Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy droga dojazdowa przez las jest bez błota. Są tylko dziury .

Co to dla naszych rumaków !!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 217
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bobas

39

• upiór

27

• michu

19

• Arkadiusz

19

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i dobrze damy rade jak nie my to kto

Opublikowano

1dzień .....sraczka , sraczka , sraczka ......

Opublikowano

[media=]

[/media]

Do boju Do boju Burgmania !!!!!

Opublikowano

U mnie kupa też nie wygląda najlepiej :) .

Opublikowano

U mnie z kupą OK, ale też przed chwilą byłem sprawdzić czy Honda odpala, by mi psikusa nie zrobiła w sobotę :)

Ale to tak prewencyjnie hi hi hi !!!

Opublikowano

Najgorsze, że kur........ ma padać deszcz w sobotę :)

Opublikowano

Niby dzisiaj i jutro, w sobote do 13 narazie bez deszczu , ale wszystko moze sie zmienić, Jak Upiorek nie załatwi pogody z szamanem to zrobimy topienie marzanny (czyt Upiora i szamana) :)

Opublikowano

Najgorsze, że kur........ ma padać deszcz w sobotę :D

E tam ale mały descyk :clapping:

Opublikowano

Wygarnąłem chińszczyznę z garażu po zimie. Aku jedynie próbował zakręcić, ale zanim to zrobił - padł. Głośno omawiana i reklamowana na tym forum ładowarka ze sklepu na 4-litery :photo: nie dała chyba rady. Możliwe, że chwilowe wyłączenia prądu miały wpływ na działanie tego urządzenia. Muszę wrócić do starej, która mnie nie zawodziła bez względu na przeciwności. Po każdej zimie wszystko kręciło.

Na szczeście auto Zacnej marki stało w pobliżu i dwa kable, jeden w kolorze czarnym, drugi w czerwonym, załatwiły sprawę. Chińszczyzna odpaliła bezproblemowo. Miło było znów, po tej długiej zimie, usłyszeć ten dzwięk... :)

Wcześniej sprawdziłem olej, płyny i ciśnienie w oponach... no to co? JAZDA PRÓBNA :)

Fajnie było po długiej przerwie dosiąść "kozę", jako to powiada nasz Jarek z zagramanicy ;) Jednak szybko okazało się, że jest problem. Czerwona lampka, która w zeszłym sezonie, zawsze gasła po ruszeniu, tym razem nie miała takiego zamiaru. Szybki telefon do Prezesa Zacnej marki :) Wszystkie sugestie sprawdzone, kółka kręcą się normalnie, bezpieczniki w porządku. Jedynie klocki z przodu bardzo cieniutkie (ponad 22000 km przebiegu - oryginał od nowości). Ale już na spokojnie, po sprawdzeniu instrukcji obsługi, okazało się, ze nia ma to nic wspólnego z czerwoną kontrolką. Co więcej, instrukcja mówi, że nadal mam hamulce ;) i mogę jechać do Zielonego Wiatru :)

Opublikowano

Adaś witam na kabelkach .

Nadal myślę co z tą kontrolką .

Być może ABS jest podpięty pod elektronikę ( czujnik zużycia klocków ) w przypadku ZACNEJ bez ABSu czegoś takiego nie ma .

Dostałem kiedyś od Bobaska klocki do ZACNEJ , wymianę co prawda zrobiłem po roku i powiem ci że czujnik w twoim przypadku zadziałał prawidłowo takie przynajmniej mam odczucie po prostu pokazał zużycie klocków .

Być może przyczyną świecenia się kontrolki może być jeszcze coś innego .

P.S.

Temat do ponownej rozmowy tam gdzie śmiga wiatr po zielonym .

Pozdrawiam .

Robson dawaj do tematu ;) .

Razem rozgryziemy temat tej kontrolki :photo:

Opublikowano

Życzę wszystkim suuuuuuuuuuuuuuuuper zabawy i zaj..................ego rozpoczęcia sezonu :photo: czekam na reportaż na forum

• Klubowicze
Opublikowano

Troszku dużo by pisać, jesteśmy już po konsultacji telefonicznej z Adasiem, zobaczymy co dalej ale tragedii nie ma :photo: .

Po prostu Zacna zbyt długo nie była ujeżdżana.

Opublikowano

Troszku dużo by pisać, jesteśmy już po konsultacji telefonicznej z Adasiem, zobaczymy co dalej ale tragedii nie ma ;) .

Po prostu Zacna zbyt długo nie była ujeżdżana.

Robert myślę że to nie tak do końca ta świecąca kontrolka do czegoś służy a skoro się świeci to myślę że jest coś nie tak . .

ZACNA to nie koń aby była ujeżdżana .

Za kolegą Marcinem 20 ten tego i 3 tygodnie3 ten teges .

Dobra chłopaku niech ci tam będzie ujeżdżana ;) .

No proszę i Orcio się odkopał ze snu zimowego .

Chłopaku mamy 11,04,2013 :photo:

Opublikowano

No i Zacna się popsuła :photo: . Nie ma jak król.

Opublikowano

No i Zacna się popsuła :jawdrop: . Nie ma jak król.

Radek ja jeszcze jestem i czytam co też kolega tu wypisuje , toć to szok :kwasny: .

Opublikowano

No i Zacna się popsuła :jawdrop: . Nie ma jak król.

Grzeszysz chłopaku, normalni !!!

• Klubowicze
Opublikowano

To jest kontrolka ABS, świeci się po włączeniu zapłonu, i powinna zgasnąć po przekroczeniu 10km/h, prawdopodobnie któryś czujnik jest zawilgocony.

W sobotę oblukamy Adasia Zacną, a na razie temat zamykam, bo jeszcze niektórzy gotowi są pomyśleć, że Zacne się psują, nieprawdaż koledzy ? :jawdrop:

Aaaa.. i jeszcze na dokładkę administracja nas zbanuje za wątek techniczny nie w w tym temacie :kwasny:

• Klubowicze
Opublikowano

Prawdaż!

A tak z innej beczki: no i co z tą pogodą? Miała być, a tu chyba nie będzie! (tzn. mówię o deszczu, po pogada, to zawsze jest ale różna) :jawdrop:

Opublikowano

Co ja widze Zacna marka i kolejny akmulator szok. Może po prostu czujnik na koniec sezonu dostal troche blota,ja bym go wyciągnął i przeczyścił (umył) a może się trochę wysunął lu za blisko pierścienia ABS jest i jest to kwestia korekty.Co prawda nie wiem jak jest mocowany w zacnej ale wiem że takie rzeczy się zdarzają. A może po prostu padł trzeba by było podmienić z innej Zacnej żeby wykluczyć czujnik.

Powodzenia

Opublikowano

Ja pojadę w deszczu nawet, ale Upiora ukrzyżuję, nie widzę tego inaczej !!!

Więc warto być, dla samego ukrzyżowania !!!

• Klubowicze
Opublikowano

Ja przywiozę osikowy kołek!

A czy Organizatorzy przygotowali jakieś zadaszenie dla naszych Zacnych? No bo jak w takim deszczu, przez noc, na zimnym i do domu daleko...

Opublikowano

Zadaszenie ma być, bo jak nie to będą dwa krzyże !!!

• Klubowicze
Opublikowano

Czyli w dużym skrócie Upiorek ma przerąbane !pomidor .

Opublikowano

Na Zielonym Wietrze jest stodoła, ale po przyjeździe sprawdzimy jak z miejscem.

W razie czego proponuję zabrać pokrowce na nasze rumaki.

A ta pogoda to mi na nerwy fest działa, ale muszę przedmuchać swojego rumaka. U mnie od rana leje deszcz. Przeglad odkladam na jutro rano. Szkoda mi skuta na to blocisko wystawiac.

Patrząc za okno zastanawiam się nad przeprowadzką na południe Europy.

Mam wrażenie, że u nas w ciągu całego roku w 40% pada deszcz, w 30% jest pochmurno i zaledwie w 30% jest słonecznie.

Ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!