Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Przystosowanie motocykla dla osoby niepelnosprawnej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Jako ze rozni ludzie bywaja na naszym foru, czesc napewno kreci sie tez po roznych forach czy stronach zagranicznych, chcialbym Was podpytac czy nie spotkaliscie sie z jakimis firmami, zajmujacymi sie przystosowywaniem jednosladow dla osob niepelnosprawnych. O roznych niedowladach czy niedomaganiach. Sam mam obecnie podobny problem i o ile w zeszlym sezonie udalo mi sie zrobic prawko na specjalnych zasadach, po podstawienie specjalnie dostosowanego moto, to niestety obecnie juz nie jestem wstanie miec jedynie przerobionego systemu zmiany biegow, a potrzebuje czegos co bedzie wspomagalo stabilizacje podczas postoju. Szukam po sieci ale nie bardzo moge cos wyszperac, a nie bardzo wierze ze na calym swiecie nikt nic takiego nie robi. H&D ma np takie zestawy z opuszczanymi kolkami. Nawet w Krakowie znam goscia co nie ma jednej nogi i jezdzi wlasnie na takim moto. Ale szukam jeszcze jakis innych rozwiazan. Spotkaliscie moze takie cos gdzies w sieci ?

Opublikowano

a nie myślałeś o MP3?

Opublikowano

MP3 znam, ale jakos kompletnie mi to nie pasi. Raczej wynalazek, jakby nie bylo, to raz, dwa nie podoba mi sie to. Chce normalne moto. W dodatku najlepiej tak zeby sie nie ograniczac do wyboru maszyny. Znalazlem juz ekipe z jednanoga.pl , i kilka linkow typu www.adrenalinbb.cz/index.php/projekty/109-motocykl-pro-handicapovane/92-motocykl-pro-handicapovane.html czy kliktronic.co.uk i chyba pojde w ta strone. Chcialbym jednak nawiazac jakis namacalny kontakt z kims kto moze to uzytkuje. W tych rozwiazaniach podoba mi sie to ze mozna to zasosowac bez mala do kazdego typu maszyny. No i zawsze jest to jednoslad a nie trajka.