Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiele jest tematów nie tylko u nas poszukuję serwisówki do.................

Czy waszym zdaniem gdyby producent na swojej oficjalnej stronie dał tak owe serwisówki czy nie było by łatwiej nam użytkownikom,bo o ile kupuję się nowy sprzęcik to obowiązuję gwarancja i wymogi z nią związane tj przeglądy i inne czynności ale ...... auto,motocykl,skuter czy nasze maxi kupujemy z rynku wtórnego i co?? mamy z fusów sobie wywróżyć kiedy np.olej wymienić, itd.

A tak kupuję np. coś z 2006r wchodzę na stronkę pobieram plik i wiem co mam robić i kiedy,

ale byc może chodzi o to aby ZNISZCZYĆ pojazdy nieświadomie a następnie płacić w serwisach słono za naprawę .

Jako posiadacz piaggio jestem zawiedziony bo nawet nie ma strony piaggio .pl gdzie mógłbym o cokolwiek zapytać , jest jakiś badziew który do niczego nie służy.http://www.piaggio.com.pl/ - gdzie jest wsparcie i inne pomocne tematy.I nie chodzi tu o to ze to jest mniej popularny producent od innych, bo skoro sprzedaje tu to powinno być wszystko jak należy.

Tym bardziej dziwię się markom takim jak np.Yamaha ,Honda ,Suzuki gdzie mają rynek już mają opanowany i nie dbaja o takie rzeczy.

Opublikowano

Dla użytkownika jest instrukcja użytkownika.

Serwisową jest (jakmsama nazwa wskazuje) dla serwisu, a nie użytkownika. Producent troszczy się o to, żeby naprawy były wykonywane z dobrą jakością poprzez sieć autoryzowanych warsztatów, a jego marka nie cierpiała poprzez grzebalstwo i narzekania użyszkodnika. Od napraw jest warsztat (przynajmniej w normalnych krajach). Akurat w przypadku Piaggio masz łatwo, bo wszystkie instrukcje w chyba wszystkich możliwych językach (polskiego brak) są (a przynajmniej były pól roku temu) dostępne na portalu dla serwisów, do którego można się dostać bez hasła (nie wiem czy takie było zamierzenia czy nie). Poszukaj po internecie to znajdziesz. Ew. podaj email na PM to ci wyślę angielskojęzyczną instrukcję do Twojego modelu.

PS.: Co ma Piaggio z tego, że kupiłeś używany kilkuletni skuter tej marki? Conajwyżej stratę potencjalnego zysku. :confused: Im zależy na tym żebyś kupił NOWY skutr. I tak samo now∑ pralkę, lodówkę, TV, samochód, długopis czy żarówkę.

Opublikowano

Znalazłem swoją ale nie było łatwo(tzn do 125, bo inne to akurat dość sporo było) , ale no nie zawsze instrukcja idzie za pojazdem.Masz rację ze w autoryzowanych serwisach ma być zrobione jak należy i po to one są(jeszcze jak pracowałem w salonie renault to właśnie zarabiali głównie na serwisie a nie na sprzedaży aut) no ale są czynnośći które można wykonać samemu a nie lecieć z każdą rzeczą do aso.

Nie mniej jednak cześć posiadaczy pojazdów szuka takich właśnie materiałów w sieci i to jest fakt.