Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Teoretyczny egzamin na prawko 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak będzie w przyszłym roku wyglądać egzamin teoretyczny na prawko

//kodeksdrogowy2011.pl/Testy2012/quiz.html

(podaje jako adres bo link to różnie chciał działać)

Opublikowano

Coś z linkiem chyba nie tak "Not Found" :ph34r:

Opublikowano

Coś z linkiem chyba nie tak "Not Found" :ph34r:

działa, działa tylko trzeba bez // :lol:

O TUTAJ JUŻ OK

tylko coś chyba przeciążona ta strona jest bo działa jakby chciał i nie mogła :D

Opublikowano

jezeli w ogole beda egzaminy !placz1

z tego co ostatnio czytalem w sieci egzaminy maja byc wstrzymane,a powodem jest brak podstaw prawnych.

Mozna chodzic do szkoly jazdy i jezdzic,ale nie bedzie mozna sie zapisac na egzamin.

Mam nadzieje ze to sie szybko zmieni,znam kogos kto chce zaczac w 2012.

pozdrawiam

PS-tutaj link-KAT A

Opublikowano

Większość starszych osób polegnie na obsłudze interfejsu tego czegoś. Kliknij film, czytaj, patrz na czas i zaznacz odpowiedź - bzdura. Choć poziom trudności pytań zmniejszył się razy trzy. Chyba jest bardziej przyjazny ludziom. Poza tym jedna możliwa odpowiedź to nie dwie lub trzy. Prawdopodobieństwo przyfarcenia większe.

• 1 miesiąc temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

no a jak już egzamin teoretyczny za nami to do praktycznego przystępujemy :lol:

Praktyczny po nowemu :lol:

powodzenia whist

• Sympatycy
Opublikowano

Gdzie my żyjemy, zamiast się śmiać wstyd mi się zrobiło, że w takim kraju mieszkam. Tego barana co to wymyślił powinno się powieścić za jajca przed ośrodkiem egzaminacyjnym. I na to idą nasze podatki !sciana

Mam nadzieję, że ten filmik to był dobry dowcip a nie faktyczny stan na 2012 rok.

• Sympatycy
Opublikowano

Oglądałem to dziś z rana.

Już widzę tego dziadka piaskowego który to wydumał.

Pewnie można go teraz spotkać na warszawskich ulicach .... niepowtarzalna okazja ..... następna na Wielkanoc ...... kolejna dopiero przed 1 listopada 2012

Ręce opadają .....

• Administrator
Opublikowano

Ja w to nie wierzę... ktoś zrobił sobie żart :lol:

Niech mnie ktoś uszczypnie! :lol:

Opublikowano

No Panie i Panowie nie dość, że egzamin będzie ciężki, to jeszcze ma być zwiększona punktacja za wykroczenia.

Karanie pijaków nie pomogło, to i takie restrykcje na mentalność "mistrzów kierownicy" też skutku nie odniosą.

Po prostu będzie więcej "kierowców" bez prawka.

• Klubowicze
Opublikowano

no to poszperałam w necie i znalazłąm dwie wersje rozporządzenia

WERSJA 1

ciekawe od strony 31

WERSJA 2

mam nadzieję, że wersja z kurkiem jest tylko żartem :)

EDIT:

no to jeszcze mam wniosek, że to nie są dwie wersje tego samego rozporządzenia bo powołuja się w podstawie na dwa inne artykuły ustawy o kierujących pojazdami jednen na art 31 a drugi na art. 66 tak więc jest duże prawdopodobieństwo, że rozporządzenie z "kurkiem" nie jest żartem .... kurde kurka nie mam, hamulca na wysokości zelówki też nie a i krawężnik do ruszania nie zawsze jest dostępny :)

• Klubowicze
Opublikowano

Ręce mi opadły wallbash.gif

Opublikowano

W nowym ŚM jest artykuł o tym bublu prawnym. "Potyn" z jednej strony pisze o braku możliwości przeprowadzania egzaminów (co w Jego ocenia da się w miarę sprawnie odkręcić), a z drugiej strony piętnuje kwestie dotyczące "obsługi motocykla" typu "przelać gaźnik" przed rozruchem.

Nie wiadomo czy się :) czy crybaby.gif ?

Opublikowano

Oj tam, oj tam. Można symulować pompowanie pompką i heja! Dobrze, że na prawko B nie każą kręcić korbą w celu dokonania rozruchu.

• Użytkownicy+
Opublikowano

no to poszperałam w necie i znalazłąm dwie wersje rozporządzenia

WERSJA 1

ciekawe od strony 31

Próbowałem się zapoznać z tym projektem, jednak gdy na stronie 40 w tabelce opisującej "Jazdę w terenie błotnistym" na końcu tabelki znalazłem: Chodzi przecież o to, aby nie wpaść w błoto. To niestety wymiękłem, i traktuję to jako żart. Przecież nikt o zdrowych zmysłach tego nie mógł wymyślić. Chyba, żeby jednak? :) Mam nadzieję, że to żart.

• Klubowicze
Opublikowano

Przepisy te wymyślają Ci krórzy jeżdżą w puszkach i my motocykliści im przeszkadzamy, i jeszcze zmuszamy ich do używania lusterek czy mózgu. Myślę, że to nie jest żart tylko celowe działanie. Co by tu zrobić aby zdawalność była mniejsza. Żenada.

Opublikowano

Hahahaha, nic innego jak nabór do cyrku na klownów :P ... Ze to ktoś urzędowo "klepnął" :) . Pełna żenua !NOT .

Gość Bartheez5
Opublikowano

Mam tylko nadzieję że na Projekcie się zakończy ta BZDURA wallbash.gif i nie wejdzie on w życie taz.gif

• Klubowicze
Opublikowano

A mi się ten "Krakowiaczek" na motocyklu "podoba" !sciana . Dzięki naszym ustawodawcom gimnastyki podczas jazdy nie zbraknie. Szczególnie przed skrętami. :) !w00t

Opublikowano

Niby mogę poudawać boczną stopką ze kopię

tylko co z tym cholernym kranikiem ? ;)

Opublikowano

Jak już poszli w tym kierunku, to zapomnieli całkiem o ręcznym przestawieniu zapłonu albo uruchomieniu rozprężacza przy próbie zapalenia ;) ...

To były czasy :) ...

Jestem zawiedziony, że tak ważne czynności nie znajdą się na liście egzaminacyjnej roku 2012 :) .

Panowie "specjaliści" układający program szkolenia dzisiejszych kierowców -> wstydźcie się, to poważne zaniedbanie! Jak ja odpalę po zimie Tmaxa bez tej "wiedzy"? :lol: .

Na pewno dałoby się dołożyć parę "perełek", jak chodźby odpalanie "z kopciucha" silnika diesla w samochodzie przy naprawdę niskich temperaturach lub innych bezsensów jak widać nieobcych autorowi :lol: . Egzamin na samochód też powinien być w podobny sposób zmodyfikowany, bo terazniejszy wykazuje poważne zaniedbania w temacie :lol: .

• 3 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Tak, właśnie dzisiaj słyszałem, że niestety jednak termin wprowadzenia nowych zasad egzaminów teortycznych został odroczony do 2013 roku ponoć nasze władze nie chcą denerwować i niepokoić przyszłych kierowców :rolleyes: Myślę, że burdel mają i to wszystko.