tkd Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Witam! Mam problem z niedawno kupionym burkiem 400 k1, otóż po rozgrzaniu pracuje nierówno, gubi zapłon i momentami nie da się jechać... jak jest zimny to jest idealnie. Wyregulowałem gaźnik, wymieniłem świece, sprawdziłem połączenia itp. i przyszedł czas na wymianę cewki, fajki i kabla ponieważ problem nie ustąpił. Dzwoniłem do suzuki i usłyszałem cenę prawie 500zł to zacząłem szukać używki na allegro. Problem w tym, że swojej cewki nie wyciągnąłem bo żeby to zrobić muszę ściągnąć plastiki - inaczej nie ma dojścia. Zresztą na allegro opisy używanych cewek są wyjątkowo skromne i żadnych danych i tak nie ma jeżeli chodzi o numer części i do tego sprzedający sami często nie wiedzą z jakiego dokładnie modelu pochodzi dany element a poza tym wymontowując swoją też nie mam pewności czy ktoś wcześniej zamontował właściwą. Analizując aukcje można dojść do wniosku, że cewki dla 250 i 400 oraz k1 i k2 są takie same lub zamienne... czy ktoś może mi powiedzieć czy to faktycznie prawda? Od jednego sprzedającego uzyskałem informację, że na cewce jest napis denso 129700 - czy to pasuje do k1-400 '99r? szukając w google to wychodzi na to, że 129700 to ogólnie do wielu przeróżnych motocykli jest, a na ebay taka cewka była opisana jako do burka 400 2005r. podczas gdy sprzedający uważa (ale nie jest pewien), że albo od k1 albo k2...
Rekomendowane odpowiedzi