Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczęść Boże nowemu Papieżowi! Do kolegów śmiejących się z kardynała Taurana - choruje on na chorobę Parkinsona, tak jak JPII. Kanonicznie sprawuje funkcję protodiakona, dlatego to on oznajmił imię nowego papieża, nie mógł go nikt zastąpić.

Prodiakon, diakon, kardynał itd itd. Struktury jak w multi mega corpach. I wszystko jest naprawdę niezbędne żeby głosić "prawdę" o "Bogu"???

Opublikowano

Spoko, myslę, że nowy Papa sobie poradzi. Trudne czasy dla Kościoła były zawsze, a jednak trwa od ponad 2000 lat.

Trwa, i na szczęście już nie morduje "niewiernych" w imię Boga... chociaż pod wieloma innymi względami ze średniowiecza ciągle nie wyszedł.

A nowej głowie Kościoła życzę wszelkiej pomyślności, wygląda na sympatycznego człowieka.

Opublikowano

Czy ktoś jest wierzący, czy nie?

Czy ktoś chodzi lub nie chodzi do kościoła? (ja nie chodzę)

Ale uważam, że to jest Duże Wydarzenie.

Bo ja mam szacunek, dla Wszystkich !!!

Opublikowano

W Polsce największym obszarnikiem jest kościół katolicki, a ściślej Watykan. Hey, wątpię żeby doszli do tego pracą. Przecież oni nie imają się żadnej pracy.

Kolego, pierwsze twoje trzy posty i juz posty trollujace. Temat dotyczy nowego papieża a nie 'moje poglady na to czy księża kradną i dlaczego tak'

Możesz założyć nowy wątek po takim lub podobmym tytułem i tam się wypowiadać. Przejrzyj wątki np o burgmanie 400 i zobacz czy zdarzają się wpisy np 'burgman 400 to złom, ja jezdze yamaha a burgmana mam w dup..' i wyciagnij wnioski co to jest rozmowa na dany temat i jak powinna wyglądać.

Ad rem - na inaugurację pontyfikatu ma przyjechać Bartłomiej I, może coś sie ruszy na plus w tym pontyfikacie

Opublikowano

haha, popieram :)

Opublikowano

"Z Bogiem" Roomcajz :)

Opublikowano

Człowiek ok. Dobrze że nie z Europy.

Opublikowano

Czy człowiek OK to się okaże jeszcze, bo za uszami swoje może mieć... To że zostanie świętym jest pewne, jakiś cud mu się znajdzie tak czy inaczej. Taka to organizacja...

Opublikowano

Witam z rana .

Kolego Spike Ciebie to chyba fantazja roznosi :msn-wink: .

• Klubowicze
Opublikowano

Szczęść Boże Ojcu Świętemu. Posłuchałem i poczytałem o naszym ojcu i jestem pełen nadziei :clap:.

ps. co do niektórych wypowiedzi :wink32: proszę o poszanowanie czyichś wartość!

Opublikowano

Spoko, myslę, że nowy Papa sobie poradzi. Trudne czasy dla Kościoła były zawsze, a jednak trwa od ponad 2000 lat.

historia się kłania:

zmiana cesarstwa rzymskiego w państwo kościelne to 4 wiek n.e.

więc 2000 lat to historia chrześcijaństwa, a nie Kościoła Rzymskokatolickiego

:clap:

a to subtelna różnica

:wink32:

Opublikowano

Szczęść Boże Ojcu Świętemu. Posłuchałem i poczytałem o naszym ojcu i jestem pełen nadziei ;).

ps. co do niektórych wypowiedzi :clap: proszę o poszanowanie czyichś wartość!

Lubię to powiedzenie "szanowanie czyichś wartości". W biznesie to się chyba nazywa lifetime value of the customer...

Dla kościoła każdy z nas ma swój value w $$$ ma się rozumieć :wink32:

Ja te wartości też tak samo jak kościół bardzo szanuję ;)

• Klubowicze
Opublikowano

No widzę, że jednak masz problem.

Opublikowano

historia się kłania:

zmiana cesarstwa rzymskiego w państwo kościelne to 4 wiek n.e.

więc 2000 lat to historia chrześcijaństwa, a nie Kościoła Rzymskokatolickiego

:clap:

a to subtelna różnica

:wink32:

No cóz, Kościół według naszej wiary założył sam Chrystus na fundamencie Apostołów, szczególnie św. Piotra, któremu dal klucze do Królestwa Niebieskiego - jak mówi Pismo. Grób św. Piotra wg wszelkiego prawdopodobieństwa znajduje się pod Bazyliką św. Piotra, stąd Kościół nazywa się Rzymskokatolicki. Przypominam kolego, że prześladowania cesarza Nerona to mniej więcej 64 rok n.e. Chrześcijanie juz wtedy stanowilli znaczną spoleczność. Co innego jest państwo kościelne. Kościół jako wspólnota wierzących zaczął istnieć w czasach Apostołów. Odsyłam do lektury Dziejów Apostolskich. Udział w tej dyskusji wszystkich, którzy się wygłupiają uważam za bezcelowy. Proszę się wyżywać w innych tematach. Ten temat jest poświęcony Nowemu Papieżowi i jeśli kogoś to nie interesuje, nie powinien brać udziału w dyskusji.

Opublikowano

Mnie to bardzo interesuje więc zabieram udział w dyskusji i nie mam żadnych z tym problemów. Jako chrześcijanie powinniście nawracać, a nie przeganiać :wink32: Np zawsze mnie ciekawiło to czy jakby nowo narodzonemu dziecku nie mówić słowa o Bogu to czy miałoby wewnętrzną potrzebę w "coś" takiego wierzyć? Ciężko jest to sprawdzić, bo niestety kościół nie daje szansy żeby się bez niego obyć tak się wciska z uporem maniaka w każdą dziedzinę życia, nawet do sypialni, gdzie teoretycznie nie wie o co chodzi :clap:

Opublikowano

No cóz, Kościół według naszej wiary założył sam Chrystus na fundamencie Apostołów, szczególnie św. Piotra, któremu dal klucze do Królestwa Niebieskiego - jak mówi Pismo. Grób św. Piotra wg wszelkiego prawdopodobieństwa znajduje się pod Bazyliką św. Piotra, stąd Kościół nazywa się Rzymskokatolicki. Przypominam kolego, że prześladowania cesarza Nerona to mniej więcej 64 rok n.e. Chrześcijanie juz wtedy stanowilli znaczną spoleczność. Co innego jest państwo kościelne. Kościół jako wspólnota wierzących zaczął istnieć w czasach Apostołów. Odsyłam do lektury Dziejów Apostolskich. Udział w tej dyskusji wszystkich, którzy się wygłupiają uważam za bezcelowy. Proszę się wyżywać w innych tematach. Ten temat jest poświęcony Nowemu Papieżowi i jeśli kogoś to nie interesuje, nie powinien brać udziału w dyskusji.

nie zapominaj o innych kościołach chrześcijańskich

oni też mają swoje głowy

• Klubowicze
Opublikowano

No i jaki to ma związek z Watykanem?

Pytanie retoryczne!

Opublikowano

Jako chrześcijanie powinniście nawracać, a nie przeganiać :angry:

Spike załóż nowy temat z dopiskiem Chrześcijanom wstęp wzbroniony w tytule, i tam pisz o tym co ci na żołądku leży. Bo nie mam ochoty w tym wątku czytać twoich mądrości.

Ja nie szukam na forach medycznych tematów o czyrakach na dupie, jeśli takowych nie mam. I nie biorę udziału w dyskusjach z ludźmi cierpiącymi z ich powodu, z prostej przyczyny. Brak zrozumienia.

Dla kościoła każdy z nas ma swój value w $$$ ma się rozumieć :)

Ja te wartości też tak samo jak kościół bardzo szanuję :scared:

Życzę Ci abyś miał ich $$$ bardzo dużo.

Z pewnością gwarantują życie "No worries"0winked.gif

Opublikowano

Wątek był o białym dymie nad Watykanem więc można traktować o wszystkim ale już zamilczę co by więcej Was nie drażnić :D