LWfilip Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 No Upiorku ale jesteś lepszy od czarodziejskiej kuli. Właśnie dziś wróciłem z oględzin całkiem poważnego sprzętu znanej i ogólnie poważanej marki. I w tym momencie i z tej okazji pojawiły się dwa problemy. Po pierwsze moja Aprilia Atlantic 500 rocznik 2002 będzie do kupienia. Ogłoszenie pojawi się na początku nowego roku i tylko, na razie na tym forum. Jak tylko przygotuję sprzęt do oględzin. Po drugie, do garażu, prawdopodobnie w sobotę zajedzie Honda. Niestety nie będzie to Maxi skuter lecz 100% biegowiec pod postacią ST 1100 z ABSem. Wiem, że nie takie były wcześniejsze ustalenia ale czas był na zmianę a, że wiele się u mnie, ostatnio zmieniło, padło na tego turystyka. Nie zamierzam zrywać żadnych kontaktów i z przyjemnością skruszony powrócę.
upiór Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 No Upiorku ale jesteś lepszy od czarodziejskiej kuli. Właśnie dziś wróciłem z oględzin całkiem poważnego sprzętu znanej i ogólnie poważanej marki. I w tym momencie i z tej okazji pojawiły się dwa problemy. Po pierwsze moja Aprilia Atlantic 500 rocznik 2002 będzie do kupienia. Ogłoszenie pojawi się na początku nowego roku i tylko, na razie na tym forum. Jak tylko przygotuję sprzęt do oględzin. Po drugie, do garażu, prawdopodobnie w sobotę zajedzie Honda. Niestety nie będzie to Maxi skuter lecz 100% biegowiec pod postacią ST 1100 z ABSem. Wiem, że nie takie były wcześniejsze ustalenia ale czas był na zmianę a, że wiele się u mnie, ostatnio zmieniło, padło na tego turystyka. Nie zamierzam zrywać żadnych kontaktów i z przyjemnością skruszony powrócę. Oj popadniesz Ty w moje łapy . No ale jak nowe 2,00 staną w garażu to gratki ogromne Filip . Niech wozi szczęśliwie i daje ogrom radości . No ale dobre to w tym że to ZACNA marka . Niech no tylko Baśka cię dopadnie
LWfilip Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Wiem, że choć wybór marki złagodzi Twój gniew . Ta decyzja kiełkowała pod moim dekielkiem od jakiegoś czasu. Udało mi się uzbierać dość skromne fundusze. Wystarczą na Pan Europę z 1991 roku z ABSem i w całkiem ładnym stanie. Nie udało się zakupić FJS600 więc ST1100 na pocieszenie będzie dobre. Za jakiś czas dozbieram i znowu będę dobrym Burgmaniakiem A tak na marginesie to AA500 chętnie sprzedam za całkiem dobre pieniądze. Powinno zostać w "rodzinie". Może się ktoś chętny na forum znajdzie?
LWfilip Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 No nie Upatrzyłem sobie sprzęt w Topolnie. Po oględzinach "mój" typ odpadł a zdecydowałem się zupełnie inny, nie brany wcześniej pod uwagę. Był ładniejszy na żywo, miał ABS, był tańszy choć starszy. Przebiegi podobne ale to akurat jest niewiadoma . Sprzęt z Grudziądza odpadł w przedbiegach bo sprzedający napisał (może to pomyłka), że ma łańcuch. Jeśli się nie pomylił to świadczy tylko o kompletnej niewiedzy. Odpadł i już. Jak tylko to będzie możliwe, zamieszczę fotki ale chwalić się będę tylko w regionie
krzys-68 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 No i dobrze bo jeśli myślimy o tym samym to na nim nie pojeździłbyś długo...
Bobas Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Gratuluje nowego nabytku. Szkoda,ze to nie skuter,ale bedziesz Pan zadowolony. To super sprzet. Na miasto zostaw sobie Aprilie i bedzie cacy.
michu Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Filip myślę że wrócisz do skuta jak ten syn marnotrawny.. A tak poważnie wielkie gratulacje , aby Cię bezpiecznie woził
LWfilip Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Dzięki. Wcale się nie zapieram ale strasznie ciągnie mnie do spróbowania czegoś innego. Jak mi się nie spodoba to się rozstaniemy. Bez żalu, chyba. Co do skutera to muszę sprzedać bo mam strasznie mało miejsca w garażu. I tak na czas drobnych napraw ( bo są jednak konieczne, 92rocznik) sprzęt będzie stał u Kumpla. Jeszcze trzeba papiery załatwić, przegląd i poczekać na suchość jezdni. Dziś odbierałem motór i było tragicznie.
Baśka13 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wojtek gratuluję nowego sprzętu fajne motory u Gajora kupowałeś? Co było tragicznie? Pozdrawiam poświątecznie
LWfilip Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 tu fotki ze sklepu w Topolnie https://picasaweb.google.com/117497659899531239543/HondaSt1100PanEuropean Ja do transportu zdemontowałem kufry, szybę i lusterko. Tragiczna to była jezdnia. Oblodzona wiec nie zdecydowałem się na dostarczenie do domu na własnych kołach. Co do Atlantica. Zacząłem już przygotowania do prezentacji. Zrobię zdjęcia ale już możecie szukać chętnych. Wiem, że to nie Zacna czy Król ale też fajna a cena śmieszna (5k,pln) nie podlega negocjacji. Dodaję dokumentację, filtry, części plastików i torbę na prze krok.
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 https://picasaweb.go...1100PanEuropean Ja tu nic nie wiedzę? Czy Wy też ?
Mareczek Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ja tu nic nie wiedzę? Czy Wy też ? Nic nie ma tylko napis < Niestety, nie znaleziono strony.>
krzys-68 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Bo to takie moto-widmo...jest i nie ma
LWfilip Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Przepraszam Szanowne Koleżeństwo może teraz https://picasaweb.google.com/117497659899531239543/HondaSt1100PanEuropean upubliczniłem se te fotki.
michu Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 No ładna maszynka . Jeszcze raz gratki
szamot Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wojtek gratki, prawie jak skuter schowki i plastiki tak że spoko pozdro
LWfilip Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Muszę się przyznać, że zanim dokonałem zakupu to brałem pod uwagę tylko Zacną markę. Oglądałem Hondę Deauville, Hondę Pacific Coast i Pan European. Szukałem kuferków, miejsca dla osprzętu i ogólnej swobody. Śmigam sam więc kwestia pojemności nie jest najważniejsza ale ważna. Lubię mieć luzik. Mogę tak długo.
Burgerman Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Śliczna sztuka. Gratuluję nowego nabytku.
LWfilip Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Faktycznie ładna rzecz. Nie ukrywam, że sporo jest do zrobienia. Dobry wygląd zewnętrzny to nie wszystko. Trzeba wymienić klocki hamulcowe (wszystko, 6sztuk.) uszczelnić węże od chłodnicy, uszczelnić wydech, sprawdzić czujnik ABS bo mruga a komp mówi, że to czujnik. Efekt sprawdzeń to potrzeba zdjęcia wszystkich osłon i ogląd całości. Dziś odbyło się kilka przejażdżek, dokonanych przez lepszych kierowników niż ja. Wynik: świetna trakcja, słabe hamulce i drobiazgi. Werdykt: dobry zakup, warto ale trzeba trochę pracy własnej. Czyli to samo co z nowym ale starym autem. Jestem zadowolony bo za stosunkowo "małą" (7300) mam fajny motór .
czaro69 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Gratki Wojtek, niech jeździ i Cię cieszy każdego dnia
Klubowicze MAKI Opublikowano 29 Grudnia 2012 Klubowicze Opublikowano 29 Grudnia 2012 Noo Wojciechu ! Zazdraszczam Tobie takiego nabytku - Sam bym chciał takiego mieć ,ale niestety nie mogę ze względów zdrowotnych . Niech wozi daleko i wygodnie !!
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 brałem pod uwagę tylko Zacną markę. I to Cię Wojtek ratuje, jedynie !!! A na poważnie, fajna maszynka, gratulacje, niech Cię wozi bezawaryjnie jak to Zacna
upiór Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Przepraszam Szanowne Koleżeństwo może teraz https://picasaweb.go...1100PanEuropean upubliczniłem se te fotki. No to w takim razie i ja muszę zabrać głos w tym temacie . Tak jak napisał Arek podstawa to to że to ZACNA marka . Ładnie wygląda manetki grzane tylko jakoś te tłumiki mi się nie podobają czy aby na 100% mają fabryczny taki wygląd , odnoszę wrażenie że są malowane . Filip ogólne ładna maszynka , ale uważam że powinieneś MAXI dostawić na miasto i na krótkie wyjazdy . Raz jeszcze gratki i niech wozi bezpiecznie .
Rekomendowane odpowiedzi