Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

Relacja bardzo treściwa !OKK , przebieg omówiony punkt po punkcie, wyczerpująco !OKK. Gdzie link do pozostałych zdjęć? Nie wierzę, że Zrobiliście ich tak mało <_< .

A na poważnie, to gratuluję pomysłu i wykonania !OKK. Super :D

• Klubowicze
Opublikowano

Koledzy i Koleżanki !!

Szacun wszystkim za taki wypad oraz w takim niepewnym okresie (możliwość występowania śniegów w wyższych partiach gór ) .Zrobiliście smaka co niektórym eat.gif , ale mnie nadal interesują koszty (paliwo , winiety,spanie ,jadło , itp. ) ,gdyż jestem jednym z zarażonych którzy chcieliby posmakować takiej podróży .Jakby któryś opisał konkretne wydatki tej wycieczki , to byłbym wdzięczny thumbsup.gif

Jeszcze raz pozdro wszystkim scooter.gif

• Administrator
Opublikowano

Moja statystyka:

przejechane: 2300 km

spalanie: 5.3

ilość dni poza domem: 7

wydatki: 3200 zł (wliczając nieprzewidziane)

czy warto?: warto

Opublikowano

[...].Jakby któryś opisał konkretne wydatki tej wycieczki , to byłbym wdzięczny thumbsup.gif

Jeszcze raz pozdro wszystkim scooter.gif

Miałem wrzucić w filma, ale niech tam:

koszty%2520paliwa.jpg

To tyle w kwestii paliwa <_<

• Sympatycy
Opublikowano

Myślę że można było koszty obniżyć. Niestety nie zawsze to się udaje mnie wyszło za paliwo,noclegi,jedzenie i wodę mineralną :whistling: 2000 pln. Mam tylko nadzieję że fotka z Austrii nie przyjdzie bo koszty się zwiększą :omg_smilie:

Opublikowano

Bardzo wyczerpująca relacja, człowiek wręcz przeżywa to LIVE. Naprawa dokonana przez Mirka - majstersztyk - mieć takiego uczestnika wyprawy w grupie - lepsze niż assistance :omg_smilie: (oczywiście nie mogę w tym momencie nie wspomnieć o wyczynie Joasi70 - klasa sama w sobie !YES ).

Fajnie uchwyciłeś zdjęcie gdy zjeżdżaliście już z góry !OK , jakie są prędkości w czasie zjazdu...?

myślę, że koszty są do przyjęcia - biorąc pod uwagę atrakcje... !OKK

...gdyż jestem jednym z zarażonych którzy chcieliby posmakować takiej podróży ...

MAKI - jakieś szczegóły, wstępne plany lub propozycje...? !jump

Opublikowano

Myślę że można było koszty obniżyć.

Nawet wiem jak - trzeba obniżyć prędkość !piwko

• Sympatycy
Opublikowano

boochos !OK , jakie są prędkości w czasie zjazdu...?

Trudno powiedzieć jakie są prędkości. To zależy od wielu czynników. Indywidualne predyspozycje,to najważniejsze, dalej, ciasność zakrętu, ile prostej jest po wyjściu z winkla. Czy wcześniej widzisz koniec łuku,itd. Po za tym przy takiej jeździe skupiasz się na drodze i nie wystarcza czasu abyś oglądał jeszcze cyferblat. Chyba że jedziesz 40-50km/h.

Opublikowano

Świetne relacje z wyjazdu a szczególnie przez ,,zdun13m " W poprzednie wakacje jak wracałem z Bułgarii 9 niestety samochodem ) jadąć przez Rumunię zboczyłem trochę z trasy i pojechałem zbudowaną na specjalne polecenie Nicolai Caucescu trasą Transforgarską.która jest czynna tylko od czerwca do września. Setki serpentyn, zakrętów dużo oraz punktów widokowych i setki motocykli. Na początku lipca na niektórych zboczach przy samej drodze leżał śnieg. W najwyższym punkcie drogi jesteśmy na wysokości 2300 m npm. Widoki zapierające dech w piersi. Gorąco polecam przejażdżkę tą drogą. P.S.

Przejazd jest bezpłatny

• Sympatycy
Opublikowano

Jak zdrowie pozwoli to w przyszłym roku chcę tam pojechać. Słyszałem o tej drodze nie raz, czytałem wiele relacji, rozmawiałem z ludźmi którzy tam byli. Ja jestem zachwycony. Mam nadzieje że osoby z którymi byłem na majówce dopiszą na ten wyjazd. Bo, co by nie mówic, każdemu kto będzie w przyszłości organizował jaki kolwiek wyjazd życzę takiej grupy osób z jakimi ja byłem na Grossglocnerstarsse.

Opublikowano

...Po za tym przy takiej jeździe skupiasz się na drodze i nie wystarcza czasu abyś oglądał jeszcze cyferblat. Chyba że jedziesz 40-50km/h.

no właśnie o to mi chodziło, patrząc na zdjęcia widzę przepaść tuż tuż, a z drugiej strony "zamykaliście opony", więc pytam przy jakiej prędkości-orientacyjnie można się tak składać? nie miałem na myśli bicia rekordów.

• Sympatycy
Opublikowano

Sorki ja nie wiem co mam ci odpowiedzieć, może któryś z kolegów który jest tam na zdjęciu odpowie wyczerpująco.

Opublikowano

zdun13m opowiadasz jak najbardziej wyczerpująco, w zasadzie - to ja - nie chcę być upierdliwy, tak tylko wyobrażałem sobie ten zjazd i pewnie ja bym bal się osiągać tam takie prędkości aby można było się składać tak pięknie.

Opublikowano

Z drugiej strony co za różnica czy jest przepaść czy barierka energochłonna.

Opublikowano

...istnieje jeszcze tzw. barierka psychiczna :) , w zasadzie - bariera ("zaraz" - to taki duży zarazek :()

Opublikowano

Z drugiej strony co za różnica czy jest przepaść czy barierka energochłonna.

W pierwszym przypadku masz szansę zdążyć otworzyć spadochron :)

Boochos, przy przejeździe gro...sse musisz się zdecydować, albo widoki, albo winkle. Jak widoki, to wiadomo, prędkość mała i częste postoje.

Asfalt był czyściutki, kapcie też wszyscy mieli dobre, burek nie pochyla się tak w zakręt jak moto, więc ryzyko szlifu było znikome.

Ja jechałem z żonką i wybrałem widoki :(

Opublikowano

Jak zdrowie pozwoli to w przyszłym roku chcę tam pojechać....

Znaczy się jedziemy !OKK tyle że weekend majowy to zbyt wcześnie i zbyt krótko.

• Administrator
Opublikowano

Ja jestem "za". Termin dogramy. Natomiast majówka przyszłoroczna też się kalendarzowo bardzo dobrze układa.

Opublikowano

Myślę że można było koszty obniżyć. Niestety nie zawsze to się udaje mnie wyszło za paliwo,noclegi,jedzenie i wodę mineralną ;) 2000 pln. :)

Standart.U mnie podobnia a km więcej bo licznik wskazał 2649km.Doszedł też nocleg w Siewierzy i "nie położyło mnie to na kolana" :)

Jak mawiają "życie jest piękne i drogie.Można żyć taniej ale co to za życie" :lol: Ja zawsze wychodzę z żałożenia-jak się nie miedzi się na d..siedzi i zbiera.Nie w tym to przyszłym roku ale...jechac i 3x oglądać monetę przed wydaniem? :ph34r: Jak budżet zaplanowany nie zostal przekroczony to o co chodzi :P .A jak został tzn że źle został zaplanowany. :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Ja jestem "za". Termin dogramy. Natomiast majówka przyszłoroczna też się kalendarzowo bardzo dobrze układa.

Nie wiem tylko w jakim terminie,na pewno nie w majówkę, ale koledzy co wy na to ? RUMUNIA 2013

Opublikowano

Jest nieżle ale start rano nie z Łodzi a z Siewierzy i dodatkowo Budapeszt w drodze powrotnej(rezerwacja jest :) ) .No i termin-koniec sierpnia !scooter No i Bańska B. na SK. Tam winkle takie...

• Sympatycy
Opublikowano

No to wsxystko ustalone.

Opublikowano

No to ja zaczynam przygotowania, żeby nie było że znów tylko was odprowadzę :-)

Tapatalk

Opublikowano

Jeśli stan rodziny się nie powiększy to jadę !piwko

• Sympatycy
Opublikowano

Dla wyjaśnienia. W tamtą stronę, przejazd przez Transafgorską i powrót Transalpiną. Myślę że po takiej przejażdżce winklów będziemy mieli dosyć na dłuższy czas. !YES !YES