Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem widzialem cala ekipe, odprowadzilem do Łasku i hej szerokości pozdrowienia czekamy na foto.....

Opublikowano

Dojechalismy do pragi i część z nas już delektuje sie zlocistym trunkiem:)

Opublikowano

zazdroszczę :)

Opublikowano

A za chwilę będzie karkówka i czosnkowa polewka

5ab2345f-3d30-2ae5.jpg

Wysyłane z mojego ST17i za pomocą Tapatalk 2

5ab2345f-3f6e-6eb2.jpg

5ab2345f-3faf-728f.jpg

:)

5ab2345f-42e3-71e5.jpg

bc922644-4cb9-ba20.jpg

Kolacja w Mariocie.cz :)

bc922644-4d15-3ef1.jpg

Opublikowano

wyjazd Pabianice Łask...

Opublikowano

No to ja rozumiem :)

Opublikowano

wróciliśmy wszyscy ze zwiedzania miasta. teraz zajęcia w pokojach lub posiłek w knajpie pod hostelem. wszyscy wymeczeni.

rano start do Austrii ok 9 rano. wtedy się okaże jaka trasę wybierzemy bo to będzie zależeć od aktualnej pogody.

Opublikowano

Trzymam kciuki za Waszą wyprawę na Grossglocknerstrasse. Być może kiedy to przeczytacie będziecie już w Fusch. Przed chwilą zobaczyłem w necie na austriackiej alpejskiej stronie jakie panują warunki na tej trasie i jest dobrze, droga czarna, odśnieżona, a śnieg zalega jedynie na poboczach w mniejszych lub większych ilościach ale raczej w tych mniejszych. Życzę Wam wielkich, wspaniałych wrażeń na tej ponoć najpiękniejszej alpejskiej trasie. Róbcie dużo fotek !tut i zapisujcie różne informacje bo w sierpniu planuję też tam pojechać !scooter z kilkoma burgmanowcami. Szerokiej drogi . Powodzenia

Opublikowano

Dane mi było odprowadzić "kawałek" naszą grupę. Poniżej kilka fotek z wspólnego pierwszego dnia i mojego samotnego powrotu z Pragi. Wrażenia fantastyczne.

Foty

Opublikowano

No faktycznie kawałek :D

Super pogoda, miejsca znajome, aż miło popatrzeć. Powiedz ile km jest z EL do Pragi?

Opublikowano

Przejechałem dokładnie 1100km, ale sporo jeździłem po samej Pradze

Opublikowano

Widok z tarasu. Pogoda cudna, ale zmienia się. Za 30 min. ruszamy :D

b2b66cec-8722-2be3.jpg

~ wytaptane z Tapatalka2 :)

Opublikowano

Szerokości i niech słonko będzie z Wami .

Niech i te KRÓLE się trzymają szerokości dla Was wszystkich !OKK .

• Sympatycy
Opublikowano

Właśnie wróciliśmy z Grosglokner. Pogoda dzisiaj tak jak przez cały wyjazd rewelka. Trasa którą dzisiaj przejechaliśmy przepiękna. Jutro rano powrót do kraju. Fotki z wyjazdu wstawię zaraz po powrocie. Narka

Opublikowano

Dla śledzących wątek - XMarcinX ma awarię opony tylnej w swoim Burgmanie. Zjechali z autostrady w Austrii i znajdują się w miejscowości Viehdorf. Nie bardzo mam pomysł jak pomóc. Nie przebił opony, tylko wyskoczył mu bąbel z boku i tak nim rzuca, że nie jest w stanie jechać szybciej niż 50 km/h. Może macie jakiś sprawdzony sposób co zrobić w takiej sytuacji?

• Klubowicze
Opublikowano

Jeśli bąbel to tylko wymiana na nową oponę !sciana

Opublikowano

No raczej nie ma wyboru, trzeba szukać zamiennika. Jeśli może jechać to może doczłapią się do jakiegoś serwisu moto.

Opublikowano
  W dniu 5.05.2012 o 08:50, arturo-bb napisał(a):

Jeśli bąbel to tylko wymiana na nową oponę wallbash.gif

To zrozumiałe tylko w sobotę w Austrii ciężko o czynny serwis opon motocyklowych który miałby na składzie tylną oponę do Burgmana crybaby.gif

Opublikowano

W promieniu 20 km mają 2 dealerów Yamahy, Suzuki nie znalazłem żadnego...

Może coś to pomoże...

Lietz GmbH

Schlüsselstrasse 3

3363

Ulmerfeld-Hausmening

Telefon 07475/53151

Website: http://www.lietz.at

Autohaus Eckl GmbH

Bergland Center 1

3373

Kemmelbach

Telefon 07412/52000

Website: http://www.eckl.com

Opublikowano
  W dniu 5.05.2012 o 09:14, dr.big napisał(a):

W promieniu 20 km mają 2 dealerów Yamahy, Suzuki nie znalazłem żadnego...

Może coś to pomoże...

Lietz GmbH

Website: http://www.lietz.at

...

Lietz też ma suzuki, już dzwoniłem do Marcina, ale problem w tym, że serwisy w Austrii nie pracują w sobotę. Póki co idą do jakiegoś wulkanizatora. Ja sugerowałem raczej powolną jazdę w kierunku kraju bo nie bardzo mam pomysł jak to załatwić tam w weekend.

A bliżej jest jeszcze:

Öllinger GesmbH & Co KGtransparent.png

Waidhofner Straße 103

3300 Amstetten, Österreich

07472 680000

Nie wiem też jak z Marcina ASSISTANCE i jak to się sprawdza za granicą

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 5.05.2012 o 08:58, Kulawy napisał(a):

To zrozumiałe tylko w sobotę w Austrii ciężko o czynny serwis opon motocyklowych który miałby na składzie tylną oponę do Burgmana

Znam ten problem.

Tydzień temu szukałem w Grazu filtra paliwa do dość popularnego 4oo... nawet ASO Forda miało wolne w sobotę !sciana . Co się najeździłem to moje ale w końcu znalazłem... dzięki pomocy tubylca, który mnie obwiózł po mieście.

Akcja "bąbel" w oponie występował już nie raz w AN 650 w trakcie naszych podróży. Nie ma na to niestety sposobu... pojawia się nagle i to często przy jeździe autostradowej w wysokich temperaturach. Naprawić nie ma jak. Jazda 50 km/h... hmm, jeśli już to bocznymi drogami. Z drugiej strony to też średnio mądre :blink: Pozostaje wymiana opony lub właśnie assistance.

Niestety, nie mam jak pomóc Marcinowi bo jestem aktualnie jakieś 800 km na płd od was. <_<

Mamy na forum człowieka z Wiednia (100 km od Viehdorf), może coś będzie w stanie pomóc?

Nick: r1v3n, tel: +436506643247

Cytat
Nie wiem też jak z Marcina ASSISTANCE i jak to się sprawdza za granicą

Sprawdza się bez problemu. Kiedyś Assistance zwiozło mojego AN 650 spod samego Dubrovnika pod dom !OK

Ja byłem zmuszony wrócić Lot'em business class whist

Powodzenia! Trzymam kciuki za udaną akcję naprawczą !OK

Opublikowano

Spróbuj zadzwonić na numer 120 to jest tel. alarmowy automobilklubu austrii OAMTC. Będą wiedzieć gdzie i co jest otwarte. Miałem kiedyś awarie w 400 i to była niedziela i powiedzieli mi, że jest niedaleko mechanik , podali nr tel. zadzwoniłem i otworzył garaż i mi pomógł. A zapomniałem dodać - i mnie wykasował :blink:

Serwis 365dni opon całodobowy +43-3622-72300

Serwis 24h dla motocykli 03 88 34 15 33

Opublikowano

Przekazałem Marcinowi wszystkie informacje od was, dzięki. Znalazłem mu też dość tani hotel w okolicy gdzie motocykliści są mile widziani, a właściciel ma też na miejscu muzeum motocyklowe więc wnioskuję, że jeśli będzie mógł to mu na pewno pomoże.

HOTEL

• Administrator
Opublikowano

Przyjdzie mi chyba spedzic nieplanowany weekend w Austrii, a konkretnie w Amstetten - ktorego najbardziej mi znanym mieszkancem byl Josef Fritzl. Tak sie sklada, ze chyba przed wczoraj na tarasie przy kieliszku wraz z Pazdziochem, rozmawialismy o nim. A tu prosze!

Zdun i Gumis, z ktorymi wracalem, objezdzili wszystkie mozliwe miejsca w okolicy, ktore dawaly szanse wyjscia z tarapatow. Na prozno. Nie ma takiej opony nigdzie w okolicy i koniec. Zdun negocjowal w salonie zdjecie opony z wystawowego Burgmana, ale sie nie zgodzili. A to by bylo cos.

Dzwonilem pod wszystkie mozliwe numery podawane tu oraz z internetu. Zamkniete lub nie dotykaja motocykli. Ten 24 h serwis jest dla ciezarowek. Natomiast nie moge sie polaczyc z tym hepdeskiem dla motocykli, mesydz glosi, ze to "nie przypisany numer".

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc, to jest najlepszy assistance o jakim mozna marzyc. Moje assistance sa na takim poziomie, holuja mnie do serwisu i tyle. Poniewaz sam do niego dojechalem to nie maja wiecej zobowiazan. Assistance Suzuki nie chce np pokryc kosztu hotelu, bo usterka nie jest gwarancyjna, wiec konsekwencje nie sa w ich polu zainteresowania.

To tyle

Ps: dygresja: rano lecielismy w czworke, ja ostatni. Troche w miescie nie zwolnilismy i radar zrobil nam z tylu 3 fotki. Ja lecialem ostatni i zobaczylem blyski i wyhamowalem. Uwazalem sie pochopnie za farciarza. Los wkrotce to skorygowal, jak widac.