JER2Y Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Przejeżdżałem tą drogą katamaranem 3 lub 4 lata wstecz w drugiej połowie lipca i na górze ... padał śnieg, chociaż na dole tego nic nie zapowiadało. Znajomi jechali tamtędy 2 tyg wcześniej i mieli śliczną pododę. Należy pamiętać że to wysokie góry i tutaj pogoda rządzi się innymi prawami, najwyższy punkt trasy to wysokość 2504 mnpm - przypomnę, Rysy mają metr mniej. A tak to wyglądało
krzys-68 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam plany dotyczące pierwsego wekendu majowego. Wszystkich chętnych zapraszam na wspólny wypad.I tak: 01.05.12 startuję z Łodzi w godzinach rannych. Późnym popołudniem jestem w Czeskiej Pradze,tam nocleg i po śniadaniu 02.05.12 zwiedzanie Pragi. 03.05.12 po śniadanku start w kierunku miejscowości Fusch. Tutaj nocleg i 04.05.12 Grossglocknerstrasse, cały dzień na przejazd tą trasą oraz rozkoszowanie się widokami uważam za wystarczające. Więc bez pośpiechu 05.05.12 zawijamy w kierunku domu. Ponad 1000km.do Łodzi uważam że jest do przejechania,ale nie chcąc się zażynać proponuję po przejechaniu około 500km. zrobić pauzę w motelu.Rankiem 06.05.12 startujemy i zakładam że popołudniem jestem już w domku. Na dzień dzisiejszy wiem tylko tyle ile tutaj opisałem. Ale na pewno będę rezerwował miejscówki dużo wcześniej. Jak by się okazało że na ten wyjazd jest więcej chętnych ustalę listę i termin zakończenia deklaracji uczestnictwa w tej wycieczce. Ja się piszę
Sympatycy zdun13m Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 14 Stycznia 2012 No to jest nas już pięciu . Ja, Paździoch, Gumiś, marcin62, krzys-68.
pawelneos Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam w planie wyskoczyc na Skandynawie . Ale to ma byc czysty spontan . Poprostu jak uda mi się zorganizowac trochę wolnego czasu , zapakuję się i popłynę promem do Kalskrony i stamtąd wypuszcze się na szwecje !scooter . Myślę że to będzie między czerwiec a sierpień
Sympatycy zdun13m Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 17 Stycznia 2012 Mam dwie propozycje noclegu jedna w Pradze Mój link a druga propozycja to Zell am See-Fusch Mój link. Myślę że ta opcja jest stosunkowo korzystna cenowo nawet jakby nik więcej do nas nie dołączył. A i najważniejsze: w domku są łóżka małżeńskie.
marcin62 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zdunie, ja zdaję się na ciebie, także ty ustalasz co gdzie i kiedy żeby nie było kombinacji... alpejskich. tutaj filmik z połowy maja, także może być różnie..
krzys-68 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 też się zdam na organizatora i zaakceptuję co ma być BTW czemu wyjazd 1.05 a nie wcześniej? np 29.04 i zostać dłużej gdzieś?Np w Pradze.
Sympatycy zdun13m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2012 też się zdam na organizatora i zaakceptuję co ma być BTW czemu wyjazd 1.05 a nie wcześniej? np 29.04 i zostać dłużej gdzieś?Np w Pradze. Na pewno dla tego że nie mogę zostawić dłużej firmy bez opieki. I jeszcze myśląc o tych którzy pracują w różnych miejscach. Biorąc tylko dwa dni urlopu mają tydzień wolny. Tym się sugerowałem planując ten wyjazd. P.S Żeby plany naszego wyjazdu był czytelne dla nas i innych zainteresowanych Zakładam temat w Imprezy,podróże dot. tylko tego wyjazdu.
krzys-68 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Motorek ma słuszny tylko troszkę silnik mały bo to Bandit 650 jest !OKK
Rekomendowane odpowiedzi