radi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Dobrze że zamówiłem wcześniej :-))) .Odbiór w marcu .
Magda B. Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Radi, jesli to będzie model 2013 to sprzedadzą Ci po starej cenie, a jeśli 2014 każą Ci pewnie zapłacić wg nowego cennika. Chyba, że zawarłeś z nimi jakąś umowę, gdzie masz zagwarantowaną cenę.
radi Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tak też zrobiłem , na zaliczce mam informację o cenie . Mam już potwierdzoną cenkę 23900 , tak jak zamawiałem . Teraz w cenniku jest o 300 zł wyższa 24200 zł :-))) . Odbiór w marcu
dr.big Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 W Niemczech Yamaha wystartowała akcje poprawiania ABSu w modelach X-Max 400R ABS typ SH07, numery FIN: od VG5SH072000000101 do numeru VG5SH072000000694...
Makrotek Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Uzytkownicy X-maxa 400, jakie macie realne spalania w waszych maszynach?
Magda B. Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 U mnie wyszło 4.33. Jazda spokojna, bez korków, skuter dotarty.
Makrotek Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Z racji tego iz szukam czegos mniejszego do miasta, biore pod uwage rowniez X-maxa. Jednak po jezdzie testowka mam mieszane uczucia... Na plus dobre przyspieszenie, zwawy silnik, komfortowe (jak dla mnie) zawieszenie. Z tego co napisala Magda spalanie rowniez ok. Moto lekkie i zwinne mimo swojej masy. Ale: - Wiatr hula wszedzie - zaczynajac od lydek a konczac na ramionach. Skuter bardzo podatny na podmuchy boczne. - Nie jestem bardzo niski - 175 cm - ale siedzac wygodnie na kanapie nie jestem w stanie obu stop postawic na ziemi, co ma dla mnie duze znaczenie w czasie codziennego przeciskania sie w korkach. - Do schowka pod kanpa nie wchodzi std laptop 15 w torbie...Znaczy wchodzi , ale kanapa sie nie zamyka. Duzy minus jako ze codzeinnie woze lapa do pracy. - Schowki przy kierownicy sprawiaja wrazenie jakby sie mogly latwo urwac/wylamac w czasie uzytkowania. - Po pol godzinie jazdy pojawil sie u mnie nieprzyjemny bol w okolicach ledziwowych. Biorac powyzsze pod uwage moj poczatkowy entuzjazm do tego modelu zostal przygaszony.
Magda B. Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Markotek - podatność tego skutera na podmuchy wiatru to fakt, nie ma co z tym dyskutować, jest to najpoważniejsza dla mnie wada tego skutera. Nie zmienia tego wysoka szyba, a u nas prawie stale wieje. Jedyne co, można się za tą szybę (mowa o Givi) schować, ja tak robię i wtedy idzie wytrzymać. No ja mam 174 cm i spokojnie stawiam obie nogi, ale wiadomo, że kobitki inaczej są trochę zbudowane. Schowki przy kierownicy przy deszczu przeciekają, o czym tu pisałam. Natomiast nie mam bólu kręgosłupa, a u mnie pojawił się po 1 godzinie jazdy tmaxem 530, kwestia indywidualna. Dla mnie skuter spełnił oczekiwania, jak każdy ma swoje wady.
chawison Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Cześć Dopisze sie do tematu. Poprawę pakownosci daje wyjęcie fabrycznych kluczy przyczepionych pod siedziskiem kanapy. Mi nie przeszkadza boczny wiatr ale zbyt twarde zawieszenie. Pol pol godziny jazdy boli kregolsup - skuter zesstorjony bardzo twardo na gladkie asfalty. Po kostce brukowej czy polatanej drodze plomby wypadają . Oczywiscie medalu są dwie strony i przy dobrej drodze bardzo dobrze sie prowadzi. Duża zaleta w mieście są nieduże gabaryty i mocny silnik. Akcesoryjna szyba givi tak bardzo eliminuje powiew powietrza ze robi sie zbyt cieplo Pozdrowienia chawison
Artoo Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Uzytkownicy X-maxa 400, jakie macie realne spalania w waszych maszynach? Cześć! U mnie po pierwszych 200km spalanie wyszło 4,09l. chyba nie jest źle.. Martwi mnie natomiast stuk w napedzie przy gwałtowniejszym odkręceniu manetki. Pojawia się bez względu na to czy jade sam czy z plecaczkiem. Nie wiem czy to indywidualne objawy czy "ten typ tak ma"..
Maciek75 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Jeżeli piszesz o kasowaniu luzów, to ten typ tak ma. Przynajmniej miał ten, którym ja jeździłem .
Artoo Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 No to trochę mi lżej na duszy. Przy pierwszym przeglądzie poproszę jeszcze żeby to sprawdzili.
Magda B. Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 OO, witamy nowych kolegów z xmaxem 400. Z wyszukiwarki wynika, że jest już 6 sztuk xmaxa 400 na forum.
Artoo Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Cześć! Dzieki za powitanie:). Do niedawna nawet nie wiedziałem, że istnieje cos takiego jak maxi skuter. A jak już się dowiedzialem to cóż...grzech nie skorzystać... X-maxa 400 kupiłem tak naprawdę dzięki testom i opiniom z tego forum- w tym Twoim oczywiście, za co dziękuję. Jako, że nie jestem "ukierunkowany' (brak porównania w praktyce) innym modelem, wybaczam X-maxowi wszystkie niedogodności typu: - "wypadające plomby na nierównej nawierzchi" - wiatr próbujący mnie przewrócic lub urwać głowę- nie mam jeszcze akcesoryjnej szyby - trochę ciasno z nogami -wzrost 182cm Poprostu jazda na nim daje tyle radochy, że to wszysko jest nieistotne.
chawison Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Taka ciekawostka z hiszpańskiego porównania t-max 530 vs. x-max 400 ... Zaskakuje przyśpieszenie gdzie młodszy brat odjeżdża i to sporo na starcie. Cały test po linkiem: http://www.formulamo...x-530/8554.html
minimi1 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 jak widzę na forum jest już 11 xmaxów 400 a ostatni post prawie rok temu. Bardzo jestem ciekaw jak po takim okresie oceniacie swoje maxy, czy po doposażeniu w wyższe szyby, kufry stały się turystykami (może ktokolwiek zrobił jakąś trasę. Jakie są koszty serwisów. Możliwe przeróbki- może trochę zdjęć i wrażeń?. Jakieś wady wrodzone, problemy nie do usunięcia? Uprzednio jeżdziłem xmaxem 250- może Wasza droga byłą podobna - z xmaxa na xmaxa większego tłoka?
Magda B. Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mój xmax ok, przegląd po 5000 km, cena w Uhma Bike to 422 zł. Wymiana oleju, filtrów i ogólne sprawdzenie. Jak dla mnie cena wysoka tego przeglądu, czy użytkownicy z innych miast robili przegląd po 5000? Ciekawe jak kształtują się ceny.
QS1 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ja,potencjalnie zainteresowanyzmianą swojego DT300 na X-maxa 400, mam 2 pytanka: 1. czy do bagaznika w zaden sposob nie miesci sie laptop 15"? moze w cienkim case chociaż? 2. czy sprawdzał ktoś osiągi z Downtownem?Szczególnie zakres prędkości do 100km/h mnie ciekawi. ps ja wyłącznie w mieście używam skuta,tylko dojazdy do pracy..
Sympatycy KriSSo Opublikowano 10 Czerwca 2015 Sympatycy Opublikowano 10 Czerwca 2015 Przeczytaj test, który był już publikowany na stronie Burgmanii i będziesz miał pogląd, jakie różnice w osiągach dzielą te dwa skutery DT i XMAX http://www.burgmania...atid=15〈=pl
Mikołaj Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ja,potencjalnie zainteresowanyzmianą swojego DT300 na X-maxa 400, mam 2 pytanka: 1. czy do bagaznika w zaden sposob nie miesci sie laptop 15"? moze w cienkim case chociaż? 2. czy sprawdzał ktoś osiągi z Downtownem?Szczególnie zakres prędkości do 100km/h mnie ciekawi. ps ja wyłącznie w mieście używam skuta,tylko dojazdy do pracy.. ad 1 Nie wiem skąd takie info? Pod kanape bez problemu wchodzi laptop 15" w torbie na ramie typu messenger. Sprawdzone empirycznie. ad 2 Na papierze 29km i 188kg Kymco, 31km i 211kg Yamaha, wypada ciut na korzyść DT, ale większa pojemność Yamahy to lepszy moment obrotowy i lepsza elastyczność w większym zakresie obrotów. DT nie jezdzilem ale jezdzilem Kawasaki j300, a to praktycznie to samo. J300 ma dobre osiągi ale trzeba było go bardziej "kręcić" w porównaniu do X-maxa.
QS1 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tu wyczytalem o lapku,który się nie mieści pod kanapą.. - Do schowka pod kanpa nie wchodzi std laptop 15 w torbie...Znaczy wchodzi , ale kanapa sie nie zamyka. Duzy minus jako ze codzeinnie woze lapa do pracy.
Mikołaj Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Hmm Makrotek korzystal z jakiejs wiekszej torby? Jak mowilem, moj lapek 15" wchodzi bez problemu w klasycznej torbie na ramie.
Makrotek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Torba na laptopa raczej standardowa byla - 3 komorowa. Moze powodem bylo to, iz w torbie oprocz samego laptopa mam tez mysz, ladowarke, kable i ze 2 kajety. Na samym laptopie kanapa raczej sie zamknie.
Geni Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Pytania do obecnych lub byłych użytkowników X-Maxa 400: 1) Czy napotkaliście podczas eksploatacji tego skutera na jakieś techniczne problemy np. zły dostęp do elementów eksploatacyjnych? 2) Czy zdarzają się podobnie, jak wypadku YP400 awarie pompy paliwa? 3) Jak wypada X-Max 400 w porównaniu do innych maszyn klasy pojemnościowej 250-400 pod kątem prowadzenia i komfortu podróżowania, szczególnie pod kątem wygody pasażera? 4) Czy regulacja zawieszenia nie poprawia komfortu podróżowania? Wyczytałem informacje, że zawieszenie jest dosyć twarde. Czy jest twardsze niż w X-Maxie 250? Oczywiście starałem się wyszukać informacje na forum oraz przeczytałem test. Natomiast w dalszym ciągu zastanawiam się, czy X-Max 400 będzie dobrym wyborem dla mnie. Zamierzam korzystać ze skutera do typowego załatwiania spraw, dojazdów do pracy oraz od czasu do czasu do podróży na dystansach do 250km. Solo, jak również z pasażerką. Rozważam również inne opcje np. Forza 300, Kymco Downtown 350i, czy też X-Max 250, ale ze względu na osiągi faworytem narazie pozostaje X-Max 400.
PCe Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Znalazłem przez przypadek film z porównaniem przyspieszenia X-Max 400 do 250.
Rekomendowane odpowiedzi