przemas Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 ... z czego wynika, że Burgman650 będzie minimalnie wolniejszy od Hondy Integry, co należało dowieść. :lol1:
RONIN Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 to może niech kupi Gilerę 800, albo dołoży kompresor do T-maxa, widziałem film na youtubie z T-maxem turbo ;-), normalnie rakieta, temat schodzi na droższe skutery, a na początku było w założeniu kupno skutera w przedziale 5-8 tysi i może trzymajmy się tego segmentu ;-)
przemas Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 To co napisałem miało być ironiczne. Rozbawiło mnie, że próbujesz udowodnić porównywalność osiągów Majesty i Tmax'a oraz wyższość Majesty nad AN400, na podstawie porównania Majesty ze... Scarabeo. Co ma piernik do wiatraka?
RONIN Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 widać nie załapałeś ;-) 1 to nie ja porównałem majesty do T-maxa 2 autorowi tego porównania chodziło, tak mi się wydaje, o to, że jak mamy od początku przerabiać B400 to lepiej wybrać coś szybszego z założenia 3 Scarabeo miało być przykładem różnicy pomiędzy B400 a Yamajką, że jest spora 4 twój pomysł z T-maxem jest najlepszy, szkoda, że nierealny :-p to tak apropo tego piernika
Wodzu Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 No to żeś pojechał: "osiągi tylko trochę niższe od T-max'a" Bu ha, ha, ha Nie rozumiem, z czego kolega się aż tak śmieje. Silnik Majesty dysponuje mocą 25 kW i momentem obrotowym 36 Nm. Natomiast silnik T-max, mocą 34 kW oraz momentem obrotowym 52 Nm. Wynika z tego, że jednostka napędowa Majesty jest o około 30% słabsza, więc stąd moje określenie "trochę niższe".
przemas Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 (...) 3 Scarabeo miało być przykładem różnicy pomiędzy B400 a Yamajką, że jest spora (...) Nie zejdę do twojego poziomu, nie sprowokujesz mnie. Peace.
RONIN Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 nie miałem zamiaru Cię prowokować, dobrze wiemy, że różnica pomiędzy B400 a yamajką jest mniej więcej tak duża jak pomiędzy Yamajką a T-maxem, chociaż z pojemności te różnice nie wynikają w przypadku Yamajki i B400, może to kwestia jakiegoś przełożenia, że jest szybsza, jednak moim zdaniem w rozpatrywanych rocznikach B400 będzie raczej bardziej awaryjny. Fakt moje opinie są bardzo subiektywne, ale wynikają z moich obserwacji przy dalszych wycieczkach: widok posiadaczy burków dolewających olej bezcenny ;-) . Na pocieszenie dodam, że też uważam, że T-max byłby najlepszy gdyby nie ta cena.
Sympatycy Volvo Opublikowano 13 Października 2012 Sympatycy Opublikowano 13 Października 2012 Panowie nasze skuterki są do lansowania się i cieszenia z jazdy a nie do ścigania Dla mnie nie ma różnicy szybszy wolniejszy.Jak jadę sam to każda moc i szybkość jest wystarczająca jak jedziemy w grupie to i tak najsłabsi jada pierwsi .
Gość Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 No dobra, pogadali sobie? Wystarczy? Na pytanie w temacie odpowiadam: Jestem dużym wielbicielem włoskich skuterów, ale na tak postawione pytanie odpowiadam; Burgman k5. Decydujące jest, że Malaguti nie gwarantuje mi już niczego, bo go nie ma. Trudno zdawać się na Allegro, czy import prywatny.
RONIN Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Flyman dobrze mówi dać mu wódki ;-)
Igor Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Panowie nasze skuterki są do lansowania się i cieszenia z jazdy a nie do ścigania Dla mnie nie ma różnicy szybszy wolniejszy.Jak jadę sam to każda moc i szybkość jest wystarczająca jak jedziemy w grupie to i tak najsłabsi jada pierwsi . No właśnie, co byście nie postawili koło Burka to wiadomo .................
RONIN Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 każdy będzie chwalił swojego ;-)
Maxfan Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 Co do czesci wypowiem sie tylko tyle ze ceny sa zalezne od odpowiedniej czesci, tansze sa do japonczykow niz od wlochow i vice versa nie pisze juz tu o zamiennikach, ktore sa o wiele tansze do wlochow niz japoncow i to chyba mial na uwadze Maxi - Maniak wyskakujac z lusterkami jak filip z konopi poza tym lepiej, abys nie trafil na zajebistego zdzierce jakimi sa nasi autoryzowani przedstawiciele - masakra co sie dzieje w tej Polsce ;/ jakie ceny rodak rodakowi potrafi wywalic;/, a pozniej sie dziwic dlaczego za granica sie z nas smieja i traktuja przy natrafiajacej sie okazji jak smieci;/ (dziekujmy technologii ze zawitala do naszego kraju GOOGLE RULEZ bo krocie placilibysmy lub nie za bule Gowno) ;( dodam jeszcze ze glownym problemem poza cenami, jest dostpenosc na naszym rynku kochanym czesci: duzo wiecej jest czesci do japoncow, co mnie dziwi ten fakt na maxa, gdyz Japonia lezy gdzie lezy niz do Makaronow co do skuterow i wogole wloszczyzny zasda jest tam bardzo jasna wlosi dbaja bardziej o wyglad zewnetrzny, a w srodku to juz sami sobie domowcie i tak ne jest tylko z motorami - wlosi po prostu tacy sa - mentalnosc tez swoje robi - sporo czasu tam meszkalem wiec wiem co pisze (oczywiscie nie wszyscy) ,a co jest i cacy to kosztuje krocie -np. LAMBORGHINI motor juz wybralem i co ciekawe za bardzo fajne pieniadze K5 bardzo ladny stan, oby tak juz zostalo dobrze mowili handlarze, kupuj na koncu sezonu polecam ten artykul bardzo mi pomogl - dla niezdecydowanych co wybrac MALAGUTI MADISON K400 kontra SUZUKI BURGMAN 400
KOT66 Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 witam:)silniki ze stajni piaggio 500ccm (456 dokladnie nowsze 493ccm)od wymiany do wymiany nie brakowalo mi kapki oleju sa to niezawodne jednostki napedowe i pala max 4,5-4,7 l/100 ale to naprawde przy max dynamicznej jezdzie min.jakie udalo misie osiagnac na trasie to 3,8/100 a uzytkuje skuta wlasnie z tym silnikiem 2gi sezon a czesci sa dostepne nowe i uzywki w przyzwoitych cenach:)...pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi