Biolog Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Dzisiaj prawie udało mi się pozbyć prawa jazdy . Na szczęście pan policjant, po uprzednim odliczeniu mnie do 20 okazał trochę serca. Jeśli teraz ktoś zobaczy małe czerwone 400 lub SW poruszajace się podejrzanie "dostojnie" w okolicach Warszawy - bardzo proszę nie śmiać się i nie trąbić...
Prof2k Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 "Odliczeniu od 20", masz na myśli - podliczył Cię na 20 punktów? Musiało być ostro...
czaro69 Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Powiedz Koleżanko, co przeskrobałaś, że doliczył do 20??? Troszkę dużo jak na jeden raz
Arkadiusz Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Biolog, napisz jaśniej co i jak się stało ? !w00t
Jurek_mwo Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Musiała być mocno struna naciągnięta,skoro aż 20 naliczone jest !scooter
Leo60 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 20 prędkość , lina ciągła , wyprzedzanie na przejściu dla pieszych
cubasa Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 No to ostro pojechali nic się nie dało załatwić ?
Biolog Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 20 prędkość , lina ciągła , wyprzedzanie na przejściu dla pieszych o właśnie ! Prorok żeś ? czy może ten policjant? Prawko ocalało ale szok pozostał: no i tak teraz grzecznie jeżdżę.....
rpp Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Z ciekawości - na 2oo czy puszką? Bo na 2oo (może z pominięciem w tym samym czasie nadmiernej prędkości) to zdarzało mi się wyprzedzać puszki stojące w korku właśnie w podobnych okolicznościach (przy szczególnym zachowaniu ostrożności oczywiście obserwując czy ktoś się nie pojawia w okolicach przejścia dla pieszych).
Gość Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Biolog, główka do góry. Rok kodeksowej jazdy szybko minie. Już na wiosnę 2013... Huuuulaj dusza! !TAZ
Arkadiusz Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Prawko ocalało ale szok pozostał: Nie dziwię się i współczuję, ale nie myślałaś o kursie doszkalającym, zawsze by spadło 6 pkt. coś słyszałem, że mogą te kursy zlikwidować. A lepiej mieć 10 w zapasie jak 4. !winkiss
Radu Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Kurde, no to się pofarciło. !OK Ale na przejściu dle pieszych nie wyprzedzaj już, proszę...
Administrator Artix Opublikowano 7 Listopada 2011 Administrator Opublikowano 7 Listopada 2011 Dokladnie kurs na zbicie punktow i po sprawie zawsze to bezpieczniej sciagnac 6 pkt niz ryzykowac byle przewinienie do bana
Biolog Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzięki za życzliwy odzew. Na szczęście, jak napisałam w pierwszym poście pan Policjant po poczatkowym doprowadzeniu mnie na skraj zawału okazał się jednak człowiekiem na skutek czego chwilowo obejdzie się na szczęście bez kursu reedukacyjnego. Mój szok (i w efekcie trudności w normalnym poruszaniu się po mieście ) wynikają więc w sumie bardziej z faktu, że wystarczyło kilka sekund, nie do końca uświadomionych, żeby nałapać aż tyle. OK - prędkość była- tu się nie wymigam, ale sławetne wyprzedzanie na przejściu polegało na tym, że zjechałam z niego wcześniej niż samochód, który jechał równolegle ze mną po sąsiednim pasie! I to kosztuje 9 pkt? No i kiedy pan P. dodał :aha, i tam jeszcze linia była... (gdzie????? kiedy???)myślałam, że zejdę... Bo to niestety nie byłyby jedyne moje punkty...(czego oczywiście bardzo się wstydzę )
greegi Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Pewnie dlatego ze jestes dziewczyna i to na fajnym sprzecie. Jak by kierownik byl pci meskiej, to juz pewnie inaczej by sie sprawa skonczyla
Klubowicze Campto Opublikowano 9 Listopada 2011 Klubowicze Opublikowano 9 Listopada 2011 Niekoniecznie. Mi też kiedyś trafił się "ludzki" policjant. Zatrzymał za przekroczenie prędkości oraz wyprzedzanie autobusu na strefie wyłączonej z ruchu ( poziome pasy na jezdni). Po kilku minutach rozmowy sprawdził tylko dokumenty i powiedział: "szerokości" !OKK A zdecydowanie zaliczam się do mężczyzn !V
Biolog Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 Przepraszam, że odgrzewam, ale ku ostrzeżeniu/informacji innych użytkowników dróg chciałabym dorzucić jeden fakt. Wczoraj miałam okazję przejechać się w miejscu, w którym spotkała mnie opisana nieprzyjemność (przestępca wraca na miejsce zbrodni:D) i przeżyłam drobne zaskoczenie: jak okiem sięgnąć w tym miejscu brak wspomnianej przez pana policjanta linii ciągłej, żadnej podwójnej ani nawet pojedynczej. I tu zagadka: za co było te dodatkowe 5 pkt? Przypuszczam, że człowiek odpowiednio wystraszony uwierzy we wszystko...
Rekomendowane odpowiedzi