Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Administrator Opublikowano 16 Kwietnia 2013 GPR zaprezentował niedawno ciekawą propozycję tłumika w rozsądnych kosztach... Wykonanie z aluminium + carbon, waga 1.9 kg! Podwójny db killer, po wyjęciu (ponoć) wyczuwalny jest wzrost mocy (tak mówią pierwsze testy). W tej chwili GPR Furore dedykowany jest do maxi klasy 500- 600 ccm. W niedalekiej przyszłości będzie też dostępny dla maxi klasy 125- 300 ccm. I teraz najciekawsze: cena 270 eur+ VAT
dr.big Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jedynym plusem może być cena, sam tłumik, czyli trzeba ciąć oryginał i dospawać lub dokręcić resztę wydechu... Nie wiem, nigdy nie byłem zwolennikiem takiego "sztukowania" , albo cały oryginał, albo cały wydech "sportowy". A że cięcie oryginału nie wchodzi u mnie w rachubę, to wszystko jasne ... PS: A na zdjęciu jaka piękna rura dolotowa i to nawet z uchwytami na ściągające sprężyny ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Administrator Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jeden mały szlif (na prawo) takim powiedzmy 530 i mamy ciekawą alternatywę dla OEM'owego kotła... nawet jeśli trzeba coś ciąć
dr.big Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Hmmm, tylko że jak kogoś stać na Tmaxa 530, to proszę, niech sobie kupi jakiegoś Akrapovica lub konsorcjum, a nie odstawia festyn ... Widziałem już wydechy kilku renomowanych firm w "wersji" low- budget... Powiem jedno... ja wolę oryginał lub mocno używanego Akrapovica... PS. Kto miał takie (różnych klas) wydechy w ręku, oglądał materiały i ich wykonanie, ten zapewne wie, o czym mówię ... To moje zdanie na temat wydechów. PS2. I żebym nie został znowu źle zrozumiany -> Mówię tu o Tmaxie 530 czy np. o BMW C600 lub GT650...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Administrator Opublikowano 16 Kwietnia 2013 OK, nowy skuter za 40- 45 tpln to inna rozmowa. Wtedy 1000 eur za kpl. układ ma sens... Myślę, że ten GPR ma być alternatywą przede wszystkim dla skuterów używanych... gdzie "cena gra rolę"...
dr.big Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Tu nie widzę przeciwwskazań, jak ktoś decyduje się na naprawę w ten sposób. Dobrze, że dochodzi jeszcze jedna alternatywa. Ja sam jednak, szukałbym oryginalnej używki w jeszcze niższej cenie od tego G.P.R . To wszystko co mam do powiedzenia na ten temat .
Geni Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Tańsze będzie na pewno nawiercenie paru dziur przez przegrody i oklejenie "carbonixem" z alledrogo . Czy lepsze cóż, jak stwierdził Mariusz C.C.C. - Cena Czyni Cuda.
dr.big Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Geni, ja Ciebie proszę ... Nie piszę tu o pokleconych i spróchniałych wydechach z odpadów złomowych... Zdarza się często, że ktoś zakłada inny wydech i sprzedaje używkę... Sam niedawno nabyłem oryginalny tłumik Tmaxa ze wszystkimi osłonami bez ryski po przelocie 200 kilometrów za ok.150 Euro... Są też takie oferty, bez przesady... Tanio nie kupisz jedynie używanej tuningowej konewki dobrej firmy w dobrym stanie...
Geni Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 No właśnie mam ten mały problemik. Szukać dwóch Zardów lub Termignoni ze sportowymi kompami, albo jednej "stockowej" używki .
iwan13 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Hmmm, tylko że jak kogoś stać na Tmaxa 530, to proszę, niech sobie kupi jakiegoś Akrapovica lub konsorcjum, a nie odstawia festyn ... Widziałem już wydechy kilku renomowanych firm w "wersji" low- budget... Powiem jedno... ja wolę oryginał lub mocno używanego Akrapovica... PS. Kto miał takie (różnych klas) wydechy w ręku, oglądał materiały i ich wykonanie, ten zapewne wie, o czym mówię ... To moje zdanie na temat wydechów. PS2. I żebym nie został znowu źle zrozumiany -> Mówię tu o Tmaxie 530 czy np. o BMW C600 lub GT650... witam a tak zapytam z ciekawosci gdzie bys szukal tych mocno uzywanych ,masz moze jakies namiary e bay czy nasze allegro.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi