Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musiałem się z wami tym podzielić , bo dla mnie człowieka z lękiem wysokości to wyczyn najwyższych lotów.

Tutaj: http://www.youtube.c...redbull/stratos zaczeło się odliczanie do skoku człowieka z granic kosmosu. (czas MDT czyli -6 godz. )

W prawdzie już w latach 60-tych niejaki Pan Joe Kittinger skoczył z wysokości bagatela 102800 feet, tj. 31,33 km.

Teraz będzie o pare km. wyżej tj. 120,000 feet czyli 36,576 km.

Tu animacja na której widać jak podczas skoku przekraczana jest bariera dźwięku

[media=]

[/media]
Opublikowano

Jako, że kocham przestrzeń, a lot w tamte okolice był, jest i pewnie będzie moim marzeniem, będę to wydarzenie śledził, jak rozwalenie muru berlińskiego. A te przewyższenie skoku o 5 kilometrów, to jest potężna różnica. Ryzyko wzrasta przestrasznie. Trzymajmy kciuki za Felixa!

Opublikowano

Niestety :-(

Od 17-tej wpatrywałem się w niebo na monitorze mojego komputera i cierpliwie czekałem aż przestaną przesuwać godzinę startu balona.

Ale zupełnie szczerze powiem , jak usłyszałem że z powodu awarii drugiego radio i zbyt dużego wiatru dziś Felix nie skoczy ,to naprawdę mi ulżyło.

Bałem się chyba bardziej jak jego babcia

Jeśli dobrze zrozumiałem to został im już tylko jeden balon , bo ten dzisiejszy już jest be.

Opublikowano

Ciekawe co dzieje się z kapsułą po skoku...

Opublikowano

Ode mnie wielki szacun dla Felixa - trzeba mieć wielkie jaja, żeby sobie takie hobby znaleźć hehe

Pozdrawiam wszystkich!!!!

Opublikowano

spada na pustynny teren Nowego Mexyku wywalając niewielki kraterek a następnie jest sprzedawana w pobliskim skupie złomu i daje utrzymanie nielegalnym imigrantom

Opublikowano

Aledrogo - bezwypadkowy skuter po niewielkim szlifie...

Opublikowano

Wiedziałem, że coś kręcą z tym odwołaniem z powodu wiatru :(

• Sympatycy
Opublikowano

Przed chwilą wylądował, skoczył z 39 km, relacja live szła w necie - oglądając sam byłem w strachu ale wszystko skończyło się OK.

Opublikowano

Felix, jak się tu zalogujesz, z największą radością oddam Ci swój nick. Zasłużyłeś chłopie!

Opublikowano

Felix, bierz tez mój nick. Wybrałem go bezmyślnie i chętnie zmienię.

A tak poważniej: czy dobrze wiem, ze NIE pobił rekordu długości swobodnego spadku i NIE przekroczył bariery dźwięku? Czyli na 5 planowanych rekordów, pobił tylko 3?

Uważam, ze Felix jest Gościem i śmiało możemy (możecie) Go przyjąć na honorowego członka Burgmanii, pomijajac to, że nie ma maxi i pewnie nawet nie kojarzy że takie są. Jego kaspułę, możemy uznać, za "spoko maxi na hel!" :-)

WIelki szacun dla Felixa. Choćby nawet nie pobił żadnego rekordu, sam skok z 39 km to gigantyczne ŁAŁ!

O, własnie powiedzieli, ze jednak przekroczył barierę dźwieku. Nawet mój 2oo tak szybko nie popie....a ...

Opublikowano

Bodajże 4min 20s lotu swobodnego do otwarcia spadochronu i po strachu to "lajcik".

Gdy ja wracam z "orbity " :) na ziemię do domu to przynajmniej tydzień hardcor-u ze strony żony mnie czeka :)

Opublikowano

Janus60, jakbyś to napisał na FB, to bym "zalajkował" :msn-wink:

Opublikowano

@Janus60 może wchodzisz w "atmosferę" pod niewłaściwym kątem?