Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Suzuki v-strom 650 vs Aprilia Atlantic Sprint 500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cie

Hmm, o to za wyraz, o kogo chodzi? :wink32::clapping: :clapping: Kolejny spięty gość :blush:

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RONIN

6

• Bobas

3

• Marcino1

3

• janus60

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hmm, o to za wyraz, o kogo chodzi? :clapping: :clapping: :clapping: Kolejny spięty gość :)

Jesteś ewidentnie typem gościa któremu jak się splunie na buty to uważa że pada deszcz :clapping:

Jak narazie widac że masz niewiele do powiedzenia i koniecznie chcesz to ogłosić wszem i wobec... Dyskutowac można, spierac się również ale jak widać- trzevba jeszcze mieć coś do przekazania :helpsmilie:

Wracając do meritum zaczynałem na małym Atlanticu, teraz jeżdżę m.in V-Stromem i zdecydowanie bardziej podchodzi mi jednak DL. Prowadzenie nieporównywalne (choćby przez wielkość kół), co ciekawe również spalanie na korzyść V-Stroma (3,5l Aprilia vs 4.5-5l Suzuki). Jedynym plusem była automatyczna przekładnia, ale od tego mam Manę ;)

Opublikowano

trzevba jeszcze mieć coś do przekazania :)

No, poniższe zdanie to mega przekaz :clapping:

Wracając do meritum zaczynałem na małym Atlanticu, teraz jeżdżę m.in V-Stromem i zdecydowanie bardziej podchodzi mi jednak DL

Ja zaczynałem na żaku mr2, teraz jeżdżę m.in. Atlanticiem i zdecydowanie bardziej podchodzi mi jednak Atlantic.

Wow, teraz jestem cool, bo piszę jak STACHU :helpsmilie:

Opublikowano

Się zaostrza,trzeba jakieś walki w błocie zorganizować dla zwolenników poszczególnych grup uwielbienia

Opublikowano

Miałem napisać coś bardziej konkretnego - przez trzy sezony jeździłem x9 500 ,teraz Klv / bliźniak dużego v-stroma /

ale po przeczytaniu w jakim kierunku zmierza dyskusja zgadzam sie ze zdaniem Radiologa.

Marcin jakby to nie brzmiało - całe szczęście ze w krakowskiej grupie burgmaniakow to co ma sie miedzy nogami

w czasie jazdy nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano

Widzę, że trzeba tu "wkroczyć" :) ... Dużo o człowieku mówi fakt, że nie podaje swojej daty urodzin oraz miasta zamieszkania, użytkownik Tajfun został zawieszony do czasu uzupełnienia przez niego danych. Koniec przekazu i OT :helpsmilie: .

Opublikowano

Jak bum cuk cyk sami FACHOWCY :) :) :)

Notabene ja też jeżdrze na v-strom po przesiadce z burgmana 650 ,obydwoma przejechałam ładnych pare tyś km i nie klepe :hammer: bezsensu w klawiature bo i po co

Opublikowano

Ja zanim przesiadłem się na Syma jeździłem 3 sezony Transalpem 650, coś w stylu Vstroma tylko ze na gaźniku i zdecydowanie więcej cech enduro niż motocykli szosowych, czym wg. mnie Vstrom jednak jest. Prowadzenie nieporównywalne w stosunku do skutera, głównie przez gigantyczny ( dla użytkowników maxi ) skok zawieszenia 200mm z przodu 180 chyba z tyłu, 21 calowe koło z przodu. Motocykl super na polskie wyboiste drogi. Przewaga maxi to automat oraz schowki. Turystyczne Enduro i Maxi skuter to dwie tak różne maszyny że wg. mnie ciężko je porównywać.

To co jest super w Vstromie to bardzo dobry silnik oraz spalanie. Kumpel ma i przy spokojnej jeździe ( 90-110 km/h) spalanie miał poniżej 4 litrów/100

Opublikowano

Ja również miałem enduro ( Transalp, Varadero ).

Jeszcze raz napiszę, że porównywanie tych motocykli z Atlantickiem jest w zasadzie niemożliwe, bo to sprzęty stworzone do zupełnie innych zadań.

Czy ktoś widział kiedyś test porównawczy suw-a kontra , np. Subaru Impreza ? :)

Opublikowano

Ludzie jesli nie czujecie bluesa ...nie piszcie,bo się ośmieszacie.

Przecież tu nie chodzi o obiektywne porównanie sprzętów................trochę dystansu proponuję.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi że chyba czujemy. Uwagi odnoszą się do sytuacji gdyby ktoś na serio chciał porównywać te maszyny do celu np. Mam troche kasy, co lepiej kupić... :)

Opublikowano

Ja zacząłem, to może ja skończę. Panie i Panowie. Powróćcie do pierwszego postu. Weźcie pod uwagę, że Flyman jest poważny tylko w samolocie i to w sytuacji, gdy bywa poważnie. To była wycieczka. Na dwóch, jakże różnych maszynach. Można je porównać tylko i wyłącznie pod kątem, co bym kupił, gdym wiedział, do czego chcę użyć. Oba sprzęty, są bardzo fajne, żaden z nich nie jest perfekt. Służą do różnych zadań, dają różne emocje i różne możliwości. Każdemu według jego potrzeb.

Niewątpliwie do Kazimierza można dojechać Aprilią i Suzuki. Obaj kierowcy mogą mieć po takiej podróży uśmiechnięte ryjki. Bardzo dziękuję za ożywioną dyskusję. I tę poważną, i tę z przymrużeniem oka. Duży szacun dla Mariusza i janus60, którzy łapią temat w lot. Dla Biga za „wkroczenie”.

Sezon się kończy, ale wraz nastaniem nowego, obiecuję inne, równie emocjonujące wyprawy, na jakże nieporównywalnych jednośladach.

Z ogólnie znanym hasłem, pozdrawiam wszystkich:

Niech Wam Tłok Zawsze Pozostanie w Cylindrze!