Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Noclegi podczas trasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Szukałem na forum informacji na podobny temat, ale konkretów nie znalazłem stąd temat, może być pomocny dla wszystkich którzy planują wycieczki/podróże.

Jak planujecie noclegi podczas waszych wypadów...

Czy rezerwujecie noclegi przed wyjazdem?

Czy jedziecie na żywioł?

Czy wybieracie kwatery prywatne?

Czy może hotele?

Czynników na pewno jest wiele jak wiele jest pomysłów na wycieczkę/podróż.

Ale chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami dot. planowania przeważnie pojedynczych noclegów.

Przede mną pierwsza podróż wzdłuż Bałtyku podczas majowego weekendu. I zastanawiam się właśnie jaką strategię przyjąć.

Dzwoniłem już po prywatnych kwaterach i ciężko jest na majówkę o jeden nocleg.

Dosyć ciekawie wypada opcja rezerwacji na www.booking.com

Jak u Was wygląda sposób na planowanie noclegów?

Jakie serwisy internetowe do rezerwacji polecacie?

Z góry będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

• Klubowicze
Opublikowano

Powiem tak ,czasami zadziwiają mnie pytania które zadajecie na Forum.Kto i gdzie nocuje podczas wyjazdu to jest sprawa indywidualna,chyba że jest to wyjazd zorganizowaną grupą.każdy jedzie tyle na ile pozwala mu organizm i ograniczenia sprzętowe.Co do portali ,to jest ich tyle że wystarczy wybrać najlepszą ofertę i w drogę.Akurat booking.com jest sprawdzonym portalem..Jeszcze jedno jest taki dział na Forum IMPREZY/PODRÓŻE ,poczytaj są tam relacje i opisy wyjazdów,na pewno coś znajdziesz

Opublikowano

(...)

Dzwoniłem już po prywatnych kwaterach i ciężko jest na majówkę o jeden nocleg.

(...)

Kwatery prywatne (nie mówię tu o hotelach czy lepszych pensjonatach- które noclegi jednodobowe mają wkalkulowane w cenę) nie chcą przyjmować na jeden nocleg. Zwłaszcza w terminach, kiedy obłożenie dobrze rokuje .

PS. Akurat nad Bałtykiem w majówkę, to ja bym jechał "na żywioł" i pytał sie w danej miejscowości... Zawsze coś znajdziesz, nawet latem kiedy obłożenie jest dużo wieksze. Telefonicznie tak, ale na dłuższy, stacjonarny pobyt, a na jeden nocleg tylko na miejscu...

Opublikowano

Witam!

Popieram w całej rozciągłości dr.biga. W ubiegłym roku latem bylem na Helu. Telefonicznie nie można było nic zarezerwować gdyż wszystko było zajęte. Jednak na miejscu okazało się, że jest sporo wolnych miejsc i to nawet tam gdzie dzwoniłem. Bardzo często rezerwacje są odwoływane lub przesuwane o jeden bądź dwa dni. Jednym słowem krótki wypad tylko "na żywioł".

Opublikowano

witam:)dobry temat przed sezonem:)wybieram sie do wawy w 2giej polowie czerwca na 8-10 dni moze ktos cos wie... poleci??:mad2: dla dwojga:)...oczywiscie skutem wycieczka:)....pozdro:)...

Opublikowano

Warszawa to inna bajka... Ja w większych miastach używam booking.com ...

Opublikowano

Jeśli budżet który przeznaczyłeś na tą wycieczkę pozwoli, to rezerwuj hotele. Na pewno jest to najwygodniej.

Ja jak gdzieś ruszam, to nigdy nie rezerwuje noclegów, i zawsze coś tam wynajdę.

Na ten przykład, w ostatnim sezonie, na skuterze, poza domem spędziłem w przybliżeniu dwadzieścia nocek, z czego tylko jedną przespałem na parkingu w kiblu, a dokładnie w kantorku dla niemowląt, i to z mojej winy.

Poza tym na dzikusa, większa frajda.

• Klubowicze
Opublikowano

Wszystko fajnie ale my naprzykład planujemy wypad przez Rumunię do Bułgarii w 8 osób.

Niby hoteli w Rumunii dużo ale czy bez rezerwacji dostaniemy tyle miejsc?

Wątpię.

• Klubowicze
Opublikowano

Artur tak jak napisał Krzytro grupa zorganizowana to trza rezerwować.Patrz Litwa Łotwa Estonia.lub Groscloknerstrasse.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi.

Dzisiaj ponownie zgłębiałem temat noclegów dzwoniąc i pytając. Ale zarezerwowałem już w sumie 3 noclegi, wszystkie wyszukałem na booking com - 1 zarezerwowałem przez serwis a inne dzwoniąc bezpośrednio.

Z uzyskanych informacji powiedzieli mi, że spokojnie na majówkę nad Polskie morze można jechać w ciemno i zawsze coś się powinno znaleźć. Więc część zarezerwuję a część postaram się znaleźć na miejscu.

Opublikowano

Ewentualnie pozostaje namiot jako wersja rezerwowa.

Opublikowano

Noclegi w zależności od wycieczki,jeżeli jest to wyjazd zorganizowany większą grupą ,to na pewno sztywny program i wszystko zorganizowane.

Wszystko dopięte, dopracowane,uzgodnione.

Jadąc w trzech czy pięciu to pełny luz,mogę się przespać w mniej komfortowych warunkach,jak to mówi młody na spontana.

Kiedyś zamiast dojechać do Polanicy zgodnie z założeniami zostaliśmy po drodze na wsi ,na festynie.

Piwko muzyka zabawa a noclegi szlak by trafił.

Dobrze że noclegi miały być w moim domku,to nie było strat,na przykład awaria motoru.

Zostawiamy kolegę bo musimy dotrzeć na kolację i nocleg,następne noclegi zarezerwowane ,wpłacona zaliczka,i co.

pozdrawiam franio

Opublikowano

Ciekawa sprawa, planuje solo wypad na Bornholm, przez Niemcy, Czechy i wrocic od strony gor, nie wiem czy tydzien starczy, i teraz nie wiem, na dziko i zabezpieczyc sie namiotem, czy wszytko zaplanowac?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja zawsze korzystam z www.booking.com :)

Niezależnie czy to są wyjazdy służbowe czy też nocelgi w podróżach wakacyjnych do miejsca docelowego... :)