal w Polsce i posiadającego komplet polskich doku nie kupią. Tyle moje doświadczenie. A jak będzie? Ja życzę szybkiej sprzedaży i koniecznie napisz o wyniku !OKK .

PS: Po trzecie- nie to, żebym się czepiał -> Sorry, ale treść ogłoszenia też "niespecjalnie" zachęca :D

Ich verkaufe meine Xciting 500 Ri + ABS

Bauhjahr 2010.

Scooter ist in Poland(nehe Poznan).

Wie neu.Ich kann transport nach Deutschland.

Fur weitere Fragen bitte anrufen

Opublikowano

Faktycznie powinno być in Polen(jeśli tego dotyczy Twoja uwaga)...to również wynik operowania dwoma językami... :)

Poza tym co mam się rozpisywać na temat prawie nowego sprzętu...resztę można powiedzieć telefonicznie.

Zresztą kolesie, którzy dzwonili z zagranicy(3 osoby + ten z Austrii) głównie pytali o cenę.

Tak serio koleś zadzwonił poprosił o numer homologacji pojazdu. Dogadał ze mną wstępnie cenę pojazdu i jest ona niższa niż ta podana w ogłoszeniu o 400 Euro. Oczywiście jeśli koleś przyjedzie to jestem gotów zejść kolejne nawet 100 Euro.

Mimo wszystko to i tak więcej niż oferowano mi w Polsce(11-12 tys).

Nie zgodzę się z Tobą co do podchodzenia do pojazdów z Polski. Pytanie jakich pojazdów. Jeśli chodzi o pojazdy nowe salonowe z małym udokumentowanym przebiegiem nie ma problemu. Sam pomysł podrzucił mi pewien gość, który w ten sposób sprzedaje motocykle.

Szuka okazji w Polsce salonowych i pcha właśnie do niemiec. To dziwne ale u nich cena nowego jest niższa niż u nas, natomiast używka jest droższa niż u nas.

Przykład:

Yamaha XJR 2013: zakup w Polsce 39900, a niemczech 9900 Euro x 4,2 = 37800

Yamaha XJR 2007: zakup w Polsce między 18-20 tys, w niemczech 6500 Euro x4,2= 27300. Z tej ceny przy ngocjacjach osobistych nikt nie zszedł bardziej niż 400 Euro co daje w przeliczeniu około 25 tys PLN.

Opublikowano

(...)Yamaha XJR 2013: zakup w Polsce 39900, a niemczech 9900 Euro x 4,2 = 37800

Yamaha XJR 2007: zakup w Polsce między 18-20 tys, w niemczech 6500 Euro x4,2= 27300. Z tej ceny przy ngocjacjach osobistych nikt nie zszedł bardziej niż 400 Euro co daje w przeliczeniu około 25 tys PLN.

9900 € x 4,2 to 41580 PLN :) ...

Negocjacje osobiste? 400 Euro "obniżki" dla pojazdu zarejestrowanego w PL i idącego na rynek niemiecki :o ?

PS. No dobra, widocznie jest tak jak mówisz, nie zamierzam przekonywać :) . Smiem jednak twierdzić, że przeciętny Niemiec będzie wolał dać 500 Euro więcej i kupić pojazd gdzieś pod nosem, zarejestrowany, z przeglądem i gotowy do przerejestrowania, niż wydzwaniać za granicę, umawiać się na dostawy bez oględzin itp. itd.... Dla mnie to troche rąk i nóg nie ma :) ... Akcja jak dla kamikaze :) ...

No ale może źle to widzę, w każdym bądź razie śledzę ten temat...

Opublikowano

Przepraszam miałem wpisać 8900 Euro, mój błąd.

Nie zapominaj i dobrze przeglądaj ogłoszenia.

Bo zauważ, że w tej cenie Kymco Xcitinga z tego rocznika nawet za 3700 nie kupisz, a już tym bardziej za 3200-3300.

Spójrz na ceny od 3900 w górę...do utargowania max pewnie 5%.

Także spokojnie więcej wiary. Koleś dzwonił do mnie chyba z 6x, wysyłał smsy.

Poza tym nie zapeszajmy, jeszcze nie sprzedałem... :)

Opublikowano

Faktycznie powinno być in Polen(jeśli tego dotyczy Twoja uwaga)...to również wynik operowania dwoma językami... :o

Poza tym co mam się rozpisywać na temat prawie nowego sprzętu...resztę można powiedzieć telefonicznie.

Zresztą kolesie, którzy dzwonili z zagranicy(3 osoby + ten z Austrii) głównie pytali o cenę.

Tak serio koleś zadzwonił poprosił o numer homologacji pojazdu. Dogadał ze mną wstępnie cenę pojazdu i jest ona niższa niż ta podana w ogłoszeniu o 400 Euro. Oczywiście jeśli koleś przyjedzie to jestem gotów zejść kolejne nawet 100 Euro.

Mimo wszystko to i tak więcej niż oferowano mi w Polsce(11-12 tys).

Nie zgodzę się z Tobą co do podchodzenia do pojazdów z Polski. Pytanie jakich pojazdów. Jeśli chodzi o pojazdy nowe salonowe z małym udokumentowanym przebiegiem nie ma problemu. Sam pomysł podrzucił mi pewien gość, który w ten sposób sprzedaje motocykle.

Szuka okazji w Polsce salonowych i pcha właśnie do niemiec. To dziwne ale u nich cena nowego jest niższa niż u nas, natomiast używka jest droższa niż u nas.

Przykład:

Yamaha XJR 2013: zakup w Polsce 39900, a niemczech 9900 Euro x 4,2 = 37800

Płatność WE i transport do Nigerii? :)

Opublikowano

...ale to są Xcitingi przedliftowe jesli moge to tak nazwać...i mobile tez przegladalem tylko tam mam kłopot z wystawieniem.

Najtańszy z tej samej budy jest ten i w ogłoszeniu masz napisane, że cena ostateczna 3650 Euro

http://suchen.mobile...Features=EXPORT

Później masz 3690 Euro ale z przebiegiem ponad 20 tys km.

I następny 3950 Euro i dalej ceny szybują w górę.

Nie wiem co chcesz udowodnić, ale siejesz ferment. Poczekaj na rozwiązanie, a nie próbuj mi udowodnić absurdu.

Nie jestem debilem i analizowałem ogłoszenia. Nie napalam się więc spokojnie, ale obiecuje dać znać jak się sprawa skończyła.

:)

Opublikowano

Zawsze można próbować skoro jak piszesz nic to nie kosztuje. Na mobile chyba są opłaty, przynajmniej ja płaciłem kartą albo sms-em. Uważaj tylko na oszustów których pełno jest w sieci. Wiadomo że nie wyślesz sprzętu bez gotówki ale czasem oszuści próbują naciągać na potwierdzenie zapłaty, wester union, paypal itp. Zapytaj wujka google - jest tam sporo tego typu przykładów. Powodzenia w sprzedaży.

Opublikowano

No fakt, po zerknięciu, przedliftowe, zmylił mnie rocznik :) . Powodzenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to tak jak obiecałem kończę temat...

Dzisiaj mój Kymco na pace busa podążył w okolice Wiednia.

Co ciekawe gość podesłał kogoś z Polski.

Gość przyjechał, niespecjalnie oglądał, odpalił i wykartował kasę.

I tyle się widzieliśmy...

Tak więc moja przygoda z maxi się kończy... :)

Fajne sprzęty, fajne forum. Obiecuje o Was nie zapomnieć i obiecuję również zawsze Was pozdrawiać na drodze...

(mam tylko prośbę jakby ktoś podesłał mi info na prv. jak usunąć swoje konto, aby tu nie zaśmiecało).

Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze... :P

Opublikowano

Ha, czyli jest równowaga w przyrodzie.

Porządne salonowe sprzęty wyjeżdżają na zachód a wyeksploatowany chłam trafia do Polski...

Gratulacje lanciomaniak! Konta nie kasuj, może ci się kiedyś przydać.

Napisz w wolnej chwili jakie moto kupiłeś.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i T-Max przyjechał w sobotę z Poznania do Warszawy:)

Opublikowano

He he, no to gratki sprzedajacemu i kupujacemu :-)