Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Nowy model Piaggio

148 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo kiedy i za ile dostępny będzie X10 500?

X10 350 można kupić za ok 30 tys a za tyle można dostać nowego Kymco Myroad 700 :rolleyes1:

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Majeczka

14

• dr.big

4

• stapoz

3

• ettore

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

350 i.e. można już mieć za 27899zł (źródło: http://otomoto.pl/piaggio-inny-x10-350-i-e-gliwice-hit-M3287025.html )

Ja jeszcze nie posiadam informacji o dostępności na Polskim rynku wersji 500 i.e.

Właśnie się dowiedziałem, że wszystkie skrzynie montowane w X10 są typu CVT :clapping: z regulatorem momentu

Czy to jest ten sam rodzaj co w Burgmanie?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To Piaggio x10 500 to jakiś czad. Według opisu posiada między innymi:

- ABS,

- kontrolę trakcji wyłączaną przyciskiem (!),

- elektrczną regulację twardości zawieszenia (coś jak ESA w BMW),

- hamulec postojowy zintegrowany z nóżką boczną (jak w c 650 GT),

- światła LEDowe z przodu i z tyłu,

- rozbudowany komputer pokładowy,

- podświetlane (uwaga!) wszystkie przyciski na kierownicy,

- dwa gniazda zapalniczek plus port USB plus uchwyt na iphona,

and many more... :)

Testujący rozpływają się w ochach i achach nad wygodą, rozłożeniem masy, zwrotnością i lekkością prowadzenia.

Dlaczego o tym skuterze jest u nas tak cicho???

Opublikowano

A może dlatego jest cicho że ten Italiański koncern generalnie olewa polski rynek, nie pokazuje na naszych wystawach/targach nowości a i u dystrybutorów posucha... Trzeba jechać do Berlina żeby to cudo zobaczyć

Opublikowano

Włosi nas olewają bo w Polsce sprzedają się śladowe ilości nowych skuterów a chodzi o opłacalność inwestycji. Chodzi również o mentalność Polaków, mamy ogromne zaufanie do wszystkiego co japońskie, co akurat nie jest złe, a włoszczyzna kojarzy nam się głównie z Fiatem. A podsumowując sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak, że żaden serwis w Polsce nie ma komputera do Piaggio bo podobno jest zbyt drogi, więc każdy zanim kupi włocha 3 razy się zastanowi i pewnie poradzi się jakiego posiadacza króla lub zacnej marki czy warto i niby jaką otrzyma odpowiedź?

Opublikowano

Zgadza się. Jak szukałam swojego maxi (2010), to podobało mi się Beverly 250. NIe mogłam go nigdzie nawet obejrzeć, co dopiero mówić o jakiś jazdach testowych. Na dodatek cena o wiele wyższa niż we Włoszech. Później mi odradzono ze względu na małą dostępność części no i serwis. To nowe Piaggio jest piękne, szkoda, że u nas taka kicha z nowościami Piaggio.

Opublikowano

Ciekawe czykiedy te wszystkie nowosci trafia do MP3.

Opublikowano

A podsumowując sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak, że żaden serwis w Polsce nie ma komputera do Piaggio bo podobno jest za drogi. Nieprawda, w Krakowie wiem o dwóch serwisach które posiadają takowy. 37900 to cena x10 500 - bardzo mi się podoba

Opublikowano

Ciekawe, że u nas cena jest 37900pln a w Niemczech 6000pln niższa za model 500 np.

http://szukaj.pl.mob...pl&pageNumber=1

Czy ktoś może ma informacje czy X10 jest gdzieś w Warszawie dostępne do zapoznania się z nim?

ładny skuter tylko dlaczego od 10 lat zakładają taki sam niewyględny wydech od 125 do 500cm3???

Opublikowano

Reno to podaj namiary, napisałem to po rozmowie z salonem we Wrocławiu i Poznaniu, który sprzedaje Piaggio Beverly. Taką dostałem u nich odpowiedź.

• Sympatycy
Opublikowano

Bardzo ładny, chciałbym się z nim spotkać osobiście :whistling: i przejechać parędziesiąt km.

• Klubowicze
Opublikowano

Czy ktoś może ma informacje czy X10 jest gdzieś w Warszawie dostępne do zapoznania się z nim?

Ja miałem przyjemność przymierzyć się do niego (350) tutaj: http://www.scooteria.pl

Strasznie mi się podoba! Te linie... jak u kobiety... fantazja! Trochę mnie drażnią włączniki pod kierownicą, sprawiające wrażenie taniości. Bagażnik też nie za duży.

Niestety dyskwalifikacja z powodu zbyt małej przestrzeni na nogi (jak zwykle) i ceny.

Opublikowano

Ja miałem przyjemność przymierzyć się do niego (350) tutaj: http://www.scooteria.pl

Dzięki pgizi

Podjadę w tygodniu go obejrzeć. Ja na pewno nie będę miał problemów z nogami.... chyba, że w tym sensie że nie dostanę do ziemi :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładny

• Sympatycy
Opublikowano

Piaggio X10 - piękne linie - widać że włosi tym modelem wspieli się na najwyższe szczyty sztuki designu.

Opublikowano

X10 zaaaajebiste wyposażenie. ale jest jakiś taki .... dziwny (nie mogę znaleźć innego, odpowiedniego słowa)

te łuki, obłości, nie bardzo mi odpowiadają.

ciekawe jak to jeździ, hamuje no i ile pali (mam na myśli pięćsetkę)

Opublikowano

Oglądnąłem sobie X10. Wszystko niby w porządku ale na żywo to Piaggio jest jakieś takie... metroseksualne.

Opublikowano

do @ndrzej: a ile ma palić? pali tyle co każda 500-tka Piaggio, hamować jeżeli ma dwie tarcze z przodu też będzie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pierwsza, dostępna sztuka na rynku wtórnym w PL ;)

http://allegro.pl/sh...item=2908877922

Ale to 125tka... trochę mały ten silniczek.

Opublikowano

Trochę mały, do miasta wystarczy

Ciekawe za ile się pojawią 500ccm !yawn

Opublikowano

Ciekawe, gdzie podział lusterka :-) Może zdjęte do transportu...

Opublikowano

Znaczki, ciężarki kiery i kierunek też zdjęte do transportu :) ... Zeby się nie zniszczyły :D ... I żeby nadwagi na lawecie nie było :notworthy: ...

• Klubowicze
Opublikowano

Dostepne od ręki,za doplata!!! :D