Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Habemus papam ... No to mamy znowu papieża, super :) !!!

Opublikowano

ale ździwko coooooo

Opublikowano

Właśnie oglądam :)

Opublikowano

Dużo siły dla nowego Papieża i ogrom łask Bożych .

Opublikowano

Szczęść Boże niech nam błogosławi

• Klubowicze
Opublikowano

Nooo - Papież z Ameryki Płd.- Niech nam dobrze dba o religię Rzymsko-Katolicką , a że z Płd.Ameryki to i może dobrze wróży ?

Zobaczymy.

Opublikowano

Fajny był ten kardynał, który wyszedł by przedstawić Papieża. Taki trcohę.. dziwny.

A papieżowi życze, by Pan Bóg Go siłą, zdrowiem, rozumem napełniał. Ogromne zadanie. Mam nadzieję, że Bóg Nim będzie kierował. A ztej perspektywy, to może być kimkolwiek. Co nie oznacza, że mam coś do Argentyny.

Ciekawy człowiek; o ile wiem, zrobił doktorat z chemii i .. dopiero poszedł do seminarium.

Opublikowano

Pierwsze wrażenie raczej dobre, ale w tej 'robocie' wrażenie nie jest najważniejsze....

Opublikowano

Wiele wyzwań przed Kościołem i Nowym Papieżem Franciszkiem. Niech Bóg da mu siłę w pełnieniu posługi Piotrowej....

Opublikowano

Jak tak patrzylem na ta impreze to kojarzy mi sie to z kabaretem bardzo starszych panow wzajemnej adoracji :msn-wink:

Wytouchowane iPhone'em za pomocą Tapatalk

• Użytkownicy+
Opublikowano

Moim zdaniem Kardynał, który przedstawił nowego Papa, ledwo sam stał na nogach. O czytaniu nie wspomnę, litery, że ze Szczecina na Podkarpacie widać.

Papa?

No cóż, 76 wiosenek też szału nie robi. A może chodzi o niedowidzenie w "zagrodzie"?

Poczekajmy, czas pokaże.

Opublikowano

Zaakceptujemy Go, i pokochamy.

Bo jak tu nie kochać Ojca!

Daj Boże Papierzowi dużo siły, bo będzie jej potrzebował.

• Klubowicze
Opublikowano

76 wiosen to nie jest wiek na przeprowadzenie reform a zdaje się tego Kościołowi najbardziej potrzeba.

Za dużo ludzi w tych wyborach a coraz mniej Boga.Mimo to Szęść Boże na nowej Drodze

• Administrator
Opublikowano

A ja żałuję że nie jest czarny i nie wybrał imienia Urban. Moherowe babcie modlące się do czarnego urbana to by było coś. No ale życzę mu powodzenia.

Wysyłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

To by wyglądało na to, że do wejścia kościoła katolickiego do Afryki jeszcze za wcześnie. I że Europa już nie jest atrakcyjnym "rynkiem".

Ja bym jednak oddzielił wiarę w Boga od kościoła katolickiego. Kościół chce po prostu w Ameryce południowej zarabiać pieniądze.

Ciekawi mnie nadal jaki był powód zmiany papieża ?

• Klubowicze
Opublikowano

To by wyglądało na to, że do wejścia kościoła katolickiego do Afryki jeszcze za wcześnie. I że Europa już nie jest atrakcyjnym "rynkiem".

Ja bym jednak oddzielił wiarę w Boga od kościoła katolickiego. Kościół chce po prostu w Ameryce południowej zarabiać pieniądze.

Ciekawi mnie nadal jaki był powód zmiany papieża ?

A z Tobą kolego wszystko w porządku?

Opublikowano

Biznes jak kazdy inny. Wybrali nowego prezesa. Walka o dusze bedzie trwac niestety. W nauce nadzieja.

Wytouchowane iPhone'em za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wiele się mówiło o konieczności wyboru Włocha. To został wybrany Włoch tylko o gorętszej, latynoskiej wierze.

Juzuici to najbardziej purystyczny zakon, więc według mnie wielkiego zbliżenia do rzeczywistości nie będzie - a szkoda.

Nawet jakaś tam wypowiedź o zgodzie na gumki przeciw zakażeniom wiosny nie czyni.

Co innego wypowiedź a co innego edykt papieski.

Ale Kościół będzie w wierze umacniany, tylko co z nowymi wiernymi?

Opublikowano

a mi to wisi jak kilo kitu na agrafce innymi słowy jak mówi młodzież mam na to wyje..ne ;)

• Administrator
Opublikowano

a mi to wisi jak kilo kitu na agrafce innymi słowy jak mówi młodzież mam na to wyje..ne ;)

W tym wątku powinni pisać ci, którym to "nie wisi". Czy w każdym wątku na forum, którym nie jesteś zainteresowany, będziesz taki dopisek robił?

Opublikowano

Szczęść Boże nowemu Papieżowi! Do kolegów śmiejących się z kardynała Taurana - choruje on na chorobę Parkinsona, tak jak JPII. Kanonicznie sprawuje funkcję protodiakona, dlatego to on oznajmił imię nowego papieża, nie mógł go nikt zastąpić.

• Klubowicze
Opublikowano

Magda, nikt się nie śmieje z kardynała, który zapowiadał Papieża, jedynie zauważone zostało jego dziwne zachowanie. Spoko że napisałaś dlaczego tak było, myślę że już sparawa jest jasna. Ja zwróciłem uwagę na to dopiero w powtórkach. A swoja drogą to należy mu życzyć jak najlepiej gdyż jego pontyfikat przypada na cholernie trudne czasu dla tej formacji i szczerze nie wróżę jej kolorowo.

Opublikowano

Spoko, myslę, że nowy Papa sobie poradzi. Trudne czasy dla Kościoła były zawsze, a jednak trwa od ponad 2000 lat.

Opublikowano

A z Tobą kolego wszystko w porządku?

W Polsce największym obszarnikiem jest kościół katolicki, a ściślej Watykan. Hey, wątpię żeby doszli do tego pracą. Przecież oni nie imają się żadnej pracy.

Hey, pytanie za 100 pkt. - Dlaczego Benedykt zrezygnował ?

• Sympatycy
Opublikowano

Szczęść Boże Papieżowi Franciszkowi :) Właściwy człowiek na właściwym miejscu :)

Ciekawostka: Ustanowiony przez Benedykta XVI Uniwersytet im. Jana Pawła II

znajduje się w Krakowie na Franciszkańskiej 1... :)

pzdr