Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. boochos Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam. Jako, że pogoda zmienną jest i czasem zamiast śniegu pada deszcz, ba nawet latem jest jesień i brak jest warunków do przyjemnej jazdy !scooter - znalazłem wyjście z sytuacji, które może urozmaicic "szarą rzeczywistośc". oto link zima-latem. Mogę się pochwalic, iż wczoraj sprawdziłem osobiście warunki zjazdowe i mogę powiedziec, że atrakcja jest super - godna polecenia. Na miejscu są trzy restauracje, wypożyczalnia sprzętu i UWAGA - kurtek, spodni (latem mało kto wozi ze sobą takowe )Cały obiekt znajduje się w miejscowości Druskienniki, na Litwie, około 30 km od przejścia granicznego w Ogrodnikach.Wpadłem na pomysł, że można nawet zrobic wypad na !scooter !scooter !scooter wiosną lub latem, zdrzemnąc się w Druskiennikach lub w okolicach Suwałk i zaliczyc narty przy temperaturze np 22stopnie C. Kilka zdjęc z wyjazdu wczorajszego wejście - śniegu brak widok z dołu "na szczyt" w tle wyciąg krzesełkowy(kanapa 4-ro osobowa) jesteśmy na szczycie teraz tylko szusy wejście do jednej z knajpek - wprost ze stoku pyszne espresso w przerwie(za oknem widok na "oślą łączkę") Mam nadzieję, że zachęciłem Was do zastanowienia się nad takim wyjazdem !piwko , gdy u nas już po zimie zostaną wspomnienia... 3
Sympatycy Kisiel Opublikowano 6 Grudnia 2011 Sympatycy Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jakieś ceny, wrażenia (napisałeś tylko że espresso pyszne) Tak w ogóle super sprawa Chyba drogo bo : Wszyscy odwiedzający tras narciarskich musi nosić kaske.
boochos Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 oto link zima-latem. Mogę się pochwalic, iż wczoraj sprawdziłem osobiście warunki zjazdowe i mogę powiedziec, że atrakcja jest super - godna polecenia. Co do kosztów -to proponuję przesledzic ich stronę, do której LINK podałem(jest po polsku). Ja mogę powiedziec, że za 4 godzinki jazdy zapłaciłem 55LTL (1 LIT coś ok. 1.30PLN) ( W weekend ceny trochę wyższe ), Sprzęt miałem swój - kaski są OBOWIĄZKOWE , Kawka i ciasto coś chyba 9 LTL. Wrażenia z jazdy BEEEZCEEENNNEEEEE (zwłaszcza gdy na zewnątrz śniegu ni chu chu) Polecam, gorąco polecam ( na stoku panuje stała temperatura minus 5*C - więc ten sztuczny śnieg nie jest oblodzony ale sypki, jakby był naturalny, naprawdę fajne warunki). W tej samej miejscowości jest tez fajny hotel z extra kompleksem basenowym AQUAPARK Druskienniki - druga rozrywka na wyjazd weekendowy. Oczywiście w hotelu pewnie parking strzeżony dla !scooter też jest
Mareczek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 W tej samej miejscowości jest tez fajny hotel z extra kompleksem basenowym AQUAPARK Druskienniki - druga rozrywka na wyjazd weekendowy. Oczywiście w hotelu pewnie parking strzeżony dla !scooter też jest A tutaj to ja byłem w sierpniu również było fajnie , o krytym stoku tylko się wtedy mówiło.
boochos Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mareczek, jeśli chętni się zbiorą to możnabyłoby zaplanowac jakis wypad skuterami w te okolice z atrakcjami kurortów zarówno letnich jak i zimowych. Baza noclegowa może byc po jednej, jak i po drugiej stronie granicy...
Drek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Rewelacja. Dzięki bardzo za info. Wpisuję to jako pozycja obowiązkowa na lato.
Mareczek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mareczek, jeśli chętni się zbiorą to możnabyłoby zaplanowac jakis wypad skuterami w te okolice z atrakcjami kurortów zarówno letnich jak i zimowych. Baza noclegowa może byc po jednej, jak i po drugiej stronie granicy... Nocleg > mam zaprzyjaźnioną agroturystykę przy granicy w miejscowości Sejny –Poćkuny.
boochos Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 Nocleg > mam zaprzyjaźnioną agroturystykę przy granicy w miejscowości Sejny –Poćkuny. O! i już zakiełkował fajny pomysł. Zapraszam chętnych o wstępny akces na taki wyjazd - jesli okaże się, że są chętni to służę pomocą przy organizacji...
Rekomendowane odpowiedzi