Bobas Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Dajcie już spokój chłopaki . Oba sprzęty są bardzo fajne. Wszystko zależy od preferencji kierowcy. A tak szczerze to każdy 2oo ma wady ( albo się psuje, albo źle prowadzi, albo....... ).
Marcino1 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Niechybnie zima idzie, ludzie się irytują o byleco A żeby nie było, że nie w temacie: V-Strom 650 to naprawdę fajny motocykl. Jego jedyna wada polega na tym, że to nie skuter PS Ale zimno... a to dopiero początek....
Radiolog Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Skuter to rzeczywiście lepsza osłona przed wiatrem i przestrzeń bagażowa pod siedzeniem i tu wygrywa , ale niech mi nikt nie udowadnia, że prowadzi się lepiej niż klasyczny motor, a poza równymi asfaltami robi się trochę niestabilny. Przytaczane były argumenty, że skuter lepiej masuje 4 litery, ja tam miałem po 100 km mocno scierpniętą d.... i minimalne możliwości dostosowania pozycji, teraz mogę do woli jechać na stojąco, a tyłek cierpnie zdecydowanie wolniej. Z 3 kuframi też nie narzekam na pojemność bagażową. W deszcz znowu aż tak źle nie jest, zresztą szanse wyrównują dobre ciuchy z porządną membraną. Że niby lewa noga ciagle coś tam zmienia, może jeździec nie wykorzystuje w pelni elastyczności silnika jaką V-strom niezaprzeczalnie posiada, a GS-ik jeszcze wieszą elastycznościa może się pochwalić. Każdy lubi co innego, ale nic mnie nie przekona do powrotu do maxi.
Marcino1 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 GS-ik jeszcze wieszą elastycznościa może się pochwalić. Każdy lubi co innego, ale nic mnie nie przekona do powrotu do maxi. @ Radiolog, nie odbierz tego źle, pytam z czystą ciekawością: Masz "klasyczny" motocykl, nic Cię nie przekona do powrotu do maxi... Co robisz na tym forum?
Marcin-Kraków Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 @ Radiolog, Masz "klasyczny" motocykl, nic Cię nie przekona do powrotu do maxi... A To trzeba miec maxi zeby byc na tym forum ? Jakos przeoczylem ten zapis w regulaminie. Moze poprostu Radiolog lubi pogadac z roznymi osobami ktore sa na tym forum. A ze oni jezdza na maxi to moze tez dlatego sie na nim znalezli.
Marcino1 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 A To trzeba miec maxi zeby byc na tym forum ? Jakos przeoczylem ten zapis w regulaminie. Moze poprostu Radiolog lubi pogadac z roznymi osobami ktore sa na tym forum. A ze oni jezdza na maxi to moze tez dlatego sie na nim znalezli. Marcin-Kraków, spokojnie, nic złego nie miałem na myśli i sądzę, że Radiolog sam mi odpowie, jeżeli będzie chciał Być może faktycznie powinienem zadać pytyanie na PW aby uniknąć takich komentarzy.
Radiolog Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 @ Radiolog, nie odbierz tego źle, pytam z czystą ciekawością: Masz "klasyczny" motocykl, nic Cię nie przekona do powrotu do maxi... Co robisz na tym forum? Odpowiedź prosta jak budowa cepa, mam tu starych dobrych znajomych, więc z sentymentu
reno Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Marcino 1, nie odbierz tego żle, pytam z czystą ciekawością, w opisie masz; maxiskuter-brak, co robisz na tym forum? W moim przypadku jest podobnie, w obecnej chwili z maxi przesiadłem sie na moto ale mam TUTAJ przyjaciół z którymi nie tylko forumowo utrzymuję kontakt ale tez w każdej wolnej chwili jeżdzimy razem. Czy to oznacza że jesteśmy personae non gratae?
Gość Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Zauważyliście, jak przepięknie temat się rozwija? Z takiej króciutkiej relacji, z parogodzinnego wypadu dwóch starych kumpli, wyszły wszystkie duchy naszej słowiańskiej duszy. A ja — ciągle nie spięty, mimo wszystko. Pozdrawiam wszystkich jeżdżących, z biegami i bez, jak również poszukujących czegokolwiek, w związku z tymczasowym brakiem. Niech Wam Tłok Zawsze Pozostanie w Cylindrze!
reno Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 howgh! dobrze prawisz! wszystko w temacie!
Klubowicze pgizi Opublikowano 25 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 25 Września 2012 Flyman, ja sądzę że on (temat) tak fajnie się kręci bo wszyscy oczekują Twojego, kolejnego postu. A ty tak lapidarnie - czuje niedosyt, postaraj się trochę, wiem że potrafisz!
Gość Tajfun Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 A co z drugą częścią tematu, czyli salonie po skodzie Ktoś już otworzył salonik A wracając do porównania, ponieważ od wielu, wielu lat latam motocyklami i zawsze jakiś tam supersporcik w garażu stoi, a aprilka to mój pierwszy maxiskuter, to obiecuję, że na wiosnę zrobię test porównawczy atlantica 500 z gsx-r1000 To się wtedy będzieci mogli na mnie powyżywać
Sympatycy Miętus Opublikowano 25 Września 2012 Sympatycy Opublikowano 25 Września 2012 Flyman, ja sądzę że on (temat) tak fajnie się kręci bo wszyscy oczekują Twojego, kolejnego postu. A ty tak lapidarnie - czuje niedosyt, postaraj się trochę, wiem że potrafisz! Paweł nie prowokuj serdecznego mi kolegę Flymana, jego post jak wspomniałeś został ujęty w krótką, oszczędną w słowach formę, dodam jeszcze bardzo celnie - enough. Nie jestem spięty !TAZ pozdrawiam Wszystkich czytelników forum Burgmania !piwko
andi.nb Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Flyman ale się ubawiłem czytając to śmieszne stwierdzenie ,,Suzuki v-strom 650 jest nieco słabszym sprzętem od Aprilii Atlantic Sprint 500, co jest nieco zaskakujące.
Geni Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 He he he - na wiosnę ja porównam Pantheona 150 do Mean Streaka 1600. Z góry znam werdykt - Mean Streak jest trochę słabszym sprzętem od Pantheona, gdyż ma mniej schowków i gorszą ochronę przed wiatrem.
Gość Tajfun Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 A ja policzę który sprzęt ma więcej elementów plastikowych
Gość Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Wrócę jeszcze do podtematu: Udział suzuki w rynku. http://www.forum.bur...z/page__st__160 Warto popatrzeć, choć to absolutnie nieoficjalne wyniki, ale dla mnie jednoznaczne. Żal, niecałe 28%. To troszkę brakuje do osławionych 80%. Ale może grupa jakaś mało reprezentatywna?
Gość Tajfun Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Warto popatrzeć, choć to absolutnie nieoficjalne wyniki, ale dla mnie jednoznaczne. Żal, niecałe 28%. To troszkę brakuje do osławionych 80%. Ale może grupa jakaś mało reprezentatywna? Po pierwsze, powyższa ankieta dotyczy wszystkich skuterów, mi chodziło tylko o półkę od 500cm3 w górę. Po drugie, powyższa ankieta pokazuje, że suzuki jest na pierwszym miejscu. Po trzecie, ankieta około 400-stu osób z których większość ma skutery o niższych pojemnościach w żaden sposób nie obrazuje rynku maxi powyżej 500cm3 w Polsce. Flyman, Ty nadal jesteś baaardzo spięty, weekend się zbliża, proponuję zgrzewkę piwka zakupić i się troszkę odstresować
RONIN Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Grzesiu, czyli Tajfun nie miał nas na myśli bo silnik piaggio ma 460 cm3, czyli nie łapiemy się w segmencie od 500 w górę. Tajfun i kto tu jest spięty, my kochamy swoje skutery za to coś co moją w sobie, za to za co fani Alfy kochają swoje samochody.
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Tajfun, cały czas Ci udowadniam, że piszesz bzdury, które jak czytam, to faktycznie się spinam, co by tajfuna ze śmiechu nie puścić. Nie dorabiaj teraz wzoru do wyniku. Nie pisałeś, że chodzi Ci o rynek skuterów powyżej 500cc. Bo tak się składa, że 80% polskiego rynku maxiskuterów to pojazdy marki suzuki Tak więc 7 na 10 to i tak kiepsko, powinno być 8/10 Wyluzuj Flyman, jeden woli blondynkę drugi brunetkę, a i tak wszyscy marzą o B650 Trzeba być konkretnym, jesteś na Burgmanii, a nie na Pudelku. Trzeba było napisać, że chodzi Ci o skutery o pojemności 650, japońskie, zaczynające się na literę „S” i kończące się literą „i”. Nie polemizowałbym. Podaj mi oficjalną tabelę, potwierdzającą Twoją tezę, to się odczepię. I nie cytuj mnie zaraz po moim poście, bo zaśmiecasz wątek. Weź przykład ze mnie, zepnij się i postaraj się napisać coś, co ma jakiekolwiek odzwierciedlenie w rzeczywistości. A nie: „Flyman, rozluźnij się”, „Japończycy opanowali tą technologię do perfekcji”. „Każdy marzy o B 650”. Co to jest? Skąd Ty wyciągasz takie wnioski?
janus60 Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Szkoda ,że temat poszedł w stronę "wojny" Flyman vs Tajfun ,bo zapowiadał się jako rozrywkowo-relaksujący
Gość Tajfun Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 OK, ja kończę w temacie, ponieważ z powodu moich postów Flyman tak się spina, że jeszcze coś głupiego zrobi i go na pudelku pokażą Tajfun i kto tu jest spięty, my kochamy swoje skutery za to coś co moją w sobie, za to za co fani Alfy kochają swoje samochody. A czy ja gdziekolwiek napisałem, że Wy nie kochacie swoich skuterów!!?? To wolny kraj, możecie kochać nawet się nawet nawzajem
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Temat miał być rozrywkowo-relaksujący. Tak jak tytułowa wyprawa. Wygląda na to, że jednak towarzystwo ma decydujące znaczenie. W realu masz na to wpływ. W necie od trolli jest się ciężko uwolnić.
Klubowicze pgizi Opublikowano 28 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 28 Września 2012 Kurde, Panowie, nie do wiary że taki kwas z tak niewinnego tematu wyszedł ...
przemas Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Tajfun, napisałeś na forum jakieś 30 postów, a już za twoje czerstwe insynuacje nie lubię cie ja, Flyman i pewnie jeszcze parę innych osób... Koniec OT. Flyman, trochę wyolbrzymiłeś z tym noszeniem kasku bo to akurat decyzja właściciela, że zainwestował w gmole i handbary zamiast w duży kufer. Poza tym chylę czoła, że na tej "eksperymentalnej nawierzchni" drogi do Puław Apka dawała radę i nie miałeś ochoty się z kumplem zamienić. Aha, porównanie jest tendencyjne, bo do motocykla, o którego wyglądzie nawet w obiektywnych testach można przeczytać: "... having a face only a mother could love... "
Rekomendowane odpowiedzi