Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Lifting AN650? Już jest... Burgman 650 L3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piootr masz chyba przepełnioną skrzynkę, niestety nie mogę już znaleźć tego ogłoszenia.

• Klubowicze
Opublikowano

Nowy Burgman 650 już od marca w sprzedaży

" ............... Mamy także nowe gadżety jak kontrolka ECO (ekonomiczna jazda) a także Ice Alert (informacja o niskie temperaturze otoczenia)."

Chciałem sprostować: w L1 też jest Ice Alert 11563936-vector-snowflake-symbol.jpg

Opublikowano

W skuterze ten wynalazek jest chyba równie bezsensowny co czujnik deszczu, albo kontrolka informująca o tym, że jest ciemno...

Opublikowano

Pewnie za parę- paręnaście lat ogłupiania ludzi takie kontrolki informujące kierowcę o ciemności wokół będą w modzie :) .

PS. Była kiedyś "jasność pomroczna" to może być też "ciemność.... " ;):D :D

I Suzuki przyszłości doliczy sobie z tysiaka za taki "extras" :D ...

• Klubowicze
Opublikowano

Widać koledze nie zdaża się jeździć przy coprawda ładnej pogodzie ale z przymrozkami.

Już parę razy wyjeżdzałem rano przy temp. poniżej 0 (minimalna rano o 7,00 to -8 C ) albo wracałem z wyjazdu po pięknym dniu a wieczorem było np.-6

Czasami lepiej wiedzieć jaka jest temperatura bo wtedy wiadomo na co sobie można pozwolic a na co trzeba uwazać

Opublikowano

Widać koledze nie zdaża się jeździć przy coprawda ładnej pogodzie ale z przymrozkami.

Już parę razy wyjeżdzałem rano przy temp. poniżej 0 (minimalna rano o 7,00 to -8 C ) albo wracałem z wyjazdu po pięknym dniu a wieczorem było np.-6

Czasami lepiej wiedzieć jaka jest temperatura bo wtedy wiadomo na co sobie można pozwolic a na co trzeba uwazać

No tak,ale wówczas nie lepszy jest najzwyczajniejszy w świecie termometr, niż jakiś "ajs alert"?

• Klubowicze
Opublikowano

Ale takowego niema w większości sprzętów( u mnie nie ma :D )

Opublikowano

Na szczęście w moim "niszowym" Burgmanie 400 termometr jest!!! :helpsmilie:

Opublikowano

Ale takowego niema w większości sprzętów( u mnie nie ma :helpsmilie: )

Dlatego trzeba kupować włoskie lub niemieckie skutery. One je mają :D

PS I

Taki gadżet kosztuje kilkanaście PLNów w każdym sklepie z akcesoriami.

PS II

A moja żona właśnie powiedziała, że termometr w skuterze jest bez sensu i tylko gadżeciarze je mają... ;)

PS III

Dodała też, że zamiast termometru lepsza byłaby informacja o nadchodzącej burzy...

Hm... coś w tym jest ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Dlatego trzeba kupować włoskie lub niemieckie skutery. One je mają :dontgetit:

.......

Skośnookie też mają!

........................

PS III

Dodała też, że zamiast termometru lepsza byłaby informacja o nadchodzącej burzy...

Hm... coś w tym jest :confused:

Ja właśnie mam taki czujnik - w kościach :)9721319-old-man-z-samodzielnie-na-bialym-tle-do-chodzenia-laska.jpg

Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że jest ruch w interesie. Jedno jest czarne, inne białe i każdy może sobie wybrać to co mu najbardziej odpowiada.

Opublikowano

Ja w 650 ex tez mam termometr

• Sympatycy
Opublikowano

Chciałem sprostować: w L1 też jest Ice Alert 11563936-vector-snowflake-symbol.jpg

Potwierdzam w Burgmanie 650 ex (L2), też jest kontrolka nr 11 niskiej temperatury otoczenia grafika jak wyżej , zaczyna migać jeśli temperatura otoczenia spadnie poniżej 3 stopni celcjusza, kontrolka błyska przez 30 sekund a następnie zapala się światłem ciągłym tak długo aż temperatura podniesie się powyżej 5 stopni Celcjusza. źródło: instrukcja obsługi str. 21 :clapping:, w listopadzie 2012 miałem okazję sprawdzić jak działa/świeci - brrrrr... było zimno :evil:

Ja w 650 ex tez mam termometr

Potwierdzam w Burgmanie 650 ex (L2), jest termometr - wyświetlacz nr 13, który pokazuje termometr lub zegarek, można zmieniać tryb wyświetlacza - przyciskając przycisk "adjust".

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

We Włoszech cena nowej 650'tki nadal nieznana... ale już 2-3 marca wszystko będzie wiadomo.

Również w tych dniach Suzuki Italia przeprowadzi oficjalną prezentację... oczywiście z możliwością jazd testowych. Każdy zarejestrowany tester będzie mógł przez 20 minut sprawdzić jak zachowuje się Burgman 650 L3 w rzymskim gąszczu ulic...

Jakby ktoś był chętny szczegóły tutaj> http://www.eventoburgman.it/ :wink32:

Opublikowano

Ciekawe czy i kiedy w Polsce będą jazdy próbne. No bo chyba będą, skoro wprowadzają nowy produkt, który ma pociągnać segment maxi i konkurować z GT650 i innymi?

• 2 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano

Ciekawe czy i kiedy w Polsce będą jazdy próbne.

Miał być w pod koniec marca ale wprowadzenie do salonów w PL "ciut" się opóźnia. Trudno wyczuć dlaczego... :photo:

W związku z tym że jestem uparty, zostałem "oddelegowany" na jazdy próbne nowym L3 tam... gdzie już jest dostępny :)

201305073080.jpg

201305073081.jpg

Wrażeniami podzielę się w wolnej chwili bo teraz mam ograniczony dostęp do netu.

Podrzucam jedynie kilka fotek detali ze sztuki finalnej... czyli takiej która stoi obecnie w salonach EU.

201305073097.jpg201305073095.jpg201305073088.jpg

201305073096.jpg

201305073092.jpg

201305073089.jpg

201305073098.jpg

201305073099.jpg

Cena do końca maja promo, czyli 300-500 eur mniej niż w cenniku.

Aha, wszystko wskazuje na to iż na zlocie *Burgmania 2013* będę mógł Wam pokazać nowego AN 650 L3 :fireman2:

Opublikowano

No to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać Burgmani 2013

• Klubowicze
Opublikowano

W Tychach stoi w salonie właśnie taki srebrny mat - nie wzbudził mojego zachwytu. Może tylko to że lakier inny bo matowy :-)))

Nie podobają mi się: lusterka, obudowa kierownicy, ....., ....., i to, że podobno mniejszy schowek pod siedzeniem.

Ogólnie miałem odczucie jakby Królowi obcięli .............. .

a! jutro może tam będę to spytam czy planują jazdy.

• Administrator
Opublikowano

Nowy Burgman 650 wygrywa testy porównawcze z BMW C 650 GT, Hondą Integra i Kymco MyRoad. :)

Testy przeprowadzone przez cyberscooter.it. Szczegóły tutaj:

http://www.cyberscoo...ompetitor_1.htm

Bo są to moim zdaniem w pełni porównywalne maxi. An 650 L3 w sumie jeździ i brzmi podobnie jak model poprzedni. W zasadzie określenie "model poprzedni" jest trochę na wyrost. L3 przeszedł mocny lifting ale to nadal ta sama konstrukcja. W nowym L3 nie podobaja mi się lusterka... wyglądają jakby szkła były "dołożone" od innego modelu. Na plus że są dość stabilne, na minus subiektywnie (nie miałem jak porównać) wydają się być ciut mniejsze niż poprzednio.

Kokpit i zegary wyglądają jak w 4oo. Można się spierać co było lepsze, analog vs digital ale jedno jest pewne... obrotomierz jest teraz bardziej czytelny a prędkościomierz bardziej przyswajalny. Wyświetlacz na środku jest także bez zastrzeżeń, łatwo odczytać wszystkie dane, nie trzeba wytężać wzroku (jak choćby w MyRoad).

Bardzo dobrze obsługuje się hamulec ręczny po lewej strony kanapy... choć sam "chwyt" był chyba lepszy poprzednio.

Nie zauważyłem różnic w samej pracy SECVT. Nie znane są info nt. ewentualnych zmian konstrukcyjnych/ poprawek.

Tak jak pisałem... do końca maja we Włoszech obowiązuje cena 10.500 ze executive i 9.900 za wersję standard. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że w czerwcu cena może nieznacznie wzrosnąć.

Pełny test An 650 L3 niebawem :)

Ps. W teście wspominają o jakości wykonania i co ciekawe Suzuki jest bardziej chwalone niż BMW. C650GT jest karcona za wiele widocznych śrub oraz "ziarnistość" obudowy napędu... osobiście też uważam ten element za słaby optycznie. A może po prostu od BMW oczekiwalibyśmy więcej?

Suzuki w moim odczuciu ma słabe (słabsze niż poprzednio?) plastiki nielakierowane. Z drugiej strony BMW te nielakierowane też ma takie sobie.

Opublikowano

No to super, czekamy na test :)

Opublikowano

A ja i taj bede za starsza wersja.

• Klubowicze
Opublikowano

W jakim narzeczu piszesz bo ciężko odgadnąć o co chodzi? :)

Opublikowano

No nie powiem

ale te zegary do mnie przemawiaja :boxing:)

• Klubowicze
Opublikowano

Na żywo wygląda jeszcze lepiej.A kolor szary mat po prostu super.

Dodatkowo wrażenie że jest bardziej przyjazny dla Hobbitów(łatwiej dostać nogami do ziemi przez co zdecydowanie pewniej się czułem)

No nie powiem ślinka leci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wie ktoś coś więcej na temat zmian w silniku które podobno obniżają spalanie o 15% w porównaniu do przedliftowej wersji?