Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem początkującym skuteromaniakiem. Mój pojazd to Kymco Grand Dink 125 cc.

Planuję wyjazd na skuterach nad polskie morze. Celem podróży będzie Hel.

Termin wyprawy: początek lipaca 2013 ( najlepiej jakiś weekend)

Przebieg trasy:

BYDGOSZCZ - ŚWIECIE - AUTOSTRADA - REDA - WŁADYSŁAWOWO - HEL

Nocleg: Władysłwowo

Prędkość podróżna to ok. 90 - 100 km/h

Koszt: ok. 800 - 1000 zł

chętnych zapraszam:)

pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

1000 zł?

Biorąc pod uwagę że odległość Bydgoszcz - Hel to 260 km to albo masz straszny przepał albo ten nocleg taki drogi :clapping:

Opublikowano

Przemas miał pewnie na myśli całkowity koszt, a jedzenie i picie nad morzem też kosztuje ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

To i tak dużo jak na weekend. Za niewiele większe pieniądze koledzy z Warszawy pojechali do Estonii.

• Administrator
Opublikowano

Nie znacie szczegółów tego "weekendu" a komentujecie w tak brzydki sposób... :ninja:

Nie wiecie przecież jakie extrasy są w planach wieczornych, jaka marszruta itp.

Ja znam takich co w jeden weekend na Helu wydawali 1000... ale € :clapping:

Ps. Myślę, że koledze chodziło o znalezienie na forum kompanów a nie księgowych czy pracowników US :clapping:

Opublikowano

...Ps. Myślę, że koledze chodziło o znalezienie na forum kompanów a nie księgowych czy pracowników US :laughing:

;):clapping: :clapping:

Opublikowano

Witam tez z wielka chęcia bym sie wybrał moim Burgiem nad morze właściwie to sam miałem taki plan pojechać nad Bałtyk tylko tak na jeden dzien do Trójmiasta ,ale mysle ze taki wypad tyle nie kosztuje co napisałeś jestem z Bydgoszczy wekendy mam wolne wiec czekam na konkretny termin. Pozdrawiam

Opublikowano

to jest tylko propozycja;) szczegóły wyjazdu można ustalić wspólnie, fakt może trochę przesadziłem z kosztami, a może ktoś ma lepszy pomysł???

pozdrawiam

Opublikowano

zapraszam pod Ustkę trasa Słupsk -Ustka miejscowość Włynkówko amfiteatr Dolina Charlotty 3 sierpnia zagra Carlos Santana wejściówki 180 złociszy też niedaleko z Bydgoszczy

Opublikowano

W lipcu tamtego roku wybrałem się z Krakowa do Gdyni. Trasa ponad 600 km, spalanie 3,3-3,7 zależnie od prędkości, rodzaju drogi (czyli też prędkości) itp

Koszty paliwa były więc bardzo niewielkie. Wiadomo, że po drodze trzeba zjeść porządny obiad plus przeznaczyć trochę grosza na pobyt, bo nie po to jedzie się taki kawałek żeby przesiedzieć w domu.

Oby pogoda dopisała, bo bez tego nie będzie przyjemności jazdy, a niestety u nas pogody nie przewidzisz.

Opublikowano

fakt u nas ciężko trafić z pogodą:whistling: ale zobaczymy, mam nadzieję że lipiec będzie upalny

Opublikowano

kto co lubi, ja wolę temperaturę ok.20 stopni, w sam raz do jazdy

Opublikowano

Proszę o konkretne wpisy, odległość do przejechania to ok. 250 km z czego 35 km to droga po półwyspie Helskim... To jest Bałtyk, a nie wyprawa nad Morze Zółte.

Widzę, że temat zmierza w kierunku kompletnego rozmycia się, jak niektóre tematy, zwłaszcza w dziale "imprezy, podróże".

Ja wiem, że pogoda może być "straszna" i będzie kropiło, albo będzie wiał wiatr lub niedostatecznie świeciło słońce, Słupsk ma się do tej trasy jak...¤%/! Mydło i powidło. Opanujcie się.

Jeśli ktoś ma do zakomunikowania światu jakieś sobie tylko zrozumiałe przesłanie, które nie ma NIC wspólnego Z TYM TEMATEM, niech to zrobi na facebooku albo innym twitterze...

Takie "biadolenie" i "gdybanie" nie ma nic do szukania w tym dziale!

Za następne "androny" w temacie posypią sie urlopy, bo na ostrzeżenia szkoda mi czasu.

Opublikowano

Plan wyprawy jest następujący:

Proponuję termin 6-7 lipiec.

Nocleg w jakimś pensjonacie we Władysławowie( może jakiś grill + piwko:), do ustalenia)

Przebieg trasy: Bydgoszcz - Świecie - A1 - OBWODNICA TRÓJMIASTA - REDA - WŁADYSŁAWOWO - MIERZEJA HELSKA

Jako miejsce startu proponuję parking przed TESCO w Bydzi:)

Wcześniej można by było się gdzieś spotkać w celu omówienia szczegółów.

Koszt : 350 - 400 zł

pozdrawiam i zapraszam zainteresowanych

Opublikowano

Ja pojadę za miesiąc do Ustki. Może tam kogoś spotkam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wycieczka Kymczakiem na Hel zakończona.

Łącznie zrobiłem ok. 900 km. Oczywiście trasa rozłożona na kilka dni ( 08.07.2013-12.07.2013 ). Noclegi w Jastrzębiej górze:)

Zwiedzone miejscowości: Jastrzębia góra i okolice, Kuźnica, Hel, Łeba, Ustka.

Spalanie: poniżej 3l/100km

Awarie: brak:)

Poniżej link do zdjęć:

https://picasaweb.google.com/112105321823830003130/Wakacje2013?authkey=Gv1sRgCI7Y1fy18_u48AE

pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

Witam. Fajne zdjęcia. Byłem tam w ubiegłym roku. Jak widać małą pojemnością można też jezdzić . Powodzenia i dalszych podróży.