mecenas Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Czy ktoś z szanownych forumowiczów testował cierpliwość Allianza jeśli chodzi o ilość szkód z AC? W zeszłym roku zaliczyłem szlifa i likwidowałem szkodę z AC- ubezpieczyciel pokrył w całości koszt nowych plastików w ASO (wypłata ok. 5k) Wczoraj znów zaliczyłem szlifa i obawiam się, że koszt naprawy będzie zbliżony. Zastanawiam się czy czekają mnie jakieś niespodzianki przy likwidacji szkody lub wykupie kolejnego pakietu.
szamot Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Z tego co sie orientuje tobedziesz miał podwyższoną składkę
pigeon80 Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Porzednia szkoda była w tym samym okresie ubezpieczeniowym? Jeśli tak to "doubezpieczyłeś" (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) skuter po poprzedniej szkodzie? Z tego co wiem po likwidacji szkody wartość ubezpieczenia jest zmniejszana o wypłaconą kwotę do czasu opłacenia kolejnej składki, chyba że "doubezpieczysz" do pełnej wartości i kolejna szkoda może przekroczyć wartość ubezpieczenia. Nie są to pewne informacje bo sam nie likwidowałem szkody ani w branży nie pracuję, ale coś takiego obiło mi się o uszy.
Rekomendowane odpowiedzi