Skocz do zawartości
Forum Burgmania

jaką trase jest wstanie przejechać burgman 400 k4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chcę wybrać się w trasę do Finlandii odwiedzić brata i zastanawiam się czy mój burgman 400 k4 jest stanie przejechać 1500km, chodzi mi o to czy technicznie wytrzyma taki dystans, na pewno będzie po przeglądzie technicznym. Na co zwrócić uwagę przy takim przeglądzie, na razie wymieniłem pasek, rolki, olej, oponę, świecę

Opublikowano

Moim zdaniem jest, a dlaczego nie. Ja bym jeszcze obejżał sprzęgło, sprawdził resztę płynów, filtr powietrza i w drogę. Oczywiści po wymianie oleju nie masz nigdzie wycieków

Opublikowano

Zgaduję, że trasę chcesz podzielić na trzy lub dwa etapy(wersja dla twardzieli :) ), ogólnie to nasze tyłki są najsłabszym ogniwem w takiej trasie. A przy roczniku twojej maszyny trzeba zwrócić uwagę na wszystko. Dodałbym zawieszenie, hamulce.

Opublikowano

Czytam, że sprzęt zadbany, powinno się udać. Ja bym kupił jeszcze assistance drogowe. Strzeżonego Pan Bóg strzeże. Są pakiety assistance niezależne od OC, AC itd. Pomyśl, co byś chciał uzyskac w razie awarii i znajdź pakiet, który takie coś zapewnia.

Opublikowano

gti0, wogóle bym się nie przejmował, jeśli sprzęt technicznie jest ok :) . To tylko 1500 km. Nie ma co robić z igły wideł...

PS. Wyjazd na zlot do takiego Marl dla niektórych zamknął się przebiegiem ponad 2000 km w trzy dni... I jeszcze zdążyli "przy okazji" pobalować :) .

Opublikowano

:)witam:)...sprawdz stan sprzegla- rolki i pasek to nie wszystko:)zaopatrz sie tez w zestaw naprawczy do opon:)w razie zlapania gumy:)....szerokosci...

• Sympatycy
Opublikowano

git0, rzuć okiem jeszcze na stan opon i w drogę :)

Dasz radę niech moc będzie z Tobą.

Czekamy na relację :)

Lewa w górę

Opublikowano

Pytanie powinno brzmieć: jaką trasę jest w stanie przejechać kierownik na burgmanie 400;)

Jeśli moto jest ok, to spokojnie można jechać. Ludzie chińskimi 125/150 jeżdżą dużo dłuższe trasy i dają radę

Bardzo proszę;)http://william350.w.interia.pl/wyjazdy.html

Opublikowano

To nie trasa bezdrożami z jakimiś utrudnieniami, jak pisali poprzednicy z tyłkiem będzie największy problem. Assistance w kieszeni, olej pod siedzeniem i jechane ;)

Opublikowano

Trasę możesz pokonać każdą. Utrzymuj tylko obroty, a właściwie prędkość na jakimś rozsądnym poziomie. Weź ze sobą butlę oleju i kontroluj jego poziom w silniku na co powiedzmy drugie tankowanie. Miłej przejażdżki.

Opublikowano

W jeden dzień nie dasz rady ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Ani obroty ani prędkość tylko zdrowy rossądek.Ja z Alp przebieżyłem 1000km w jeden dzień i tylko mnie trochę kark bolał.

Pozdrawiam Jacek.

• Klubowicze
Opublikowano

Po pierwsze to zatankuj skuter,potem sprawdź czy masz ubezpieczenie krótka wizyta u psychologa i w drogę

Opublikowano

Gti0 czy twój burek bierze olej ?

Jeżeli tak to kanister 4 l bym zabrał.

Opublikowano

Olej na zapas i w droge :)

Opublikowano

Witam!

Właściwie to koledzy powiedzieli już wszystko ja doradził bym tylko zabrać odpowiedni kombinezon żeby w razie deszczu nie zmoknąć + kamizelka albo pasy odblaskowe i w drogę powodzenia .Pozdrawiam !

Opublikowano

olej pod siedzeniem i jechane

Weź ze sobą butlę oleju

Gti0 czy twój burek bierze olej ?

Jeżeli tak to kanister 4 l bym zabrał.

Olej na zapas i w droge :msn-wink:

OMG. Co wy wszyscy z tym olejem.

Przecież skuter ma ograniczoną ładowność.

Chłopak was posłuchała i nic sobą nie weźmie tylko banki z olejem 2smiech.gif

A jeśli nawet, przez 1500km, w co wątpię będzie musiał dolać olej to przecież po drodze będą stacje benzynowe. Chyba.

• Klubowicze
Opublikowano

No widzisz Jarku - tak na forum wygląda doradzanie osobom ,, chcącym uzyskać porady" .

Ręce do góry opadają !!

Bez komentarza !!

Opublikowano

Yhm lepiej słuchać beków chłopaków, którzy zamordowali AN400 w trasie. Paru zdaje się było. Poszukać?

Opublikowano

Nie mam Burgmana, więc w kwestii oleju nie pomogę (W Majesty nie dolewam ani kropli od wymiany do wymiany), ale proponowałbym przed taką wycieczką zrobić z 300-400km i zobaczyć jak tyłek i kręgosłup. Ja niestety po trasie 1000km na Majce, przed 2 dni nie mogłem się wyprostować i bolał odcinek lędźwiowy, ale ja generalnie od zawsze mam problem z kręgosłupem. Przez niego właśnie wracam do miękkiego turystycznego enduro. Trudno, będzie trzeba moknąć i zmieniać biegi. :msn-wink:

Opublikowano

dr.big i Jarek maja racje. ja na innym moto przejechałem w sezonie 6tys. i oprucz wymiany oleju nic nie musiałem wymienić, a w następnym sezonie podobnie, a motor nie był nowy, wiec uważam że jeżeli pojazd jest po przeglądzie (mam na myśli wymienione zużyte części) bez obawy motor pokona wszystkie odległości, gorzej będzie z tobą. Na zapas zabrałbym świecę, żarówki, bezbieczniki, latarkę, lekarstwa przeciw rozwolnieniu ;) , taśme izolacyjną i dużo optymizmu. Tankować będziesz co ok. 300km więc za każdym razem sprawdzisz olej, ale przynajmniej 0,5L benzyny na zapas by nie zaszkodziło. Co do ubioru musisz przygotować sie na najgorsze, bo musisz się liczyć z ciągłym ulewnym deszczem.

Jak ktoś już napisał zrób próbę ok 300km,

Opublikowano

Ja znowu myślę ze prawie każda trasę,wystarczy twój silny duch i dobre mocne chęci, można mieć i nowy skuter i też nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć? to tylko maszyny. Pozdrawiam i szerokiej drogi ci życzę z dużym bananem na twarzy ;)