donio Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 obecnie ok. 50% pojazdów jest "kradzionych" za zgodą właściciela. Również Niemcy zgłaszają w Polsce "zgłochy". Ciężko jest na rynku samochodowym i bardziej opłaca się skorzystać z polisy AC
lanciomaniak Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 ...to chyba jakiś amator...mi jak ukradli auto i pozniej znalezli to jedynie rozpruty byl zamek w drzwiach i stacyjka, ale licznikow nikt nie wyłamywał...
stapoz Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 A jaki złodziej profesionalista będzie się chwalił i pokazywał tajniki swojej sztuki złodziejskiej? To tylko może pokazać herr Jarosław - cienki cwaniak spod granicznej wioski
netoperek Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Amator nie amator, wystąpił w niemieckiej telewizji jako reprezentant naszego pięknego, zaśnieżonego niczym rosyjski step, kraju
donio Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 ...to chyba jakiś amator...mi jak ukradli auto i pozniej znalezli to jedynie rozpruty byl zamek w drzwiach i stacyjka, ale licznikow nikt nie wyłamywał... I tu się z tobą nie zgodzę. Żeby ukraść VW passata muszą wyjąć licznik ponieważ, tam jest imobi. Wyjmująć licznik i kompute nie musi podłączać tej magicznej kostki lub wyjmuje licznik i podłącza kostkę "magic" ) Oczywiście w jedntm i w drugim przypadku łamakiem rozwala zamek i stacyjkę.
szuli76 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 No tak,a co jesli np. w golfie VI nie ma zamka na wierzchu,słyszałem o urządzeniu do którego mozna skopiowac dane fal radiowych ,którymi to sterowany jest centralny zamek
donio Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie musisz mieć zamka. Niektórzy nawet wstawiają metalowe zaślepki lub wstawiają klamki bez zamków. Szkoda zachodu. Złodzieje nie muszą także używać urządzenia skanującego fale radiowe ponieważ, pilot w dobrym alarmie zmienia kombinacje fal. Tak naprawdę to wyłamuja klamkę i maja dojście do zamka. Mniej zachodu i komplikacji. Poza tym Passat, golf to nie klasa premium, aby bawić się ze sprzętem za grube tysiące ). Passat B5 B6 itp. trzeba umieć zabezpieczyć. Typowe odcieńcie zapłonu nic nie da. Ludzie tylko wydają 1000-1500zł na alarm, który nic nie daje. No może jedynie może pomóc w ubezpieczeniu.
szuli76 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 A słyszałeś o blokadzie "Zender"?podobno jest nie do przejscia:) ?
Klaud Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja bym się nie wdawał w dyskusję "amator-nie amator" - po prostu złodziej i tyle. A przykre dodatkowo, że jeśli taki program obejrzało ileś set tysięcy Niemców, a część z nich opowiedziała o polskim złodzieju Jarosławie w pracy i przy rodzinnym obiedzie, to mamy pewnie z milion ludzi za zachodnią granicą, którym odświeżono stereotyp Polaka, przez takiego pajaca w dresie. Przykre.
donio Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 A słyszałeś o blokadzie "Zender"?podobno jest nie do przejscia:) ? Zender widziałem na reklamie. Uwazam, że najlepsze zabezpieczenie to AC. Jak bedziesz miał dobry samochód i zabezpieczenie ZENDER to przyjdzie do Ciebie Pan "poprosi" o klucze i mu dasz. Zabezpieczenia i ich stosowanie to temat "Rzeka", ale napewno warto je stosować. Tylko trzeba dostosować je do samochodu i metod kradzieży. Tu mówiliśmy o Pasacie B5 i B6 i kradzieży poprzez wymontowanie licznika. (W tych samochodach nie warto montować standartowego alarmu ponieważ złodzieje go bardzo prosto obchodzą)
ciesu Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Miałem kiedyś "niewątpliwą okazję" porozmawiać szczerze ze złodziejem samochodów i powiedział coś takiego, że jeżeli ma do wyboru na parkingu dwa auta tej samej marki i typu, na które akurat poluje, to jasną sprawą jest, że bierze to, które nie ma/ma mało zabezpieczeń antykradzieżowych. Mówił, że najlepsze są patenty własnej roboty, których nie można kupić w masowej sprzedaży, tzn. np. ukryte mikrowyłączniki czy odcinki pompy paliwa, zapłonu, rozrusznika, itd. Pamiętam z tej rozmowy, że on podkreślał, że na każdy alarm, jaki wchodzi na rynek, dość szybko mają patent na jego dezaktywację/uszkodzenie. O blokadach skrzyń biegów mówił, że są utrudnieniem, ale bardziej sprawdzają się w automatach niż w skrzyniach ręcznych. Podobno przy skrzyniach ręcznych można było dobrze zaprzeć się o drzwi czy fotel plecami a nogami o lewarek i podobno nie było opcji, żeby nie wyskoczył bieg na którym skrzynia była unieruchomiona (zazwyczaj wsteczny) a wtedy, gdy to wszystko było już luźniejsze, to mógł wrzucić np. bieg 1, 3 i 5 lub 2 i 4 i odjechać, w zależności, jak auto miało rozwiązany w skrzyni bieg wsteczny...
lanciomaniak Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja myślę, że trzeba unikać marek, które są bardzo chodliwe. Tylko we wrześniu mojej rodzinie skradli Tourana i Touarega w WLKP. O znajomych, którzy potracili swoje Passaty nawet nie ma co wspominać. Kilku ich też było. Co do AC no tak za samochód się zwróci na pewno pytanie czy część czy całość(wiadomo jak ubzepieczyciele)??? Gorzej, że jesli cos bedziemy mieli w tym samochodzie o sporej wartosci. Moj kumpel tak miał. Skradli mu BMW w Poznaniu. AC miał...tylko, że w bagażniku znajdowała się jakaś droga felga od merca. :/
Klubowicze Domel Opublikowano 12 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Listopada 2012 Ten materiał jest bardzo stary, był emitowany w niemieckiej tv bardzo dawno. Mnie zastanowia jedynie ten "Jarrrrrosław" i taki nie za wysoki !jump
dr.big Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Program wyemitowany był na Sat1 w marcu 2006...
szuli76 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Program wyemitowany był na Sat1 w marcu 2006... Ale czy to coś zmienia? Auta ginęły,giną i będą ginąć:)no chyba ze bedzie prawo takie jak np .w Emiratach ,tam szejkowie zostawiają otwarte i z kluczykami:) Chcę jeszcze nadmienić że po ratyfikacji schengen ilość kradzionych aut w zachodnich landach drastycznie wzrosła ,zwłaszcza na terenach przygranicznych.Ostatni wyczyn ...mercedes sprinter z ludzkimi zwłokami w srodku .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Listopada 2012 Administrator Opublikowano 12 Listopada 2012 Ale czy to coś zmienia? To wrzuć jeszcze filmik jak kradli kiedyś Maluchy czy stare Polonezy Poza tym nie wiem czemu ma służyć ten wątek? No kradli, kradną i kraść będą... to tak samo jak jutro będzie dzień a po nim kolejny. Ważne jest, że aktualnie ginie w PL duuużo mniej aut niż powiedzmy 10 lat temu
dr.big Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 (...)w Emiratach ,tam szejkowie zostawiają otwarte i z kluczykami(...) Wyjedź do Emiratów i zostań szejkiem ...
Arkadiusz Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ważne jest, że aktualnie ginie w PL duuużo mniej aut niż powiedzmy 10 lat temu Odpowiedź jest prosta Mariusz, bo złomu z zachodu, który się nie nadaję na nic, jest pod dostatkiem, więc sprzedaje się na części. Od lat wiadomo, że kradzione będą auta nowe, lub modele mało spotykane. Ot cała filozofia spadku kradzieży aut w PL.
szuli76 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Robercie,Mariuszu...filmik zamieściłem w celu podyskutowania na ten temat kradzieży samochodów...,zmieniających się metod kradzieży,jak się można zabezpieczyć.To że film dotyczy Polaków to czysty przypadek,przecież równie dobrze mogli być to Rumuni etc.
Maniek Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Rumun nie jest aż tak sprytny jak Polak a na poważnie fakt faktem są marki które są częściej kradzione... U Mnie w tym roku na wiosnę z przed mojego domu ukradziono Passata B5, na przeciwko kamery policyjnej Jak? Podjechali z jednej i drugiej strony dwa auta wyszło parę osób i zaczęli stać, rozmawiać, ogólnie robiąc zamieszanie a jeden gdzieś w tym tłumie otwierał auto, nic podejrzanego ponieważ obok jest boisko więc przyjeżdża dużo małolatów żeby postać i pogadać Już po chwili odjechali 3 autami Patent z zamieszaniem dobry... Ale jak zrobili to że kamera ich akurat nie zobaczyła? Nie wiem Albo wiedzieli dokładnie kiedy kamera się obraca na boki a nie na parking... albo byli nieźle zamaskowani Ale ponoć wszystko trwało chwile Tydzień później został ukradziony kolejny Passat z parkingu obok ale tam już kamer nie ma Zresztą... kamera policyjna... śmiech na sali... wyrzuciłem papierosa na ulice to usłyszałem z głośnika przy kamerze "Proszę podnieść papierosa" a jak bili młodego chłopaka na boisku to akurat nikt nie widział tego... Ale to nie temat do tego
ADMINISTRACJA Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Użytkownik "szuli76" już wcześniej był banowany i kasowany pod innymi nickami na forum minimum 2 razy. Teraz w marcu tego roku znowu zarejestrował się na forum. Nick "szuli76" zostaje zbanowany, jednocześnie administracja forum ostrzega użytkownika z Łodzi, aby więcej nie rejestrował się na forum Burgmanii. W razie złamania tego zakazu, wyciągnięte zostaną konsekwencje, którymi obciążony zostanie ten użytkownik. Dziękuję za uwagę, temat zamykam, a użytkownik "szuli76" zostaje zbanowany.
Rekomendowane odpowiedzi