Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Aprilia czy Piaggio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem trzeba się każdym z tych sprzętów po prostu przejechać, może ktoś z Burgmanii jest w twojej okolicy? Napewno Ci użyczy na testy drogowe i ucieszy się na chwilową przesiadkę na choppera :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

siemano, jutro jadę oglądać AA 500 rocznik 2005, jakieś porady ma co zwrócić uwagę? już wiem, że padnięty regulator napięcia. mimo to gotówa w pogotowiu, także wyjazd może być zakończony transakcją. będę naprawdę wdzięczny za wskazówki.

pozdro

Opublikowano

Zakładam, że oglądasz sprzęta dokładnie pod kątem stanu technicznego, niezależnie od tego, że jest to akurat Atlantic ale pytasz o specyficzne dla tego "gatunku" obszary.

Z mojego tygodniowego dopiero doświadczenia z AA :) zerknij na:

1. porysowane chromowane listwy, zwłaszcza z tyłu - praktycznie nie do dostania we wtórnym obiegu, nawet na włoskim Ebayu

2. mini schowek po lewej stronie pod kierownicą - otwiera się na "klik", jeśli był używany intensywnie to otwiera się przy najlżejszym dotknięciu. W trakcie jazdy po przypadkowym poruszeniu wypadnie ci to co tam zechcesz schować.

3. gumowe wykładziny podłóg - montowane są na wcisk, zdejmują się w 2 sekundy, warto odsłonić i sprawdzić stan plastików pod spodem, jeśli był dzwon to mogą być popękane.

4. Wyciągnij bagnet i powąchaj olej. Silnik Master lubi w niektórych egzemplarzach przepuszczać paliwo do oleju (Pgizi - dzięki za lekcję)! Trochę pomaga ponoć wymiana termostatu.

Więcej nic mi o głowy nie przychodzi. Powyższe punkty oczywiście nie eliminują danego egzemplarza, ale mogą ułatwić negocjacje cenowe :)

Może ktoś bardziej doświadczony dorzuci więcej?

Opublikowano

Ja bym sprawdził jak stoi sprawa z ładowaniem aku zwłaszcza przy włączonych długich światłach. Łatwe do sprawdzenia z racji, że atlanta ma w komputerku taką opcję :)

Opublikowano

No pisał już Selmen, że regulator padnięty to i nie ma pewnie nawet co sprawdzać...

Opublikowano

aha, no racja. nie zauważyłem. Ale w sprawnych apkach też trzeba się temu przyjrzeć.

Opublikowano

ok, dzięki za porady, napiszę jak poszło

Byłem, widziałem, rocznik 2002 a nie 2005 jak pisałem. Zaliczka zapłacona. Odbiór lada dzień.