Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firma która powstała przed 30 laty i obok Louisa oraz Hein Gericke zalicza się do największych sieci sprzedających graty moto (95 dużych sklepów w De i 6 w Szwajcarii) ogłosiła upadłość.

W Berlinie są 4 sklepy POLO, z czego jeden naprawdę wielkości hangaru. Ciekawa sytuacja... co będzie np. z tym wielkim, nowootwartym sklepem?

PS. Dodatkowo sklep wysyłkowy może wielkością konkurować z najwiekszymi w tej branży na rynku w De.

Opublikowano

Bigu, daj znać może zrobią jakąś wielką wyprzedaż. Kupimy coś po taniości :P

Opublikowano

Natknąłem się na to info przypadkowo, patrząc u nich na stronie na ceny gadżetów Rizomy, za każdym razem wyświetlała się informacja: "artykuł czasowo niedostępny"... Co jak co, ale zarówno POLO jak i Rizoma do "wypierdków" nie należą, a tu okazuje się, taka wiadomość...

Opublikowano

Przeinwestowali?

Wielkie sklepy, gdzie w samym Berlinie 4 sztuki to jak to miało nie paść?

• Sympatycy
Opublikowano

Kurde, Bigu, zastrzeliłeś mnie tą wiadomością. Wydawało się, że taki kolos nie ma prawa paść a tu taki zonk.

Opublikowano

Faktycznie, niespodzianka. Dobra oferta i taki krach? Ciekaw jestem czy Louis też dostanie czkawki czy tylko POLO źle zainwestowało? Czyżby początek problemów w branży?

Opublikowano

Przeinwestowali?

Wielkie sklepy, gdzie w samym Berlinie 4 sztuki to jak to miało nie paść?

No wiesz, Gigastore Louisa w Berlinie to też hala i zawsze jest w niej pusto...

Sklepy Hein Gericke pusto...

I nie jest to ostatni trend... od lat tak jest.

Te sieci zarabiają największe pieniądze na sklepach internetowych...

PS. Np. Louis już przed laty wycofał marki "premium" takie jak Dainese, Alpinestars... teraz pozostały chyba tylko Rukka, Daytona, Shoei... 80% sprzedawanego towaru to chłam produkowany gdzieś daleko "na południowym- wschodzie" gdzie zamiast świń wypasają wielbłądy :rolleyes: ...

W moim odczuciu POLO było siecią, gdzie można było dostać Alpinestars, Akrapovica, Rizomę i wiele innych produktów z kategorii "premium" i będę mocno smutny :lol: , jak mi pod nosem zamkną ich wielki sklep.

Opublikowano

Dziwne :rolleyes: Jeszcze miesiąc temu byłem w tym sklepie i nie zauważyłem nic niepokojącego - sklep prosperował normalnie, motocykle klientów zaparkowane przed sklepem, ale czapki nie mogłem kupić, bo były wyprzedane :lol:

Niestety nie zauważyłem też jakiś wyprzedaży czy mega promocji, więc zwinąłem się dalej do Louis'a, gdzie z promocji skorzystałem.

Biedny Więcek, gdzie on kupi teraz spodnie :lol: ?

Opublikowano

(...)

PS. Np. Louis już przed laty wycofał marki "premium" takie jak Dainese, Alpinestars... teraz pozostały chyba tylko Rukka, Daytona, Shoei... 80% sprzedawanego towaru to chłam produkowany gdzieś daleko "na południowym- wschodzie" gdzie zamiast świń wypasają wielbłądy :rolleyes: ...

W moim odczuciu POLO było siecią, gdzie można było dostać Alpinestars, Akrapovica, Rizomę i wiele innych produktów z kategorii "premium" (...)

I chyba tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany".

W dzisiejszych czasach każdy salon motocyklowy posiada bogatą ofertę ubrań i akcesoriów do motocykla. Klient, zazwyczaj wraz z motocyklem otrzymuje kartę rabatową na akcesoria i dodatki, co pozwala mu zakupić określone ekstrasy taniej niż w najtańszym sklepie internetowym (sam nabyłem, dzięki takiej karcie, kask Shoei'a w bardzo atrakcyjnej cenie).

Tak więc klientami sklepów multibrandowych (Polo, Louis czy Moto-Akcesoria) są obecnie głównie mniej zamożni motocykliści, których zwyczajnie nie stać na artykuły z kategorii "premium"...

Opublikowano

Może chodziło też o reklamę, tak się składa, że np. zestaw kurtki i spodni na moto kupiłem w POLO, w zeszłym sezonie kurtkę w POLO, wiele innych zakupów w POLO. Jeśli wezmę pod uwagę ostatnie 5 lat moich motocyklowych zakupów, to ich ok. 70% przypada na POLO...

Może utarło się, że wiekszość poszukujących wali do Louisa "jak w dym" w sprawie zakupów na 2oo, uważając go za "non-plus-ultra", gdzie ja osobiście byłbym bardzo ostrożny i wybrałbym raczej POLO...

PS. Dzisiaj podjadę tam i zobaczę, jak się to wszystko kręci. Ostatnio byłem jakieś 3 tygodnie temu i nie było widać oznak "przesilenia" :rolleyes: .

• 2 lata później...
Opublikowano

Niemieccy inwestorzy Paragon Partners i Tempus Capital kupili Polo.

Deklarują zamiar kontynuowania dotychczasowej działalności.

Opublikowano

POLO działa od tamtego czasu, dla klienta w miarę bezproblemowo. Nawet Superstore XL mi nie zamknęli :) -> http://www.polo-moto...625eae1dd832a09 ...

PS. I całe szczęście, o ile HG czy Louis mi nie pasuje, o tyle POLO jak najbardziej ;) .