garbers1 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 witam problem polega na tym,że jak wezmę kogoś jako pasażera to motor odmawia posłuszeństwa.Jak jade sam to jest ok.co może być powodem tego problemu .Pomocy.
braszken Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Witaj ja właśnie dziś miałem identyczny problem jak skuter stał na stopkach centralnych odpalał od pierwszego a po zestawieniu ze stopki gasł. Zdarzało się że odpalił to jak usiadłem to gasł. Zlokalizowałem problem w tym że jak siadasz na skuter to tył idzie do góry a silnik po środku się opuszcza w dół. Po stronie gdzie masz świecę idzie wiązka kabli (bynajmniej tak było u mnie) i jest ona przyczepiona do ramy lub gdzieś w okolicy ramy i fajki od świecy. Ja odciąłem tą wiązkę od ramy, zaizolowałem i przyczepiłem bardziej po środku (pomiędzy ramą a fajką. Od tej wiązki idą u mnie dwa podwójne przewody, je też odsunąłem i puściłem bardziej w powietrzu. Król odpalił, przejechałem się po nierównościach, po asfalcie, szybciej wolniej i problem znikł. Prawdopodobnie albo któryś z przewodów prądowych przebijał do ramy albo od ramy łapał dodatkowo jakąś dziwną mase. Nie lokalizowałem dokładnie czy to prąd czy masa, ale problem znikł i kręcę km dalej. Wcześniej u mnie zaczęło się to objawiać tak, że podczas jazdy przerywał, raz częściej a raz wcale nawet przez długie km. Czasem dojeżdżając do skrzyżowania stając na światłach gasł i nie mogłem odpalić. Ale udało się zlokalizować problem i u mnie to pomogło. Mam nadzieję że Tobie to pomoże co napisałem. Pozdrawiam. Jeszcze sprawdź moim zdaniem czy nie zaciska Ci się przewód paliwowy i zamyka dopływ paliwa. To tak na marginesie
garbers1 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Opublikowano 8 Maja 2013 ok.dzięki za rade .Jutro sprawdze twoją teorie i odrazu napisze , czy udało mi sie z tym poradzic. Pozdrawiam.
garbers1 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 Problem rozwiązany.Był przetarty przewód wysokiego napięcia przy samej fajce.Jak ktos usiadł jako pasarzer,to silnik opadał i iskra preskakiwała do przewodu,chyba od chłodnicy .Temat zamykam.!!
Rekomendowane odpowiedzi