Klubowicze sonor Opublikowano 1 Marca 2012 Klubowicze Opublikowano 1 Marca 2012 PozdRock maxi skuterowcy... Jestem perkusistą,gram ponad 15lat. Moze jest ktos wsrod nas,kto gra na gitarze,na basie czy klawiszach,kto chcialby stworzyc zespol coverowy (muzyka rockowa,bluesowa) na zloty. Muzyka na zywo zawsze jest mile widziana jak i slyszana... Czekam na info !V Temat przeniesiony z ogólnego do OT! Administracja
Lucas Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 A tak z ciekawości, to jakie covery chciałbyś grać? Bo jeśli to kolejna grupa grająca "Whiskey" Dżemu albo "Paranoid" Black Sabbath to ... chyba już nadmiar. Dlaczego nikt nie penetruje nurtów takich jak surf - punk, rockabilly, mods revival, NWOBH?
Dakota Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 ... Bo jeśli to kolejna grupa grająca "Whiskey" Dżemu albo "Paranoid" Black Sabbath to ... chyba już nadmiar... Takich grup grających covery rockowe i bluesowe nigdy nie jest nadmiar, ponieważ zawsze są mile widziane na wszelakich imprezach a w szczególności zlotach typu motocyklowego lub samochodowego gdzie ta muza jest najpopularniejsza i ludziska lubią bawić się śpiewając znane przeboje... Równie dobrze można by dla odmiany grać i thrash metal, niemniej docelowa grupa słuchaczy nie byłaby aż tak duża...
Klubowicze sonor Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Klubowicze Opublikowano 9 Marca 2012 Takich grup grających covery rockowe i bluesowe nigdy nie jest nadmiar, ponieważ zawsze są mile widziane na wszelakich imprezach a w szczególności zlotach typu motocyklowego lub samochodowego gdzie ta muza jest najpopularniejsza i ludziska lubią bawić się śpiewając znane przeboje... Równie dobrze można by dla odmiany grać i thrash metal, niemniej docelowa grupa słuchaczy nie byłaby aż tak duża... Dokladnie tak jak piszesz...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 O thrash metalu nie pisałem ... Sprawdź nagrania kapel Ramones, Stray Cats, Cramps czy Sloppy Seconds bądź Secret Affair
Dakota Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 O thrash metalu nie pisałem ... Sprawdź nagrania kapel Ramones, Stray Cats, Cramps czy Sloppy Seconds bądź Secret Affair Wiem że o thrash metalu nie pisałeś... ja pisałem podając jako przykład pierwszy lepszy z brzegu. Kapele które wymieniłeś są fajne i grają fajną muzę ale tu chodzi przede wszystkim o popularne kapele i popularne utwory w szerokim tego rozumieniu. Przeciętny uczestnik potencjalnej imprezki prędzej zaśpiewa stare znane "Whisky" Dżemu niż "Come back Traci" Sloppy Seconds choć ten utworek jest trochę młodszy...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Póki co morduję się ze swoją kapelą skifflową ... ale co to za skład, jak i przy czym działamy ... Lepiej nie mówić!
Klubowicze sonor Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Klubowicze Opublikowano 12 Marca 2012 Dokladnie,tak. Muzyka ma byc taka,zeby wsszyscy znali,mogli pospiewac z zespolem i bawic sie.
Rekomendowane odpowiedzi