przemas Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Mam pytanie-czy ten deflektor to jest jakby wydluzenie owiewki w gore czy tez bardziej w bok?? Zależy jak go zamontujesz Deflektor, w odróżnieniu od dłuższej szyby ma za zadanie zmniejszać ciśnienie powietrza na "wyjściu" z szyby. W tym celu jego płaszczyzna i płaszczyzna szyby muszą tworzyć formę klina otwartego obustronnie ale bardziej na wylocie (czyli na górze). Niektórzy montują go jednak równolegle do szyby i stanowi on jedynie jej przedłużenie. Czy jest on na stale mocowany,czy mozna go przestawiac i zmieniac kat?? Ten, który posiadam jest zakładany bez ingerencji w strukturę szyby (na zaciski) i można go zdjąć "bez śladów". Posiada regulację kąta z blokowaniem nakrętkami motylkowymi.
betu Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 Ten, który posiadam jest zakładany bez ingerencji w strukturę szyby (na zaciski) i można go zdjąć "bez śladów". Posiada regulację kąta z blokowaniem nakrętkami motylkowymi. Fajny jest-daj jakis namiar skadowni go posiadasz. !OKK
kropi Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Hej, moja kobiałka narzekała na wiatr dmuchający od dołu w kask. Kask typu jet, na przyszly rok kupimy integrala. Wiało jej już powyżej 90 km/h. Na nogi nie narzekała. Na oparcie i ogólnie wygodę siedzenia tez nie. Interkomu dobra sprawa, ja kupiłem głównie po to, żeby mieć pewność że mi nie usunęła, w aucie po 15 minutach śpi jak suseł co na motórze raczej nie wskazane ;-)
przemas Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Fajny jest-daj jakis namiar skadowni go posiadasz. !OKK Skontaktuj się z producentem: LINK Mój deflektor to wersja 12cm, wyższego nie da się chyba zamontować w wersji odwróconej.
betu Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 Skontaktuj się z producentem: LINK Mój deflektor to wersja 12cm, wyższego nie da się chyba zamontować w wersji odwróconej. No tak-niby czemu ja sie dziwie.To przeciez nasza Polska. Zagladnalem na ten link-i mozna zamawiac ten deflektor pod innym linkiem ktory jest tam podany-Deflektor 1 ale mysle sobie zobacze na Alledrogo-i co widze.ten sam deflektor,ten sam sprzedawca ale cena inna: deflektor 2. Ktos ma jakies wytlumaczenie? !TAZ
przemas Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja skontaktowałem się z jego twórcą (email masz w podanym wcześniej linku). Może teraz osiągnął już taki poziom produkcyjny, że nie chce mu się sprzedawać detalicznie i robi to przez pośredników... Skoro na stronie twórcy jest mail to można napisać i zapytać o cenę i możliwość kupna bezpośrednio. Jeszcze jedna, istotna uwaga: Ten deflektor nie jest z lexanu czy też innego materiału z jakiego robione są szyby do motocykli. Wykonany jest ze standardowego plexi więc nieco zniekształca obraz i rysuje się dużo szybciej. Należy więc unikać konfiguracji w której zmuszeni jesteśmy obserwować drogę poprzez ten deflektor. U mnie jest ok ponieważ jest odwrócony (w standardowej konfiguracji przesłaniał by znacząco pole widzenia).
betu Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Opublikowano 11 Listopada 2011 Tak-linka widzialem. Zastanawia mnie tylko czy moze nie bylo by lepiej wziac deflektora troszke krotszego? Taki ktory ograniczalby powiew wiatru,a jednoczesnie moglbym jakby ponad nim widziec ulice. Cos pol na pol-zalezy mi jednak na dobrej widocznosci. Jak sie domyslam tan material-Lexan-jest pewnie duzo drozszy,choc tez i bardziej "przezroczysty". Musze zobaczyc co w sieci pisza. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi