Goły Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 W "Swiat Motocykli " ukazał się właśnie test pierwszego Junaka MAXI . ( CFMoto ) . Zaciekawiony ( BMW RT które jest moim marzeniem )kupiłem gazetę i WOW !!!! Redaktor Jacek Gradomski dogłębnie przetestował Junaka a konkluzje są co najmniej zaskakujące . Można zastanawiac się na ile to artykuł sponsorowany , ale opinia nad wyraz pozytywna . http://bi.gazeta.pl/im/97/8d/c9/z13208983Q.jpg
LWfilip Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jest gdzieś na forum, ktoś opisał swoje wrażenia ze spotkania na żywo z tym sprzętem. Co prawda relacja była z targów ale można było już co nie co zobaczyć. Od jakiegoś czasu, w prasie motocyklowej pojawiają się różne recenzje "rodzimej produkcji" pojazdów. Zasadniczo, raczej przychylne, mimo wytykanych błędów. Zawsze branżowa prasa była i jest opinio twórcza. Pewnie i w tym przypadku, podejmuje się próbę poprawienia czy w ogóle wykreowania pozytywnego wizerunku. Można to i trzeba czytać. Jeśli jest okazja to należy też weryfikować opinię na żywo. Tak myślę.
Klubowicze sonor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 28 Stycznia 2013 Nie wygladalo to porywająco na żywo. Szału ni ma.
LWfilip Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nie miałem okazji spotkać tego urządzenia. Może w tym sezonie się uda? Przeczytałem test w ŚM. No cóż, właśnie w takim tonie pisana jest większość (chyba wszystkie) tego typu opisów i testów. Pokrywa się to z tym co napisałem wcześniej. I tak zdecyduje klient. I bardzo dobrze.
dr.big Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Hmmm, wszystko zależy od punktu odniesienia... ważna jest też w tym kontekście cena zakupu. Tu gra dużą rolę, a jaka cena, takie wykonanie i materiały do niego użyte... Zdania na pewno będą podzielone, dla jednego to wręcz ociekający chromami "cadillac", a dla innego... hm... no ... "chiński shit- er" ...
LWfilip Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 To prawda. Zapomniałem o cenie i "kapiącym chromem z plastików" . I dlatego nic nie zastąpi oglądania i konfrontacji na żywo. Zloty, wystawy i różnorakie prezentacje są źródłem informacji. Wiadomo. Ewentualny klient sam musi się zainteresować sprzętem po przeczytaniu informacji prasowej. Reszta to już kwestia gustu, kasy i cierpliwości w realizowaniu marzeń. Na moje to tak to działa.
Marcino1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Oglądałem tego Junaka na żywo. Pamiętam, że miał przeraźliwie twardą kanapę. Poza tym robił dość korzystne wrażenie. Wracając do ceny; nie wiem czy 13.000 PLNów za chiński - jakby nie było - skuter to aż tak atrakcyjna cena...
smarciu Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 W Motormanii z lutego 2013 tez jest artykul o tym sprzecie, jakies szczegoly wytkneli, ale ogolny przekaz byl pozytywny. Moim zdaniem do jazdy po miescie, jak ktos koniecznie chce nowke w polskiej cenie, to moze byc warty jazdy probnej i rozwazenia.
lanciomaniak Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Widziałem to coś na żywo...no luksus nie jest...nawet jak za 13 tys...
Lucjan73 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Trudno jednoznacznie coś napisać, hym... 13 tyś. za taką kwotę można kupić dwie moje Aprilie. Co wybrać ? Niech każdy sobie odpowie indywidualnie na to pytanie. Ja wybrałbym Apke pomimo że używana i nie ma gwarancji, może ktoś woli nówke sztuke z gwarancją wolny wybór. Problem może być później z odsprzedażą takiego wynalazku....
toMMasz Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 W trasie zobaczyłem moto w akcji - nie powiem, radził sobie nieźle. A w Necie znalazłem jego opis... Ciekawe, czy nie rozpadnie się po dwóch sezonach...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Klubowicze Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ma u nas chłopak ze Świnoujścia i cały czas jeździ... Fakt, że materiałowe oszczędności wychodzą w postaci korozji tłumika, czy kompletnie pożółkłej szyby, ale może to i trochę wina, że chłopak trzyma go cały czas na dworze i jest intensywnie eksploatowany przez większa część roku... Pozdrowienia dla Piotrka.
Wombat Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 CFMoto to nie jest jakiś Zhong Zheng czy inny Zing Zong. Robią przecież masę takich "poważniejszych "czterokołowców z powodzeniem targanych po bezdrożach i to z sukcesami. Mechanicznie myślę że nie ma się czego obawiać - natomiast niższa cena z czegoś tam wynika i zapewne z wykończenia. Trzeba się spodziewać że chromy zejdą z plastików, kanapa będzie twarda i nie z alcantary .. itd
FANDORIN Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Szkoda, że nigdy nie było testu długodystansowego.
pawelneos Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ja osobiście nigdy bym nie dał się namówić na zakup tego pojazdu
Rekomendowane odpowiedzi