Gość Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ptaku, na zdjęciu jest szlaban blokujący przejazd na jednym pasie. Uwierz mi, że tego typu zamkniętą rogatkę mijasz bez problemów. Mnie bardziej interesuje zakaz stosowania się do poleceń dróżnika. Czyli, jak przyciśnie guzik i szlaban się podniesie, to mogę jechać. Ale jak jest usterka szlabanu i ten sam człowiek wyjdzie z budki i zacznie machać, że mogę jechać, to jest to zabronione. Oczywiście w takiej sytuacji dróżnik pewnie nie będzie kierował ruchem, bo mu też nie wolno, wyjdzie i powie: Szlaban nie robi, przejazdu nie ma!
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 27 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 27 Stycznia 2013 Pytanie z ciężarówką jest z tych, że coś trzeba wybrać, a nic nie pasuje. Najbardziej traktor.
Klubowicze .maniek Opublikowano 27 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 27 Stycznia 2013 Panowie jest parę nie dociągnięć w tym teście ale to nic dziwnego w naszym Kraju. Państwo za to nie płaci tylko my.Jest błąd ze szlabanem i ciężarówka ale to na pewno nie koniec błędów mamy tylko 32 pytania a jest dużo więcej pytań których nie widzimy. Dobrze że zdawałem na starych zasadach.
timtim Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 na szczęście zdałem w 1991 i teraz z tym przejazdem to mi się wydaje że nie musi byś dróżnika ,bo to jest automat (czujka na torach)
lanciomaniak Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Poległem na dwóch pytaniach...jedno dotyczyło zmian w mózgu i jeszcze jedno(nie moge sobie przypomnieć teraz a test już zamknąłem). Nie uważam, że testy są trudne...najwyraźniej Ci którzy starają się o prawko są zwyczajnie nieprzygotowani merytorycznie...
papcioch Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 To niech ten film ze szlabanem nakręcą jak należy. Opuszczony szlaban, wychodzi dróżnik i macha aby jechać a szlaban dalej w poprzek drogi i chyba nikt go taranować nie będzie... Ale też pytanie powinno brzmieć: "Czy da się przejechać?". Chociaż to kwestia sprzętu i szlaban można staranować za zgodą dróżnika . Pozostałe pytania są wręcz banalne i pewnie dlatego jest kilka takich, które mają zarabiać na te egzaminy. Hitem u nas np. było zatrzymywanie auta, na kursie uczyli stawać na białej kresce, a na egzaminie trzeba było stanąć tak, aby przedni zderzak był nad linią. No i kasa leci.
qwert Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 W zeszłym roku zdałem na prawo jazdy (jeden błąd) a tutaj oblałem 60 pkt. Jak zawsze z największe problemy z pytaniami zdrowotnymi. Oczywiście szlaban rządzi
dr.big Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wyniki są dla mnie nieinteresujące (prawko już dawno temu kupiłem*) , ale wiecie, że te filmiki kręcone były na drogach w Szczecinie ... * zapłaciłem za możliwość udziału w kursie, na egzaminach i co tam jeszcze.
Lucjan73 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Codziennie rano w radio słyszę na temat nowych testów. Opinie w śród zdających naprawdę są różne, co dziwne większość twierdzi że testy nie są trudne tylko bark im treningu (nie było wcześniej dostępnych testów) i na pewno zdadzą za drugim razem. Może chodzi tu o kase, kolejny egzamin trzeba przecież opłacić...
kubak Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Oblałem ale prawko od trzydziestu paru lat i bez wypadku ( zabrakło 1 pkt)
roomcajz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mnie się jakimś sposobem udalo ten test zaliczyć z jednym bledem. Nie jest wcale znacząco różny od poprzednich testów. A tak swoja droga ten dyrektor wordu moglby się nie chwalić brakiem wiedzy. Wplywa to demotywujaco i potęguje psychozę pod tytule "nowego egzaminu nie da się zdać i juz"
papcioch Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A gdzie jest powiedziane, że dyrektor WORDu musi jeździć samochodem i do tego jeszcze mieć prawo jazdy?
Maser Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Taką szychę zawsze można wozić... Tylko najpierw niech nie rozpowiada że nowy test jest łatwy, mówiąc tak - a potem go nie przechodząc się po prostu ośmiesza i podważa autorytet swój i instytucji jaką reprezentuje (jaka by ta reputacja nie była). Osoby na świeczniku zawsze powinny świecić przykładem.
Drek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 W teście brakuje jeszcze jednego pytania http://www.youtube.com/watch?v=HMUzzjsngKo W tej sytuacji kierujący pojazdem: A- może jechać dalej ponieważ ma pierwszeństwo przejazdu, B- powinien zatrzymać pojazd i włączyć kamerę, C-kierujący pojazdem jest w Rosji czyli wszystko w porządku
slaw Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Wg. mnie niesłusznie się oburzacie na pytanie o znak zakazu wjazdu pojazdów ciężarowych. W całym teście sprawdzają czy znamy drobne niuanse ustawy prawo o ruchu drogowym. Z tym znakiem chodzi dokładnie o to samo: Znak B-5 oznacza zakaz ruchu: - samochodów ciężarowych o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t, - ciągników samochodowych, - pojazdów specjalnych i używanych do celów specjalnych o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t, - ciągników rolniczych, - pojazdów wolnobieżnych. Drugi problem - przejazd kolejowy. Art. 28. 3. Kierującemu pojazdem zabrania się: 1) objeżdżania opuszczonych zapór lub półzapór oraz wjeżdżania na przejazd, jeżeli opuszczanie ich zostało rozpoczęte lub podnoszenie nie zostało zakończone; Tutaj nie ma wyjątków w stylu "chyba że dróżnik pozwoli". Nie można i już. Jest jednak możliwość przejechania takiego przejazdu na polecenie dróżnika. Nie można "za zgodą", można "na polecenie". Podstawa prawna: Art. 5. 1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca sięna drodze sąobowiązani stosować się do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli, sygnałów świetlnych oraz znaków drogowych, nawet wówczas, gdy z przepisów ustawy wynika inny sposób zachowania niż nakazany przez te osoby, sygnały świetlne lub znaki drogowe. Art. 6. 1. Polecenia lub sygnały może dawać uczestnikowi ruchu lub innej osobie znajdującej się na drodze: 4) pracownik kolejowy na przejeździe kolejowym;
Gość Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Slaw, dobra robota. W całym teście sprawdzają czy znamy drobne niuanse ustawy prawo o ruchu drogowym. Byłem prawie pewny, że wina niezaliczenia jest moją winą. Prawo jazdy z roku 1983, co oczywiście nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Trzeba od czasu do czasu powrócić do zapomnianej lektury, tym bardziej, że od tamtej pory sporo się zmieniło. Czas zimy sprzyja czytaniu, więc do roboty.
Andrzej67 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 No proszę mnie też sie udało 68/74 ......choć dwa filmiki sie nie otworzyły
Gość Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 No i znowu poległem, podjąłem złą decyzję.
Administrator Artix Opublikowano 11 Lutego 2013 Administrator Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja zdalem 1 blad, kurcze nie wiedzialem ze wyprzedzajac we mgle pojazd musze trabic. Ja bym sie bal trabic bo jeszcze gosc by mogl we mnie wjechac odruchowo odbijajac np w lewo dla mnie to dziwny przepis. Tak czy siak filmiki sa wkurzajace wole zdjecia, ale test nie byl trudny, raczej intuicyjny.
Maser Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Przepis o trąbieniu we mgle wywodzi się z tradycji morskich. Statki tak robią by się nie zderzyć. Kierowca wszechstronnym musi być...
Sympatycy Anton Opublikowano 17 Marca 2013 Sympatycy Opublikowano 17 Marca 2013 Znalazłem ciekawy artykuł dotyczący tematu: http://motoryzacja.interia.pl/prawo_jazdy/news/nie-sprawdza-sie-czy-ktos-potrafi-jezdzic-tutaj-sie,1900620,3461
Jarek_PL Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 No i znowu poległem, podjąłem złą decyzję. Flymanie! Staram się czytać twoje posty, bo jak mało kto trafiasz zawsze w dyche. I robisz to zajebiście lekko. Jesteś debeściak. A wracając do testu, to nigdy, przenigdy, w żadnym wypadku nie można wyprzedzać takiego rowera.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Marca 2013 Administrator Opublikowano 17 Marca 2013 Kolega w piątek oddał prawko za punkty... siedzi i płacze bo "letko" nie będzie Pierwsze rozmowy ze znajomym egzaminatorem dobiły go. Aktualne proporcje "zdanych" są bardzo zastanawiające
Rekomendowane odpowiedzi