Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję dla siebie motocykla. Maxi już mam, chińskie skuteropodobne jeździdło również - przyszła pora na coś 2oo z biegami :)

Wymagań nie mam żadnych... a może ze 3 się znajdą:

- mam się na niego mieścić i nie wyglądać jak na motorynce (182cm wzrostu i słuszna postura) i być wygodny

- ma być w miarę prosty w obsłudze (ostatni raz na biegówce jeździłem na egzaminie na kat. A)

- ma być w miarę niezawodny (moto będzie na weekendowe wycieczki a nie na codzienne dojazdy do pracy)

I myślę, że to tyle - większych wymagań nie mam.

Nie zależy mi na dużej pojemności czy osiągach. Wiek szaleństwa pojazdami już za mną. Chodzi mi tylko o przyjemność ze statecznej jazdy w mieście i poza nim.

Znalazłem na Allegro taki motocykl: http://allegro.pl/honda-shadow-vt-125-i3196310511.html

Honda Shadow VT 125 z 1999roku. Na pewno nie jest szybki, wygląda na wygodny i ma taką sylwetkę, jaka zawsze bardzo mi się w motocyklach podobała.

Na internecie znalazłem sporo pozytywnych opinii na temat maszyny, szczególnie jej silnika.

Pytanie jednak - czy warto się interesować tym konkretnym egzemplarzem z aukcji? Czy z opisu i zdjęć coś może wynikać? Wszelkie opinie mile widziane.

Opublikowano

Nie wiem, czy tym konkretnym egzemplarzem. Natomiast VT125 kupił mój kumpel dla syna. Hmmm to się po prostu za bardzo nie przemieszcza. Owszem sprzęt jest spory, jak na 125tkę, ale przyspieszenie trwa wieki, a rozsądną przelotową jest maks 90-95km/h bez żadnej rezerwy pod manetką. Znacznie lepiej jeździ się motocyklami klasy 250.

• Administrator
Opublikowano

Niedawno oceniałem przed kupnem Virago 250... całkiem fajne toczydło :) Nawet jakoś to się zbierało. Do miasta wystarczy.

125 będzie trochę bieda.

Opublikowano

XV250 przy VT125 to prawdziwa rakieta. Jeździłem obydwoma. XV250 nadaje się do spokojnego podróżowania nawet z pasażerem.

Opublikowano

przejechałem kilkadziesiąt km na VT125 i powiedziałem NIGDY WIĘCEJ! tak jak koledzy mówią.. przyspiesza to wcale, a robi przy tym hałasu więcej niż rozklekotany autobus Jelcza. imho to na trasę się nie nadaje, bo hałas jest bardzo męczący, ale co kto lubi. :clapping:

Opublikowano

jeździłem tym maluchem

cóż, dobry skuter 50 z tuningowany goni go spokojnie

więc raczej dla dziadków na ryby

Opublikowano

Te opinie mi wystarczą, dziękuję.