Barteq Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Nie wiem, czy takie coś już się u Was odbywało (za krótko jestem na forum ). Jeśli napisałem w złym dziale - prosiłbym również o przeniesienie tematu. Wzorem zlotów motocyklowych, które są organizowane przy okazji imprez dla dzieci w różnych rejonach Polski chciałbym zaproponować zloty skuterowców. Byłem już na 3 imprezach, gdzie pojawiali się motocykliści a dzieciaki szalały z radości (z moim synem na czele). Dzieci miały okazję pooglądać maszyny, poruszać kierownicą czy przełącznikami, przejechać się na motocyklu z kierowcą po wyznaczonym placu. Aż miło się na te dzieci patrzyło, uśmiechnięte i zaciekawione. Dorośli też podziwiali maszyny, dosiadali ich, rozmawiali z kierowcami motocykli Miałem okazję obserwować takie zloty dla dzieci na WOŚP, pod Instytutem Matki i Dziecka na Kasprzaka w Warszawie oraz dziś na Bemowie na rodzinnym pikniku. Kierowcy motocykli propagowali dziś bezpieczną jazdę, rozdawali nalepki "motocykle są wszędzie" oraz "wszyscy się zmieścimy" a także prowadzili sprzedaż kamizelek odblaskowych. Uważam, że idea godna naśladowania.
Jarek_PL Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Aż miło się na te dzieci patrzyło, uśmiechnięte i zaciekawione. Co może być cenniejszego od uśmiechu dziecka Więc jeśli możemy być jego sprawcą , to dlaczego nie. Dobry pomysł dla dzieci i dla dorosłych. Jak to widzisz od strony technicznej ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Września 2012 Administrator Opublikowano 29 Września 2012 Co roku jest akcja Motomikołaje w której od lat bierzmy udział. Np. edycja 2010> http://www.forum.bur...omikolaje-2010/ Parę lat temu organizowaliśmy różne tego typu akcje... pierwsza lepsza z brzegu> http://www.forum.bur...u-dziecka-nr-9/ Napisz konkrety jaki masz pomysł i jak to widzisz. Jeśli będzie miało to sens z pewnością się w to włączymy
Barteq Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 "Technicznie" moja propozycja jest taka, aby skontaktować się z urzędami dzielnic na terenie Warszawy (tu mieszkam, więc tu proponuję) z pytaniem czy planują lub mają wiedzę na temat pikników rodzinne w bliższym lub dalszym terminie. Jeśli tak - to zgłosić chęć uczestnictwa jako "wystawcy" swoich maszyn. Jeśli będzie zainteresowanie z ich strony - wtedy można ustalać szczegóły. To tylko bardzo ogólna propozycja - czekam na Wasze
Rekomendowane odpowiedzi