Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tymi trzydziestoma km to przesadziłeś, takie dystanse pokonuje na sprzęcie 0 ccm ,czyli rowerze.Bez specjalnego dyskomfortu :D

Też mam już niestety czwórkę z przodu ...i jeszcze ciut, no ale nie mam volvo w garażu....:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mała pojemność w trasie daje rade :)mam Burgmana 150 i we dwójkę z ukochaną zrobiliśmy wczoraj 286km :rolleyes: Spokojnie można się przemieszczać średnią prędkością 90-100km. Z Tarnowa wybraliśmy się nad jezioro Czorsztyńskie, objechaliśmy je dookoła :) pogoda sprzyjała :) Szkoda tylko że koledzy na wiekszych motorach już nie podnoszą ręki ... W zasadzie byli zaskoczeni jak utrzymywałem ich tempo :) 100-110 :) Dodam że przy mało oszczędnej jeździe spalanie wyniosło 3,3 litra !holiday co uważam za świetny wynik !!

Opublikowano

Obserwowałem wątek i dodam swoje trzy grosze :lol:

Pojemność nie ma tak wielkiego znaczenia jak ergonomia skutera. Miałem okazję swego czasu pojechać Zippem Vega 125 w trasę 180km.

Powiem tak kolejne cztery dni po powrocie spałem w pozycji "skuterowej" whist Byłem niesamowicie obolały. Pierwsze trzydzieści kilometrów było fajnie a dalej .... Za blisko kierownicy - tyłek na miejsce pasażera pozycja pól leżąca. Bliżej kierownicy - bolą nogi. I tak źle i tak niedobrze. W tym roku pojechałem sobie w trać 700 km. Hondą Jazz (niewiele szybszą niż Burgman). Poza frajdą zero skutków ubocznych.

W Twoim przypadku jest to Burgman więc poza przyjemnością nie będziesz miał innych ubocznych skutków.

Pozdrawiam ..

PJS

• Klubowicze
Opublikowano

Dziś moim X8 125 pokonałem trasę Świnoujście - Sucha / Lubiewo nad Bydgoszczą... Wedle GPS 333 km wzięte z jednym postojem na tankowanie + kawa w Orlenie bez zmęczenia... Siedzę teraz w Borach Tucholskich na dwutygodniowym szkoleniu. Dziś na trasie 26 st.C, a jutro ma być tutaj 30!! !placz

Opublikowano

PF 126p to też mała pojemność a rodzinne wyjazdy ponad 1000 km nie były mu straszne :lol: - żart. Jak tylko kupiłem 250 zadałem podobne pytanie na tym forum. Teraz wiem, że mała pojemność to nie problem. Wybrałbym mniej uczęszczane drogi aby nie drażnić się z tirami !sciana a 70- 80 km/h to całkiem przyjemna prędkość. Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami - najważniejsza i tak będzie wygoda i rozplanowanie bagażu.

Opublikowano

myślę że 400km we dwójkę jestem w stanie wykręcić :) w moim przypadku wyglądało to tak że po 40 km zrobiliśmy sobie 5 minutowy postój nad zaporą w Rożnowie, następnie również po 40km w Starym Sączu, postój ten nie był spowodowany zmęczeniem tylko zakręceniem się w trasie :) Kolejny postój w Nidzicy - Zamek też po 40 km :) Tu nad plażą spędziliśmy dwie godzinki :) Powrót ... i tu o dziwo 140 km pod rząd :) pędziliśmy do ulubionej restauracji Victoria w m. Olszyny, byliśmy bardzo głodni więc spieszyło się nam :) szczerze mówiąc na dużo mocniejszym Suzuki Bandit zrobiłem 160 km i byłem już mocno zmęczony :) Dodam że inspiracją do powyższej wyprawy był youtube i koledzy wyjeżdzający na TransAlpach do Rumunii :D:lol:;):rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: