Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Koledzy mam pytanie odnośnie planów na 2012. Czy może już ktoś planuje jakiś dalszy wypad? A może jest już wiadomo kiedy odbędzie się najważniejsza impreza BURGMANI.Wiem że do sezonu mamy dużo czasu,ale w 2010 roku szóstego listopada był założony wątek z imprezami na rok 2011. I było odpowiednio dużo czasu aby wszystko sobie poukładać. Pochwalcie się swoimi planami i napiszcie czy przewidujecie miejsce w swoich podróżach dla osób trzecich. Pozdrawiam

Opublikowano

No ja mam ambitne plany pojechać sobie do Amsterdamu (czemu tam ? sami wiecie, i nie chodzi o dzielnicę czerwonych latarni wcale ;) ). Przy okazji może odwiedzić parę osób z forum.

Kiedy co i jak dokładnie to jeszcze nie wiem... planowanie w toku ;) (ale wszelkie sugestie mile widziane na PM'a whist ).

Opublikowano

Hmmm whist mi chodzi po głowie wyjazd do Norwegii zaraz po( Wielkanocy ) ale do tego czasu pozostało jeszcze ładnych kilka miesięcy,i nie wiem na dzień dzisiejszy czy coś się nie zmieni? Ale i chętnie bym pojechał na zlot Burgmani 2012 !YES a jadąc do Norwegii-mój powrót do PL byłby dopiero w lipcu !NOT więc na Burgmanię bym się nie załapał !placz2 sami wiecie ( Praca )Stąd na razie takie plany !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Norwegia to jest coś. Wiem że kolega Vojciach ma przygotowaną trasę po Skandynawii. Tylko koszty są !placz1. Może zajrzy do tego wątku to coś podpowie.

Opublikowano

Chętnie wysłucham rad,zawsze to jest pomocne,mimo ze nie od dziś pracuje w Norwegii ale czym więcej info !scooter tym lepiej !YES moja trasa by przebiegała,Mrągowo-Gdynia=Terminal Promowy,potem karlskrona południem Szwecji kawałek, i potem dalej na Göteborg i dalej na Granicę Norwesko Szwecką- aż do punktu docelowego Stavanger !OKK wkleję mapkę z przebiegiem trasy jaka by miała być w wolnej chwili whist

• Sympatycy
Opublikowano

Tylko w tamtą stronę to trzeba było by pojechać gdzieś na początku lata? Bo wcześniej to trochę za zimno. Jeżeli chodzi o mnie to krążą mi po głowie dwa kierunki.Pierwszy to Turcja przez Rumunię, drugi to Alpy i Grossglocknerstrasse.

Opublikowano

Piszmy tu o swoich skrystalizowanych planach wyjazdowych, bo nie ma sensu, aby ten wątek przemienił się w rozmowę rodem z GG.

Można przyjąć, że poza Burgmanią i wyjazdem na zlot do Berlina nie została do tej pory zapowiedziana żadna impreza, a oba zloty odbywają się tradycyjnie w czerwcu whist .

Opublikowano

Wydaje sie zatem, ze przydalyby sie DWA watki.

Ten w obecnym ksztalcie mi pasuje. Luzne rozmowy, rozwazania. Z czasem cos mysle by sie zmaterializowalo. Mnie Norwegia rowniez chodzi po glowie, bylem raz samochodem, tanio nie bylo, teraz taka podroz bym troszke inaczej, czyt. taniej zoganizowal.

Ale rownie dobrze, jak nie bedzie chetnych, wolnych terminow - mozna pomyslec o Amsterdamie.

Poniewaz tytul watku jest OGOLNY - moglby taki zostac, na zasadzie skrzykiwania, rzucania pomyslow. Przypominajacy niedzielne spotkania:

http://www.forum.burgmania.net/topic/7499-niedzielne-wycieczki/

Jak komus za bardzo przypomina GG - niech najwyzej nie czyta.

A oczywiscie bardzo wskazany jest drugi watek - dotyczacy oficjalnych wyjazdow, spotkan Burgmanii, sam na taki czekam!

Ten w nazwie moze byc bardziej formalny.

PS:

Widze, ze zostal zalozony ten bardziej oficjalny:

http://www.forum.burgmania.net/topic/14051-kalendarz-zlotow-i-imprez-skuterowych-roku-2012/

Super!

Opublikowano

Wątek dotyczący corocznych imprez i wyjazdów funkcjonuje już od lat. Może faktycznie potrzebny jest też taki do "skrzykiwania się" na wyjazd, warto jednak zadbać o jego treść, która powinna być pomocna innym. To miałem na myśli pisząc o formie GG.

Sam chętnie poczytam o planach, bo któryś może mnie np. zainteresować lub zainspirować :lol: .

Opublikowano

No ja mam ambitne plany pojechać sobie do Amsterdamu (czemu tam ? sami wiecie, i nie chodzi o dzielnicę czerwonych latarni wcale :lol: ). Przy okazji może odwiedzić parę osób z forum.

Kiedy co i jak dokładnie to jeszcze nie wiem... planowanie w toku :lol: (ale wszelkie sugestie mile widziane na PM'a :lol: ).

Ja tam planuje jechać po Berlinie jak już bede za granicą.

Tym bardziej że mam rodzinkę w Holandii na granicy Niemiec i Danii tak ,że może zaglądne do nich,ale to sie zobaczy, może jakaś grupka scooter.gif sie zrobi

Opublikowano

Ja wraz ze znajomym planuję w okolicach czerwca-lipca pojechać do rumunii ( transfogarska ) a stamtąd udać się na 3-4 dni do bułgarii ( aheloy, pobyczyć się nad morzem, nocleg tam mam bo znajomy ma tam apartament ). Nad balaton na jakieś weekend też planuję wyskoczyć pod namiot.

Opublikowano

Z planów to: Burgmania, Bigscooter w Berlinie, może do Charbrowa uda się pojechać reszta to marzenia, które chciałbym żeby się spełniły jak np. wyjazd !scooter do Norwegii. Tylko jak już Piotrek wspomniał te koszta !guns

Opublikowano

Jak jest z kultura kierownikow na drogach Rumunii, Bulgarii?

Kiedys myslalem o Rumunii, choc nie w kontekscie 2oo.

Ale czemu nie polaczyc jednego z drugim :P

• Sympatycy
Opublikowano

Amon opisywał co się działo na drogach Rumuni. Ja sam jestem mocno zainteresowany tą drogą o której wspomniał

kaktus83 tylko kilka dni temu żona w firmie ustaliła plan urlopowy na przełom czarwca i lipca. Tak że ja musze znaleźć kogoś kto może chciał by się bujnac w tamtym kierunku w okolicy sierpnia września.

Opublikowano

Termin dla nas nie jest sztywny i gdyby ktoś był chętny na sierpień-wrzesień to wszystko na tym etapie idzie jeszcze pozmieniać :P.

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

a zlot gwiazdzisty opowieści polityczne z częstochowy

Opublikowano

U mnie to wygląda tak:

imprezy motocyklowe:

1.otwarcie sezonu w Mnikowie

2.zlot w Częstochowie

3.Bardzo ważne!!! obstawa mojego ślubu.(14.07)

4.zakończenie sezonu Mników

wyjazdy:

1.w maju jezioro Bodeńskie i alpy

2.w czerwcu dokończenie Francji(po awarii paska w tym roku)

i Kuba ale to już samolotem

Opublikowano

U mnie to wygląda tak:

imprezy motocyklowe:

1.otwarcie sezonu w Mnikowie

2.zlot w Częstochowie

3.Bardzo ważne!!! obstawa mojego ślubu.(14.07)

4.zakończenie sezonu Mników

wyjazdy:

1.w maju jezioro Bodeńskie i alpy

2.w czerwcu dokończenie Francji(po awarii paska w tym roku)

i Kuba ale to już samolotem

Pierwsze 4 punkty z listy, bardzo chętnie i prawie pewne ( punkt 3 tak o ile się odbrazisz na mnie hehe i chociaż wyrazicie wolę)

Dodatkowo Burgmania i otwarcie sezonu BMW pod Warszawą, jeszcze jakiś weekend w Pradze.

Prawdopodobnie też MotoGP w Brnie 26 sierpnia

a o alpy i jezioro Bodeńskie to chętnie zapytam na spocie, bo mnie korci podłączenie się

Opublikowano

Mnie tez ciegle po glowie chodzi Rumunia i Bulgaria,ale problem w tym ze wiosna to chyba za wczesnie na te rejony.Nie chce spotkac w Rumunii sniegu.

Wiec siedze i zastanawiam sie gdzie jechac poczatkiem wiosny zeby bylo juz cos kolo 15 st.

Wyglada na to ze moze to byc poludnie lub dalszy zachod europy.

Po ogladnieciu super zdjec z wyprawy do Norwegii taki wyjazd to w sumie kwestia czasu-nie ten rok to nastepny.

Choc na koniec dadam z zyciowego doswiadczenia,ze za duzo planowanie nie jest za "zdrowe".Gdy cos nie wypali pozniej jest jakis niesmak.

Nie raz wyjazdy sporadyczne,bez planowania i wielkich przygotowan byly wyjazdami wspominanymi (pozytywnie) do dzis.

• Sympatycy
Opublikowano

Mam plany dotyczące pierwsego wekendu majowego. Wszystkich chętnych zapraszam na wspólny wypad.I tak:

01.05.12 startuję z Łodzi w godzinach rannych. Późnym popołudniem jestem w Czeskiej Pradze,tam nocleg i po śniadaniu 02.05.12 zwiedzanie Pragi. 03.05.12 po śniadanku start w kierunku miejscowości Fusch. Tutaj nocleg i 04.05.12 Grossglocknerstrasse, cały dzień na przejazd tą trasą oraz rozkoszowanie się widokami uważam za wystarczające. Więc bez pośpiechu 05.05.12 zawijamy w kierunku domu. Ponad 1000km.do Łodzi uważam że jest do przejechania,ale nie chcąc się zażynać proponuję po przejechaniu około 500km. zrobić pauzę w motelu.Rankiem 06.05.12 startujemy i zakładam że popołudniem jestem już w domku. Na dzień dzisiejszy wiem tylko tyle ile tutaj opisałem. Ale na pewno będę rezerwował miejscówki dużo wcześniej. Jak by się okazało że na ten wyjazd jest więcej chętnych ustalę listę i termin zakończenia deklaracji uczestnictwa w tej wycieczce.

• Klubowicze
Opublikowano

zdunie pomysł fajny ale musicie wziąć pod uwage, że teoretycznie Grossglocknerstrasse otwierają 1 maja ale praktycznie wszystko zależy od zalegającego lub nie śniegu.

• Sympatycy
Opublikowano

zdunie pomysł fajny ale musicie wziąć pod uwage, że teoretycznie Grossglocknerstrasse otwierają 1 maja ale praktycznie wszystko zależy od zalegającego lub nie śniegu.

O kurcze. Czytając info. o tej drodze nie było nic napisane o terminie otwarcia. Natomiast była wzmianka o przejezdności tej trasy w większości dni roku, więc pomyślałem że maj to chyba dobry czas aby się tam bujnąć. Rozumiem że klimat się zmienia i pory roku poprzesuwały się o jakiś miesiąc np.(teraz jest zima whist )i może być różnie nie tylko w Alpach ale już na samej drodze do Pragi. No cóż wydaje mi się że planować już teraz mimo wszystko trzeba a jak się okaże że pierwszego maja pada śnieg,to chociaż bym planował wyjazd do Hiszpani to i tak nie pojadę. Natomiast mam pytanie do kolegów z forum może ktoś był tam w tym czasie i podpowie jak ta trasa wygląda na początku maja.

• Sympatycy
Opublikowano

Cześć

Pierwszy raz byłem w czerwcu .Na dole pogoda i temperatury super (22stopnie)a mimo to gospodarze z pensjonatu radzili ruszać na szczyt koło 9;00 bo asfalt może być przymrożony.

Trzeba pamietać że to są dupne górki.

Dobrze jest wybrać niedzielę na dojazd a szczyty atakować w tygodniu niema wtedy tłoku(autokary,campery itd.).

Opublikowano

cześć,

mam urlop zaraz po wielkanocnych swiętach :)planuje wybrać się do Mediolanu (mam nadzieje obejrzeć mecz AC Milan na San Siro) i oczywiście zwiedzic po drodze co tylko sie uda...mam pytanie czy ktoś z was orietuje sie jaka pogoda będzie mi towarzyszyć? czy termin nie jest zbyt wczesny jak na taki wypad?

Oczywiście jak ktos odbył juz taką podróz będę wdzięczny za jakies informacje jeśli ktos ma ochote na taką podróz zapraszam whist

Opublikowano

sprawdź

powienenś sobie poradzić whist