Sympatycy zdun13m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2012 [/url]Mam plany dotyczące pierwsego wekendu majowego. Wszystkich chętnych zapraszam na wspólny wypad.I tak: 01.05.12 startuję z Łodzi w godzinach rannych. Późnym popołudniem jestem w Czeskiej Pradze,tam nocleg i po śniadaniu 02.05.12 zwiedzanie Pragi. 03.05.12 po śniadanku start w kierunku miejscowości Fusch. Tutaj nocleg i 04.05.12 Grossglocknerstrasse, cały dzień na przejazd tą trasą oraz rozkoszowanie się widokami uważam za wystarczające. Więc bez pośpiechu 05.05.12 zawijamy w kierunku domu. Ponad 1000km.do Łodzi uważam że jest do przejechania,ale nie chcąc się zażynać proponuję po przejechaniu około 500km. zrobić pauzę w motelu.Rankiem 06.05.12 startujemy i zakładam że popołudniem jestem już w domku. Na dzień dzisiejszy wiem tylko tyle ile tutaj opisałem. Ale na pewno będę rezerwował miejscówki dużo wcześniej. Jak by się okazało że na ten wyjazd jest więcej chętnych ustalę listę i termin zakończenia deklaracji uczestnictwa w tej wycieczce. WARIANT PIERWSZY W RAZIE ZŁEJ POGODY I ZAŚNIEŻONEJ TRASY Grossglocknerstrasse WARIANT DRUGI .......................................................................................................................................................................... Nasze noclegi HOSTEL w PRADZE cena za osobę to 80 pln ze śniadaniem HOTEL: Yougendgästehaus s'Bründl adres: Schwimmbadstraße 163, 5721 Piesendorf około 110 pln za osobę ze śniadaniem. Hotel Chesscom adres:Bartók Béla utca 5, 19. Kispest, 1191 Budapeszt 85-90 pln za osobę ze śniadaniem. .......................................................................................................................................................................... Broszurki: Praga Grossglocknerstrasse TERMIN OSTATECZNY WPISYWANIA SIĘ NA LISTĘ. 31.03.2012 Lista chętnych. 1.zdun13m 2.pazdzioch 3.krzys-68 4.gumiś 5.marcin62 6.daszek szt.2 7.xmarcinx 8.Mirek z żonką szt. 2 2
krzys-68 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dopinaj temat.Dodatkowo pomysł o moim noclegu w Łodzi przed wyjazdem Być może zakotwiczę na Widzewie ale.... Pytanie:"plecaczki" jakieś jadą?
Sympatycy zdun13m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ja jadę sam. A jeżeli chodzi o nocleg to śmiało możesz u mnie przekimać.
marcin62 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 yo, o której planujesz wyjazd z Łodzi, gdyż kwestia dojazdu .
Sympatycy zdun13m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2012 yo, o której planujesz wyjazd z Łodzi, gdyż kwestia dojazdu . Startuje o godz.8.00 do przejechania mam 500km. Gogle wytyczyły czas z Łodzi do Pragi 7.43, ale spotkamy się wszyscy na stacji BP w Kudowie Zdrój o godz 15.00 Podaje adres tej stacji ul. Główna 72, Kudowa-Zdrój. Myślę że tam zjemy sobie obiadek i razem po przejechaniu 200km. będziemy w Pradze. !piwko
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 18 Stycznia 2012 Klubowicze Opublikowano 18 Stycznia 2012 Piotrek czy ja mam się z tobą spotkać też w Kudowie? !placz1
krzysiu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Panowie temat bardzo ciekawy, towarzystwo jeszcze lepsze.....trzeba sie zastanowic.
Sympatycy zdun13m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2012 Piotrek czy ja mam się z tobą spotkać też w Kudowie? !placz1 To będzie dla ciebie kara że nie jedziesz ze mną na narty. !placz1
krzys-68 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 To będzie dla ciebie kara że nie jedziesz ze mną na narty. !placz1 Na narty piszesz !winkiss ...
gumis Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Na dniach będę wiedział czy znajomy się z nami wybierze na dodatkowe moto, będę informował na bierząco. Ja też bez plecaczka. Zdunie mam jeszcze pytanie, gdzie planujesz zrobić pauze w drodze powrotnej w motelu? w tym samym w Pradze?
madej Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Sie tak nierozpedzajcie z ta Grossglocknerstrasse bo to poczatek maja a to sa alpy i moze nie byc calkiem przejezna ta traska w zeszlym roku w maju niebyla
gumis Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Sie tak nierozpedzajcie z ta Grossglocknerstrasse bo to poczatek maja a to sa alpy i moze nie byc calkiem przejezna ta traska w zeszlym roku w maju niebyla To na miejscu wymyśli się inną opcję !OK
marcin62 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Sie tak nierozpedzajcie z ta Grossglocknerstrasse bo to poczatek maja a to sa alpy i moze nie byc calkiem przejezna ta traska w zeszlym roku w maju niebyla wtedy jest inny plan.... Balaton.... ale to już Zdun musi napisać co i jak.
Sympatycy zdun13m Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 19 Stycznia 2012 Na dniach będę wiedział czy znajomy się z nami wybierze na dodatkowe moto, będę informował na bierząco. Ja też bez plecaczka. Zdunie mam jeszcze pytanie, gdzie planujesz zrobić pauze w drodze powrotnej w motelu? w tym samym w Pradze? W tej chwili szukam noclegów nazwijmy je głównych. Znajdę też nocleg pośredni który będzie gdzieś koło Wiednia ale z tym jeszcze trochę się wstrzymam ponieważ nie wiem ile osób będzie chciało jechać na raz do domu a ile zaplanuje pauze. A może nocleg będzie już w Polsce? Chłopaki nie stresujmy się wiem że jak na razie jedziemy w dobrym gronie i na pewno uda się nam to ogarnąć. I tak jak wspomniał marcin62 jeżeli nie będzie wjazdu na Grossglocknerstrasse wtedy ustalając wspólnie drogę obierzemy kierunek Węgry.A właśnie wtedy nocleg pośredni może nam posłużyć jako przystanek w drodze nad Balaton. Decyzję podejmiemy na miejscu,ponieważ z Pragi do miejscowości Siofok nad Balatonem jest 600km. I aby Tokaj na nas długo nie czekał przelecimy możę przez jeden dzień. PAŹDZIOCH MASZ ZAMÓWIĆ POGODĘ.
krzys-68 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 W tej chwili szukam noclegów nazwijmy je głównych. Znajdę też nocleg pośredni który będzie gdzieś koło Wiednia ale z tym jeszcze trochę się wstrzymam ponieważ nie wiem ile osób będzie chciało jechać na raz do domu a ile zaplanuje pauze. A może nocleg będzie już w Polsce? Chłopaki nie stresujmy się wiem że jak na razie jedziemy w dobrym gronie i na pewno uda się nam to ogarnąć. I tak jak wspomniał marcin62 jeżeli nie będzie wjazdu na Grossglocknerstrasse wtedy ustalając wspólnie drogę obierzemy kierunek Węgry.A właśnie wtedy nocleg pośredni może nam posłużyć jako przystanek w drodze nad Balaton. Decyzję podejmiemy na miejscu,ponieważ z Pragi do miejscowości Siofok nad Balatonem jest 600km. I aby Tokaj na nas długo nie czekał przelecimy przez jeden dzień. PAŹDZIOCH MASZ ZAMÓWIĆ POGODĘ. co z noclegiem nad Balatonem wówczas?Bo w Austrii będzie rezerwacja...
Sympatycy zdun13m Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 19 Stycznia 2012 Krzysiu wszystko jest pod kontrolą kwater w tymm terminie jest bez liku muszę tylko znać ilość osób które będą chcialy z nami jechać. Na początku lutego określę ostateczny czas zgłoszeń osób chętnych polecieć z nami.
kaktus83 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Jeżeli trasa byłaby nad balaton to chętnie wybrałbym się, znajomy na moto pewnie też.
Sympatycy zdun13m Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Balaton jest alternatywą . Ale jak ci to nie przeszkadza to zapraszam.
krzys-68 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Balaton jest alternatywą . Ale jak ci to nie przeszkadza to zapraszam. Tyle że decyzja o celu podrózy zapadnie w trakcie wyjazdu !winkiss .
upiór Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Szerokiej drogi . Krzysiek może teraz tam śmigniesz .
Bulba Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Co ? Zdun nie da rady przejechac ??? Zdun nie da rady ?!?!?! )))) Ps. Nasi by czekali do wiosny az samo stopnieje
krzys-68 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Szerokiej drogi . Krzysiek może teraz tam śmigniesz . Teraz to ja mam -22C u siebie !sciana .Ale trzeba przyznać że sprzęt do roboty zacny mają. !walkm
upiór Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam . To fakt że na zaspy , co prawda trudno nazwać pięć metrów śniegu zaspą ale na tym filmie to widać a nawet i więcej to sprzęt mają ZACNY . Bo inaczej to czekali by do wiosny . P.S Widoki cudowne !OKK . Tym Paniom i Panom co tam się wybrali zazdroszczę . W zimie jak widać jest tam cudownie a latem jest 100 % piękniej . Widziałem fotki Joasi70 . !OKK
Sympatycy zdun13m Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 3 Lutego 2012 Edytowałem zgodnie z obietnicą pierwszego posta. Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia pierwszej strony.
Klubowicze Patryk Opublikowano 3 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 3 Lutego 2012 Zdun, przyglądnąłem się zaproponowanej przez Ciebie trasie na Glocknera i zastanawiam się czy dobrze planujesz czas przejazdu przez przełęcz i powrót do Fusch czyli droga dwa razy w jeden dzień. Na trasie jest wiele miejsc gdzie należy się zatrzymać i zwiedzić wystawę, zrobić zdjęcie, coś kupić, zjeść, przejść kawałek pieszo i nie mam tu na myśli zejścia na jęzor lodowca. Byłem dwa razy (samochodem i skuterem) i czasu na wszystko zawsze brakowało. Na to żeby tylko przejechać to OK. Budzi moją wątpliwość jeszcze termin - może być nieciekawie. Liczmy na to że będzie piękna, upalna wiosna.
Rekomendowane odpowiedzi