Mikkonen Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Gratuluję Masz rację, na pewno dobre wyczucie i zaprzyjaźnienie się z tą maszyną to ogromny krok naprzód do zdanego egzaminu. Szkoda tylko, że musi minąć sporo czasu zanim powstaną porządne szkoły nie tylko w największych miejscowościach w kraju, takie, w których faktycznie będzie okazja sensownie się przygotować.
krzysiu Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 To teraz masz się czego bać i przepisów trzeba przestrzegać...gratulacje
RONIN Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Opublikowano 13 Maja 2013 obawiam się, że porządne będzie można na palcach jednej ręki policzyć, żeby było porządnie musi być drogo, a u nas liczy się tylko cena. A jako ciekawostkę powiem, że jakaś organizacja feministyczna powinna zaskarżyć nowy egzamin, gdyż wymagania są tak wyżyłowane, że drobna dziewczyna nie ma szans zdać, a to przecież dyskryminacja płci!!! ;-).
dr.big Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 (...)Egzamin nie jest trudny, pod warunkiem, że była okazja wczuć się w tą maszynę, większość oblewających nie siedziała nawet na gladiusie, więc jak ma zdać?? Gratki i bardzo trafna konkluzja. Egzamin powinno się zdawać na takim samym sprzęcie, jak przygotowanie do niego. To logiczne.
pawel332 Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 maciekrom gratki a tak jako ciekawostka u nas w Jeleniej górze w wordzie będą kat A - suzuki sv650 kat A2- suzuki gs500
RONIN Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 ja przed egzaminem wziąłem 3h na gs500 bo Gladiusa nie mieli w mojej okolicy, podobno najbliżej jest w Kielcach. A największym paradoksem WORDu z Piotrkowa jest to, że czy zdajesz A czy A2, zdajesz na gladiusie, z tą różnicą, że na A2 ma mniejszą moc, ot i nasza polska rzeczywistość ;-).
Carl Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 No to wojaże po Europie które planujesz będą z prawkiem, gratuluję.
dr.big Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Wyjeżdżać poza granice PL bez prawka to trochę szaleństwo... Ostatnio często można się spotkać z szybkimi kontrolami na zachodniej granicy... Zatrzymywane są wtedy praktycznie wszystkie pojazdy i sprawdzane są doku pojazdu oraz prawo jazdy... I dzieje się to w obydwu kierunkach, SG I BGS nie próżnują ... PS. Jeśli kierujący jest właścicielem pojazdu i doku są, to kontrola jest błyskawiczna, wręcz zdawkowa...
misioooo Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 We Wrocławiu na pełne A w WORDzie jest XJ6, na tę ciut niższą kategorię... NC700 Na pewno szkoła motorsfera posiada XJ6 i mogę polecić.
RONIN Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 bez prawka podróż by się nie odbyła, mam nadzieję, że za 10 dni odbiorę, w urzędzie komunikacji dowiedziałem się dzisiaj, że załatwiają w kilka dni, pewnie dużo zamówień nie mają ;-).
ciesu Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Zdałem GRATULACJE!!! Myślałem, że Ty już dawno masz ten papier :-)
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 15 Maja 2013 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2013 Gratuluję. Szkoda Ciesu że nie wiedziałeś
ciesu Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1857810,w-lodzi-egzaminu-na-motocykl-nie-zdali-wszyscy-egzamin-na,id,t.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=lodz Widać jazda Maćka bez prawka mu się przydała hehe, bo jak pokazuje powyższy artykuł, to wcale nie łatwo jest zdać :-( Na fotkach pani egzaminator, u której zdawałem 2 lata temu...
RONIN Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 w Łodzi żadna szkoła nie ma gladiusa na którym można by było poćwiczyć, mnie wystarczyły 2h na placu żeby oswoić się z masą , wymiarami i możliwością skrętu suzuki. Nie wspominając o tym, że nie ma również placu z prawdziwego zdarzenia gdzie można poćwiczyć manewry. To już nie te czasy, że szkoły wynajmowały placyki wyłożone płytami betonowymi przy zakładach. Sam ćwicząc na takim placu miałem śmierć w oczach przy próbie nagłego hamowania z prędk. 50 km/h, raz nawet przednie koło poślizgnęło się na trawie rosnącej pomiędzy płytami i mało co a zaliczyłbym glebę. A kasa leci za egzaminy poprawkowe, po 180 zł. więc po co to zmieniać ;-)??
ciesu Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Z jednej strony to i dobrze, że zaostrzyli te kryteria, bo jednak to zmusi ludzi do większej ilości godzin nauki i ćwiczeń, czyli teoretycznie powinno być bezpieczniej, ale z drugiej strony wiele szkół zrezygnuje ze szkolenia na A bo inwestycja w sprzęt nie będzie opłacalna...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witaj Ronin też przeniosłam się z egzaminem do Piotrkowa. W jakiej szkole się doszkalałeś w Piotrkowie?
didi Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 a tak było w Katowicach http://katowice.nasz...cyklu,id,t.html tu widać że cały plac Katowickiego WORDu wyłożony jest kostką a tam gdzie robi się szybkie przejazdy jest wgłębienie - kostka zapadnięta normalne dziewczyny nie mają obecnie nawet co wsiadać na gladiusa bo nie sięgają nogami do ziemi pisałem w innym temacie widziałem jak w Katowicach jedna zdała ale miała ze 180cm wzrostu
Rekomendowane odpowiedzi