dr.big Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Habemus papam ... No to mamy znowu papieża, super !!!
upiór Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Dużo siły dla nowego Papieża i ogrom łask Bożych .
Klubowicze MAKI Opublikowano 13 Marca 2013 Klubowicze Opublikowano 13 Marca 2013 Nooo - Papież z Ameryki Płd.- Niech nam dobrze dba o religię Rzymsko-Katolicką , a że z Płd.Ameryki to i może dobrze wróży ? Zobaczymy.
kmodzele Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Fajny był ten kardynał, który wyszedł by przedstawić Papieża. Taki trcohę.. dziwny. A papieżowi życze, by Pan Bóg Go siłą, zdrowiem, rozumem napełniał. Ogromne zadanie. Mam nadzieję, że Bóg Nim będzie kierował. A ztej perspektywy, to może być kimkolwiek. Co nie oznacza, że mam coś do Argentyny. Ciekawy człowiek; o ile wiem, zrobił doktorat z chemii i .. dopiero poszedł do seminarium.
roomcajz Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Pierwsze wrażenie raczej dobre, ale w tej 'robocie' wrażenie nie jest najważniejsze....
maro99 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Wiele wyzwań przed Kościołem i Nowym Papieżem Franciszkiem. Niech Bóg da mu siłę w pełnieniu posługi Piotrowej....
spike Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Jak tak patrzylem na ta impreze to kojarzy mi sie to z kabaretem bardzo starszych panow wzajemnej adoracji Wytouchowane iPhone'em za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 14 Marca 2013 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Marca 2013 Moim zdaniem Kardynał, który przedstawił nowego Papa, ledwo sam stał na nogach. O czytaniu nie wspomnę, litery, że ze Szczecina na Podkarpacie widać. Papa? No cóż, 76 wiosenek też szału nie robi. A może chodzi o niedowidzenie w "zagrodzie"? Poczekajmy, czas pokaże.
Jarek_PL Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Zaakceptujemy Go, i pokochamy. Bo jak tu nie kochać Ojca! Daj Boże Papierzowi dużo siły, bo będzie jej potrzebował.
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 14 Marca 2013 Klubowicze Opublikowano 14 Marca 2013 76 wiosen to nie jest wiek na przeprowadzenie reform a zdaje się tego Kościołowi najbardziej potrzeba. Za dużo ludzi w tych wyborach a coraz mniej Boga.Mimo to Szęść Boże na nowej Drodze
Administrator Artix Opublikowano 14 Marca 2013 Administrator Opublikowano 14 Marca 2013 A ja żałuję że nie jest czarny i nie wybrał imienia Urban. Moherowe babcie modlące się do czarnego urbana to by było coś. No ale życzę mu powodzenia. Wysyłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk 2
-JUREK- Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 To by wyglądało na to, że do wejścia kościoła katolickiego do Afryki jeszcze za wcześnie. I że Europa już nie jest atrakcyjnym "rynkiem". Ja bym jednak oddzielił wiarę w Boga od kościoła katolickiego. Kościół chce po prostu w Ameryce południowej zarabiać pieniądze. Ciekawi mnie nadal jaki był powód zmiany papieża ?
Klubowicze krzytro Opublikowano 15 Marca 2013 Klubowicze Opublikowano 15 Marca 2013 To by wyglądało na to, że do wejścia kościoła katolickiego do Afryki jeszcze za wcześnie. I że Europa już nie jest atrakcyjnym "rynkiem". Ja bym jednak oddzielił wiarę w Boga od kościoła katolickiego. Kościół chce po prostu w Ameryce południowej zarabiać pieniądze. Ciekawi mnie nadal jaki był powód zmiany papieża ? A z Tobą kolego wszystko w porządku?
spike Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Biznes jak kazdy inny. Wybrali nowego prezesa. Walka o dusze bedzie trwac niestety. W nauce nadzieja. Wytouchowane iPhone'em za pomocą Tapatalk
GrzechoCnik Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Wiele się mówiło o konieczności wyboru Włocha. To został wybrany Włoch tylko o gorętszej, latynoskiej wierze. Juzuici to najbardziej purystyczny zakon, więc według mnie wielkiego zbliżenia do rzeczywistości nie będzie - a szkoda. Nawet jakaś tam wypowiedź o zgodzie na gumki przeciw zakażeniom wiosny nie czyni. Co innego wypowiedź a co innego edykt papieski. Ale Kościół będzie w wierze umacniany, tylko co z nowymi wiernymi?
marianesco Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 a mi to wisi jak kilo kitu na agrafce innymi słowy jak mówi młodzież mam na to wyje..ne
Administrator xmarcinx Opublikowano 15 Marca 2013 Administrator Opublikowano 15 Marca 2013 a mi to wisi jak kilo kitu na agrafce innymi słowy jak mówi młodzież mam na to wyje..ne W tym wątku powinni pisać ci, którym to "nie wisi". Czy w każdym wątku na forum, którym nie jesteś zainteresowany, będziesz taki dopisek robił?
Magda B. Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Szczęść Boże nowemu Papieżowi! Do kolegów śmiejących się z kardynała Taurana - choruje on na chorobę Parkinsona, tak jak JPII. Kanonicznie sprawuje funkcję protodiakona, dlatego to on oznajmił imię nowego papieża, nie mógł go nikt zastąpić.
Klubowicze Domel Opublikowano 15 Marca 2013 Klubowicze Opublikowano 15 Marca 2013 Magda, nikt się nie śmieje z kardynała, który zapowiadał Papieża, jedynie zauważone zostało jego dziwne zachowanie. Spoko że napisałaś dlaczego tak było, myślę że już sparawa jest jasna. Ja zwróciłem uwagę na to dopiero w powtórkach. A swoja drogą to należy mu życzyć jak najlepiej gdyż jego pontyfikat przypada na cholernie trudne czasu dla tej formacji i szczerze nie wróżę jej kolorowo.
Magda B. Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Spoko, myslę, że nowy Papa sobie poradzi. Trudne czasy dla Kościoła były zawsze, a jednak trwa od ponad 2000 lat.
-JUREK- Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 A z Tobą kolego wszystko w porządku? W Polsce największym obszarnikiem jest kościół katolicki, a ściślej Watykan. Hey, wątpię żeby doszli do tego pracą. Przecież oni nie imają się żadnej pracy. Hey, pytanie za 100 pkt. - Dlaczego Benedykt zrezygnował ?
Sympatycy szorstki Opublikowano 15 Marca 2013 Sympatycy Opublikowano 15 Marca 2013 Szczęść Boże Papieżowi Franciszkowi Właściwy człowiek na właściwym miejscu Ciekawostka: Ustanowiony przez Benedykta XVI Uniwersytet im. Jana Pawła II znajduje się w Krakowie na Franciszkańskiej 1... pzdr
Rekomendowane odpowiedzi