Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Hmmm Markiz ale sie uniosles :) ja tez mam w t-mobile i tez dostaje te idiotyczne sms, no coz, jak ktos musi mnie informowac o pogodzie to jego sprawa, ja kasuje i juz. Zawsze mozesz wyslac im fakture za czytanie sms, a ze nie zamawiali no coz. Czytanie to praca, wiec nalezy ci sie kasa ;)

Opublikowano

Bo niektórzy muszą.

Muszą :) ??? "Muszą" to jedynie umrzeć, kiedyś tam ... Jeden wcześniej, drugi później...

PS. Mogą... A że ktoś to zamienia na "musieć"... no cóż...

• Administrator
Opublikowano

Zadzwonilem do nich i usuneli mi te sms, nie bylo problemu, co ciekawe jak sie nie dezaktywuje w ciagu miesiaca to zaczynaja byc platne haha hmm ciekawe podejscie. Tak czy siak na spokojnie mozna to wylaczyc i juz. Choc trzeba do nich zadzwonic, albo dokladniej czytac malym druczkiem zapisy na umowie :)

Opublikowano

Bigu, oczywiście masz rację. Zaraz uśpię na zawsze moją osiemdziesięcioletnią matkę i osiemdziesięcioletniego ojca, nie ma potrzeby, żebym czuwał. Rzucę pracę – na psi ch..j mi taka praca, co mogą w nocy zadzwonić. Żona, która też czasem pracuję po nocach, da se radę, jakby coś. Generalnie, pozbędę się tego bezprzewodowego gówna. Będę spał spokojnie i będzie klawo.

Opublikowano

Aj tam , nie mów, że nie rozumiesz o co chodzi :) ... Od kiedy masz komórkę? Dwadzieścia lat temu, telefon kom. to mieli wybrańcy i też dało się żyć ;) .

Wszyscy też funkcjonowali w życiu codziennym i nikt nie marudził, że w nocy dostaje SMSy :D .

Edit: dobra. kończę temat, kto chce ten rozumie, kto nie chce ten nie zrozumie. PA. I życzę samych miłych MMSów :D . Walentynki się zbliżają...

A bez telefonu nie da się żyć :D :D :D

Opublikowano

Znalazłem coś takiego, może pomoże Markizowi, może innym.

gazeta004.jpg

Aby powiększyć Ctrl plus + lub Ctrl plus rolka w myszce.

• Administrator
Opublikowano

Tak jeszcze apropos tematu i tego gdzie leży podłoże przypadków opisanych w niniejszym wątku...

"Wydawało się, że po zmianie szyldu TP na Orange firma zaoszczędzi całkiem sporo na inwestycjach marketingowych oraz zwiększy liczbę klientów za sprawą bogatszego portfolio. Tak się jednak nie stało, nie ma na ten temat jeszcze oficjalnych danych, ale analitycy już teraz mówią, że kosztowne połączenie nie przyniosło oczekiwanego rezultatu finansowego. Wynikiem tego będą masowe zwolnienia, które rozpoczną się 10 lutego. Tylko do końca tego roku pracę ma stracić 760 osób (z 4,5 tysiąca) zatrudnionych w Orange Customer Service. Plan redukcji etatów jest jednak rozłożony na kilka lat, a więc można oczekiwać, że ostateczna liczba zwolnionych będzie dużo większa. Jako powód zwolnienia podano mniejszą sprzedaż usług, presję kosztową w związku ze spadkiem cen oraz fakt nie przyjęcia przez pracowników nowych (gorszych) warunków zatrudnienia.

Jakie będą skutki redukcji etatów dla klientów tego tak naprawdę jeszcze nie wie nikt. Jeden z pracowników Orange mówi, że chodzą słuchy o wprowadzeniu godzin pracy BOK. Miałoby ono obsługiwać petentów w godzinach 9 - 17, a nie całą dobę jak to jest teraz. Ciekawy pomysł mając na uwadze już od dłuższego czasu klienci za takie połączenie płacą dodatkowo (kiedyś było bezpłatne).

I jeszcze tutaj wzmianka o mało ciekawej sytuacji w/w operatora... choć tak naprawdę pozostali wcale nie mają mniejszych powodów do narzekań.

http://biznes.interi...-2013-r,1892066

Kluczowa info: "Zysk netto grupy TP SA w czwartym kwartale 2012 roku wyniósł 51 mln zł wobec 358 mln zł raportowanego wyniku rok wcześniej - poinformowała spółka w raporcie kwartalnym. Analitycy spodziewali się średnio 133 mln zł zysku w IV kw. 2012 roku."

A jeszcze dzięki takim marudom jak M@rkiz kryzys u operatorów się pogłębia :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa dyskusja się wywiązała w tym wątku. Dorzucę swoje spostrzeżenia.

1. Telematketing.

Co by nie mówić mało kto go lubi. Parę miesięcy temu zadzwonił do mnie taki "oszołom" z T-mobile i po przedstawieniu mu konkretnych potrzeb ów "oszołom" wynalazł mi ofertę na iP4 8GB za 399zł plus abonament na 2 lata/200min/99zł. Moja Plecaczkowa ucieszyła się z nowego "cacka". tym bardziej, że wcześniej płaciła więcej za mniej min.

2. Bez limitu.

Potrzebowałem tel do dzwonienie na maxa. Przejrzałem oferty i zdecydowałem się na plusa, za 79zł/rozmowy bez limitu. Kartę wsadziłem do starej Nokii Plecaczkowej (sprzed nowego cacka).

3. Nie daj się ogłupić.

Zasady są proste. Najpierw sam sobie zbadaj potrzeby, żeby nie dać sobie wcisnąć tzw. "super oferty". Upewnij się, że to, co bierzesz jest dokładnie tym co mówi konsultant ("oszołom"). I na koniec koniecznie najpierw przeczytaj, jak trzeba dopytaj i dopiero podpisz.

4. Telefon i poduszka.

Moim zdaniem te dwie rzeczy służą do dwóch różnych czynności. Zatem również wyłączam tel (i wifi) na noc. Inna sprawa, że czasami orientuje się, żeby go włączyć np. około południa, hehe...

5. Niebawem skończy mi się umowa z t-mobile (yeah!) to miesiąc przed końcem przeniosę się do plusa na nielimitowane rozmowy za 79zł, jak jeszcze będą mieli to w ofercie. A nowego aparatu nie potrzebuję, skoro stary wciąż dzwoni dobrze...