Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Nowy model Piaggio

148 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już od ponad tygodnia można znaleść sporą ilość nowych zdjęć nowego modelu Piaggio. X10-tka jak dla mnie jest perfekcyjna !OKK nawet niebieskie podświetlenie zegarów i wszystkich przełączników jest idealne.

Kilka przykładowych zdjęć:

042312-2012-piaggio-x10-01.jpg

535686_218747598233996_218746904900732_365648_1736703712_n.jpg

Kanciasty tyłeczek jest świetny !YES i groźno wyglądający

540549_346311812093371_100001436666464_941005_1970263646_n.jpg

piaggio-x10-3.jpg

Wersja 500ccm

piaggio-x10-7da5f890664eab44cd3fd5756dd84cf2.jpg

125ccm

piaggio-x10-4831f015573dd819d10579c7f14beba5.jpg

Więcej zdjęć znajdziesz tutaj

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Majeczka

14

• dr.big

4

• kmodzele

3

• ettore

3

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Jest OK. troszkę mi się nie podoba przedni błotnik, jak się patrzy z boku to przedni element błotnika jest ok ale już za amorkiem to tak jak by czegoś zabrakło.

• Klubowicze
Opublikowano

A Ja tam juz go chce!!! :)

Opublikowano

To sonor sprzedajemy swoje X9-tki i kupujemy nowe X10 co? :):clapping:

Opublikowano

Tia... Może na pierwszą ratę starczy :) Taka wersja 350i z ABS kosztuje wg cennika naszego drogiego (sic!) EuroMotoTrade okrągłe 30kPLN.

Ale też bym się przymierzył, nie powiem.

Pzdr.

M.

Opublikowano

Ugh... 30k? Pogięło chyba kogoś. Za tyle to mamy MyRoad 700. Dokładając kilka tys mamy BMW 650 :) Gdzie 350 do takich podróżników wielkopojemnościowych?

Opublikowano

Ile wzrostu wg Was ma ten facecik ze zdjęć katalogowych? Trudno ocenić wielkość tego skutera.

Opublikowano

X10 - Skuterek Fajny, ale na pierwszy rzut oka słabo chroni nogi i ręce przed zimnym wiatrem, a u nas lato trwa krótko. Dodatkowo - okrutnie dużo plastików. Po przyziemieniu rachunek niebotyczny.

Opublikowano
  W dniu 27.05.2012 o 09:00, dr_Zmora napisał(a):

X10 - Skuterek Fajny, ale na pierwszy rzut oka słabo chroni nogi i ręce przed zimnym wiatrem, a u nas lato trwa krótko. Dodatkowo - okrutnie dużo plastików. Po przyziemieniu rachunek niebotyczny.

Gdybym kupił go za 35tys to nie widzę innej opcji jak wykupienie AC, a wtedy rachunek za plastiki przekazałbym ubezpieczycielowi :mad2:

Tak czy siak nowy model kontynuuje tradycję poprzednika w kwestii gadżetów i zdecydowane będzie nowym królem elektroniki. No chyba że Suzuki zaskoczy królem 650 po lifcie, ale to inna półka. Osobiście sceptycznie podchodzę do produktów made in Italy , szczególnie w kwestii elektroniki, ale co jak co, spagetti i skutery włosi zawsze potrafili robić. Generalnie model "robi robotę", a czas zweryfikuje jakość. Mnie generalnie nadmiar elektroniki zniechęca. Przerobiłem już ten temat w samochodach.

Opublikowano

Super skuter, ale cena 30tys za 330cm to jakiś żart. Za tyle można mieć Kymco 500R. Za 35tys można mieć sw-t400, 400cm, dwa cylindry i Honda a nie Piaggio, a za dwa lata strata 50% wartości...

Opublikowano
  W dniu 27.05.2012 o 15:26, stapoz napisał(a):

... a za dwa lata strata 50% wartości...

O właśnie, i na ten moment trzeba poczekać. :clapping:

Opublikowano
  W dniu 28.05.2012 o 10:33, ettore napisał(a):

O właśnie, i na ten moment trzeba poczekać. ;)

Dokładnie, a potem na !scooter X10 500ie :clapping:

Opublikowano

cud miód ten X10, jedynie podświetlenie zegarów wolałym białe ale to szczegół.

Opublikowano
:clapping: oczywiście jak dla mnie , pasjonata marki Piaggio X10 bardzo udana !!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem zamiar pojeździć Kymco MyRoadem, a w zamian zaproponowano mi Piaggio X10 w wersji... uwaga... z silnikiem 125 ccm :clapping: ...

Grzecznie odmówiłem, bo widząc gabaryty X10 (jest naprawdę duży) nie miałem ochoty na "szarpanie się" z kolubryną...

Mają do mnie zadzwonić jak będzie dostępne 500ccm...

Parę fotek testówki...

Pancernik z silnikiem 125ccm...

x101s.jpg

Soczewka

x102g.jpg

Kanapa plecaczka jest, moim zdaniem, za szeroka...

x103.jpg

Bagażnik jest obszerny, ale płytki...

imag0057cs.jpg

Wykonanie znane z Piaggio, nic co porywa, plastkiki nielakierowane, spasowanie i ogólne wykonanie na niskim poziomie...

Acha, w De X10 w wersji 125ccm kosztuje ok. 4800 euro...

Edit: Ogólnie, pierwsze wrażenie... To Piaggio powoduje "efekt a-ha", jest naprawę duże w porównaniu do dotychczasowych produktów Piaggio. A czy się przyjmie? Przez krótki moment chciałem nawet pomęczyć się na próbie z 125cc, ale później pomyślałem: "za jakie grzechy?", wsiadłem na Tmaxa i tyle mnie widzieli ;) ...

Opublikowano

Szkoda że ja nie dostałem propozycji testowania nowego Piaggio X10 !placz1

Nawet ze 125-tką by coś pojeździł !scooter

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

[media=]

Opublikowano

Dzięki Mr.Hex za filmy. W ruchu wygląda znacznie lepiej niż na tych okropnych fotkach z targów, które upodobniały go do jakiegoś kulfona.

Opublikowano

Piekny i nowoczesny. Chce 500. Niestety jak na razie 300 za 30 tys :)

Opublikowano

Ale te podświetlane włączniki kierunkowskazów i trąbki - miodzio!

Opublikowano

wszystko pięknie tylko cena!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rzeczywiście ładny

jednak włoskie wzornictwo jest the best ;)

a cena... cóż w końcu robiony w eu, a we włoszech kryzys :clapping:

• 2 tygodnie później...