Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Mój wybór - Yamaha X-Max 250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze zmierzę, ale nie dzisiaj. W najbliższym czasie. Mam ten 12 cm z tego co pamiętam. A ustawiony mam można powiedzieć pionowo do ziemi. Tak to wygląda - klik

Opublikowano

Magda jak Ci się nie spieszy to będę sprzedawał wysoką szybę ;)

Opublikowano

Ok, gladki, nie musisz mierzyć. Juz widzę, że to jest ten 12 cm. Tez tak go odgięłam, chyba tak jest najlepiej. Froster, wystarczy mi ten deflektor, lubię jak trochę wieje, a ta szyba jest tak duża, że bedzie ponad moim kaskiem (mam 175 cm wzrostu). Ponoć do x-maxa najlepsza jest ta wyższa Yamahy, ale nie stać mnie na nią.

Opublikowano

Moim zdaniem przy Twoim Magda wzroście w zupełności deflektor wystarczy. Ja mam 184 i dla mnie jest OK :clapping:

Opublikowano

Ok i tak zostanie. Pozdrawiam Was.

Opublikowano

Do gladki83

Cześć, dzięki wielkie za rade, sorki ze z takim opóźnieniem odpisuje ale bylem trochę w rozjazdach i nie miałem możliwości się zająć tematem. Zresztą skuterek też stoi mało używany niestety. Kupiłem go bardzo nie dawno i już końcówka sezonu .. Coś czuje ze na dotarcie i pierwszą wizytę przeglądową (1000km) przyjdzie mi poczekać do przyszłego sezonu :fireman2:)))

Co do rozwiązania z szybą to rzeczywiście zamówię ten deflektor i zobaczę jaki będzie efekt po zamontowaniu. Nie ma co całej szyby kupować i wymieniać jak można poprawić komfort przez mały dodatek. I kasy szkoda.

Pytanko też na ogólny -- czy ktoś z kolegów, koleżanek używa koc do x maxa na gorsze pogody? Czy jest taki produkt dedykowany specjalnie do tego modelu ?? Z góry dzięki za info

P

Opublikowano

Pytanko też na ogólny -- czy ktoś z kolegów, koleżanek używa koc do x maxa na gorsze pogody? Czy jest taki produkt dedykowany specjalnie do tego modelu ?? Z góry dzięki za info

P

Wejdź na motokoce.pl - jest tam "kocoszukacz", w którym znajdziesz koce dedykowane do tego skutera.

Opublikowano

Ja posiadam oryginalny koc do X-Maksa, ale narazie ciepło, więc jeszcze nie zamontowany i nie przetestowany. Apron Shown.

Jeśli stan tego z aukcji (http://allegro.pl/ya...1978228608.html (osobiście nie wierzę w takie małe przebiegi)) odpowiada opisowi - nie kombinuj za długo, tylko bierz. Będziesz zadowolony.

Znalazłem ten wpis przypadkiem i muszę się pochwalić, że to mnie się udało ustrzelić ten skuter. Przebieg rzeczywisty, facet kupił go po to, żeby jeździć nim na tenisa. A później doszedł do wniosku, że skoro Phaeton czy Touareg stoją bliżej bramy, to szybciej nimi pojechać :fireman2:

Skuter w momencie zakupu był praktycznie ledwie "dotarty". Nawet nie miał przeglądu po 4.000km.

Więc okazje się zdarzają, choć trzeba uważać na takie kwiatki.

PS. Ojciec sprzedaje teraz 13-to letniego Fiata Uno - przebieg rzeczywisty 36.000 :clapping:

Opublikowano

I nawet nie ma co się gościowi dziwić. Żona mnie dziś wysłała po jajka do sklepu: 5 minut ubierania (kurtka, spodnie, buty, kask, rękawice), ściąganie i składanie pokrowca, 2 minuty jazdy, 2 minuty zakupów, 3-4 minuty drogi powrotnej (pojechałem naokoło żeby tylko mieć więcej zakrętów), i znów długotrwałe rozbieranie i zakładanie pokrowca na skuter.

Wejść w kapciach do samochodu byłoby szybciej.

Opublikowano

Nie wiecie czy siedzenie z nowego x-maxa będzie pasowało do tego z przed 2010r ?

Edyta:

już wiem , że nie pasuje

Opublikowano

To nowe wygląda na węższe. Ja też nie cierpię ubierania w takie zimne dni. Do ilu stopni jeździcie? Ja do 5-ciu, poniżej nie wsiadam... :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem x-maxa bardzo dobry sprzęt

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Chcę zakupic Yamahe x-max 250, model sprzed liftu, czy wiecie może czy ma ktoś do sprzedaży?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nieaktualne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Froster, na co chcesz się przesiąść? Widziałam ogłoszenie w dziale sprzedam. Ciekawe jak pójdzie ze sprzedażą, widzę, że kolega yaszczi dłuugo sprzedaje swojego x-maxa

Opublikowano

yaszczi juz sprzedal ;)

ja mysle nad majka a co bedzie to zobaczymy

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No ja myślę nad Tmaxem, ale nie ma nic ciekawego w ogłoszeniach. Była jedna sztuka, ale mi ją ktoś sprzątnął sprzed nosa.

Opublikowano

Testował ktoś wysokoś siedzenia między X-max a T-max.

Obecnie mam X-max-a ale powolutku dojrzewam do T-max-a i mam obawy co do wysokości siedzenia.

Mam tylko 170 cm wzrostu :):hockey::blush:

Opublikowano

No to raczej możesz mieć problem... Powinieneś się przymierzyć w jakimś komisie.

Problemem jest tu nie sama wysokość netto ale również szerokość kanapy i ukształtowanie podestów. Ja przy 176cm w starym T-max'ie musiałem się przesuwać do przodu aby jako tako się podeprzeć po zatrzymaniu. W nowszym jest nieco lepiej (łatwiej) ale też bez rewelacji. Nie wiem jak w najnowszym...

Oczywiście wiele zależy też od proporcji ciała (długość nóg vs. korpus) oraz indywidualnych odczuć (niektórym nie przeszkadza podpieranie się jedynie palcami, inni bez pięt na ziemi nie czują się pewnie).

Opublikowano

Nie mam problemu z podpieraniem się na Tmaxie. Mam 175 cm wzrostu. Jeździłam też na nowej wersji - wydaje się nieco niższy. Z tym, że w x-maxie jest blisko do kierownicy, w tmaxie dalej - też kwestia, czy masz długie ręce.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie mam problemu z podpieraniem się na Tmaxie. Mam 175 cm wzrostu.

I tu są dwa powody dlaczego dajesz radę : po 1. 5cm czyni jednak róznicę a po2. jako iż jesteś przedstawicielką płci pięknej masz jednak lekkie "fory"(kobiety mają zazwyczaj dłóższe nogi przy tym samym wzroście co faceci,nie dość że lepiej to wygląda to jeszcze ułatwia życie motocyklowe)

Ja mam 170cm i siedzieć dam radę ale jakoś super pewnie się nie czuję .Zdecydowanie bardziej pasuje mi Honda lub Burgman 400.Pozatym sprawa podpierania to jedno ale często trzeba jeszcze przepchnąć sprzęta do tyłu i wtedy pojawiają się problemy :)