Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kmodzele Opublikowano 23 Listopada 2011 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Listopada 2011 Byłem na targach motoryzacyjnych 2011 we Frankfurcie (13 i 14 września). Uznałem, że kilka „eksponatów” może zainteresować brać maxiskuterową. Stąd ten post. Trochę się spóźniłem z tym „reportażem”, ale liczę że lepiej później niż wcale. To lecimy. Firmy zajmujące się nie tylko produkcja aut, ale także czerpiące spore zyski ze sprzedaży jednośladów swojej produkcji, obok samochodów, zaprezentowały także co nieco z tej dziedziny. I tak: BMW Na dworze mieli stoisko z motocyklami w ogólności. Pytałem się o nowe skutery (bo nie wystawili żadnego) i dowiedziałem się, że oba będą miały premierę na targach w Mediolanie 2012. Niby żadna nowość, ale info oficjalne cieszy. Przypomnę, ze było to we wrzesniu. Listopadowa premiera BMW pokazała, że podano mi nieprawdziwe informacje. Obok samochodów, wystawiono jednak coś więcej. Mianowicie elektryczny skuter: Co nieco o nim już pisaliśmy. HONDA Wystawiono popularnego ostatnio na naszym forum PCX 125. Podobno po liftingu: A oprócz tego mamy nowość: Vision z silnikiem 108 cm sześć, mocą 8,4 KM i masą 102kg. I (jakże by inaczej) elektrycznego miejskiego wołka roboczego ev-neo: Swoją drogą dziwię się, czemu jeszcze elektryczne skuterki nie wyparły nieco smrodzące dwutakty służące rozwożeniu piccy. Chyba pizzeriom by się opłacało? SUZUKI Tu mamy dwie ciekawostki. „Standardowy” Burgman 400 Executive. Z tego co się zorientowałem, od standardowego różni się: - kolorem i kształtem szyby (fioletowa) - dodatkowa owiewką (domorośli producenci owiewek z plexi – drżyjcie! J ) - czerwoną nitką, którą zszyta jest kanapa - matowy, szaro-czarny lakier (rzeczywiście ładny) - kształt przedniej czachy / otworów na lampy (czy mnie nie zrobili w bambuko, niech ocenią znawcy burgmanów 400 AD 2011) Co ciekawe – nie ma podgrzewanych manetek, ani tym bardziej – kanapy L Drugim interesującym pojazdem jest Burgman na ogniwa paliwowe. Podobno jedyna sztuka, zarejestrowana i jeżdżąca. Nie dali mi nawet palcem go dotknąć! Czy ja nie wzbudzam zaufania? Dalej zdjęcia nie wchodzą. Poczekam, aż ktoś coś napisze i wrzucę końcówkę. Chyba, że napiszecie żebym nie kontynuował ... (zostało niewiele) 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kmodzele Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Listopada 2011 Dziękuję, dr.big. Od kogo jak od kogo, ale od Ciebie zachęta, to dla mnie jak huragan w plecy! Niech forum się mocno trzyma. I to by było na tyle w temacie prawdziwych maxiskuterów na tych targach. ALE mamy jeszcze co nieco z okolic maxiskuterów: Opel wystawił pojazd czterokołowy, z kabiną, ale pochylający się i z siedzeniami w rzędzie. Od biedy możemy go zakwalifikować jako maxiskuter J Teraz widzę, że nie zrobiłem mu zdjęcia „w całości”. No trudno, stało się. CAN-AM tradycyjnie wystawił kilka trójkołowców. Prawie jak maxiskutery. smart znowu wystawił elektryczny skuter - ten, który był premierą rok temu w Paryżu. Dla porządku: I elektryczny rower: W ogóle elektryczne rowery były na kilku stoiskach. Na deser coś mało skuterowego: Oraz J K O N I E C 5
dr.big Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Tak, CAN-AM'ow widzielismy kilka na zlocie w Marl 2011. Nawet troche ich jezdzi po drogach ... PS. A tam, zaraz ... huragan ... ... *Tapatalk by HTC Sensation
ewave Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 thx za relację i miodzio fotki !piwko Może sie mylę ale nie za wiele newsów !placz1 niestety.
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Listopada 2011 Sympatycy Opublikowano 23 Listopada 2011 Trzeba przyznać, że zdjęcia potrafisz robić. !OKK Dzięki za foto relację, miły przerywnik w pracy. Widzę, że więcej 2oo niż rok temu zostało wystawionych. Reputek poleciał !YES
kmodzele Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 Dzięki. Bałem się, że mnie ochrzanicie że zabagniam forum miliardem fotek. Uf Podkreślę, że to były targi samochodowe. Stąd 2oo tam jak kot napłakał. Ale co było, to wyłapałem. 2
Radu Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Widzę, że po sukcesie mp trójek producenci zaczynają coraz bardziej kombinować
GrzechoCnik Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Pewnie trochę km nastukałeś piechotą, ale było warto. Świetna relacja. Jak bym tam był. Jakby takie hyundaje rozdawali jako reklamówki, to by było fajnie.
Mareczek Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Kmodzele Dziękuje zrobiłeś mi i zapewne wielu forumowiczom frajdę wstawiając bardzo fajne fotki !OKK
betu Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Fajnie sie patrzy !scooter Chcialem sie tylko podzielic spostrzezeniami: -Burgman w czerni.Z tego co slyszalem to w Austri sprzedaja jako standardowy kolor-nie wiem jak jest w Polsce -Burgman ECO-myslalem ze jest on ciezszy niz "normalny" model napedzany benzyna,a tu jedna tarcza z przodu? Ps-fajny deflektor-choc ten na Ebay jest ladnieszy-EBAY(cena z szyba-troche drogo)
Sympatycy Baltona Opublikowano 24 Listopada 2011 Sympatycy Opublikowano 24 Listopada 2011 Bardzo fajne foty dzięki takiej dokumentacji mimo, że człowiek nie był, a widział tak jak by był fajne, fajne no i te skorpiony super.
Sympatycy szorstki Opublikowano 24 Listopada 2011 Sympatycy Opublikowano 24 Listopada 2011 Dzięki za fajne zdjęcia Krzysiek. Reputek poleciał. Elektryczny Smart jest zajefajny. !OKK Gdyby jeszcze cena była atrakcyjna, mógłby podzielić ubiegłowieczny sukces Vespy w dobie kryzysu pzdr
przemas Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 ... Ps-fajny deflektor-choc ten na Ebay jest ladnieszy-EBAY(cena z szyba-troche drogo) To jest dokładnie ta sama szyba co na zdjęciu (z deflektorem w komplecie) i nie jest to nic nowego. To jest szyba turystyczna do AN400, która w katalogu akcesoriów Suzuki znajduje się od 2007 roku... Egzemplarz na zdjęciach ma po prostu założoną akcesoryjną szybę, podobnie jak "niebieskie" reflektory. Ciekawostka jest taka, że przy tej szybie teoretycznie nie można założyć handbarów (kolidują z szybą przy maksymalnym skręcie kierownicy) ale w praktyce widziałem już zdjęcia AN400 z tą szybą i handbarami - "polakpotrafiii" jak mawia Banderas. To co ja zauważyłem nowego w prezentowanym AN400 to złoty kolor zacisków hamulcowych. Aha, czarnych felg i przeszywanej kanapy też wcześniej nie było. @kmodzele: Fajne zdjęcia, reput za relację!
stefanekmac Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Mocne kolory,takiego to na parkingu znaleźć łatwo.Brawo za chęci i zdjęcia.
LWfilip Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Nie będę w tym momencie oryginalny bo poprzednicy już chwalili ale to świetna relacja. Fotki jak z najlepszych czasopism. Brawo !OKK . Najbardziej przepadła mi do gustu ta część z Can Amem. Spydera widziałem na żywo i myślę, że to sprzęt dla mnie.Może kiedyś
Rekomendowane odpowiedzi