Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jaki skuter ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano

Poszukuję maxi skutera dla znajomych na sobotnio-niedzielne wypady.

Skuter musi dawać sobie radę w górzystym terenie i ma być przeznaczony dla 2 wysokich i ciężkich osób (około 200kg.)

Opublikowano

Wygląda na to, że twoi znajomi prawdopodobnie potrzebują co najmniej 400-tki. Po pierwsze mają one już troszkę momentu obrotowego w okolicach 30-40 Nm, po drugie gabarytowo są ok. Modeli nie będę wymieniał, bo jest tego sporo zarówno japońskich, jak i włoskich marek.

• Klubowicze
Opublikowano

Generalnie tak jak pisał Geni muszą celować w jak najmocniejsze sprzęty(skutery i tak nie porażają mocą)

Sam mieszkam i często poruszam się po górach więc moc i moment są tu jak najbardziej potrzebne. Przy 2 osobach i ok. 200 kg masy + góry to ja patrzył bym na B650 , SW 600 , T-Max a jak kasa puszcza to C 650 GT(kolejność jest nieistotna)

Opublikowano

przy takich obciążeniach tylko dwa cylindry nie ma co się bawić w kompromisy, na 400cm3 po roku będą kombinować na co zmienić, ja stawiałbym na Burgmana, ewentualnie coś z nowości: BMW GT650 lub Honda NC700

Opublikowano

Widzę, że ochoczo proponujecie tu sprzęty o wartościach lekko "dyskusyjnych" ;) ... Może wypadałoby się spytać na początek ile znajomi chcą przeznaczyć na skuter, bo bez tej informacji nie da się nic sensownego doradzić...

• Klubowicze
Opublikowano

Proponuję sprzęty w/g określonych potrzeb ( wycieczki w GÓRACH i waga 200kg ) o cenie nikt nie mówił więc podałem te modele bo uważam że spełnią te założenia( przy BMW podałem że kasa może odgrywać dużą rolę )

PS

Fiatem 126p też się jeździło i w Alpy i nie tylko ale nikt dzisiaj nie zaproponuje go na wycieczki a jak nie podaje się kwoty do wydania to propozycje dotyczą możliwie najświeższych modeli

Opublikowano

Kochani i ten Fiat 126p w odróżnieniu od różnych Mercedesów i Opli powolutku się na te górki wdrapywał, bo się nie zagotował ;).

Wracając do tematu.

Poczekajmy aż się założyciel tematu odezwie i uszczegółowi informacje. Może się okazać, że chodzi o pierwszy pojazd jednośladowy w życiu w cenie do 4tys. złotych. Oczywiście nówka sztuka nieśmigana.

• Użytkownicy
Opublikowano

I tu kolega Geni trafia w dziewiątkę. Będzie to ich pierwszy maxi. Kwota jaką chcą przeznaczyć nie jest powalająca bo około 8tyś.

Sam poleciłbym Burgmana 650 ale czy kupi coś w tej cenie ?

Opublikowano

Jeżdżącego AN650 raczej za 8tys. się nie kupi.

Wygląda na to, że przejażdżki będą się odbywały w mniejszym tempie :confused:.

Opublikowano

w tej cenie można liczyć na niezłego Atlantica 500 nic poza tym, choć to nie będzie zły pomysł.

Opublikowano

Kolego ja mam na sprzedaż Xcitinga 500...na pewno pomieści to co trzeba :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

W tych pieniążkach polecam Spidermaxa pojemność załadunkowa podobna do Atlantica naplus 16" koła i bezawaryjny silnik Piaggio.

• Użytkownicy
Opublikowano

Wielkie dzięki za podpowiedzi ,znajomi wybrali Atlantic 500 .Jest zamówiony i jedzie z Niemiec.

Szerokości !scooter