Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kurtka softshell

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Nie wszyscy mieszkańcy Warszawy pochodzą z nad Wisły :)

• Sympatycy
Opublikowano

i nie Mazowsze tylko jeśli już to Mazowieckie !

Jeżeli grupa to nie może być Mazowieckie (jakie? -> Mazowieckie)

Jedyne poprawne formy to Grupa Mazowsze lub Grupa Mazowiecka

Jakoś przy Grupie Warszawa gramatyka Ci nie przeszkadzała , dlaczego nie chciałeś żeby napisać Grupa Warszawska ?

Rozumiem, że zamieszkałym w stolicy pasuje Warszawa. Ja na ten przykład z Warszawy wyprowadziłem się ponad 10 lat temu i wolę Mazowsze gdzie obecnie zamieszkuję. Jest to forma bardziej uniwersalna. Nawet gdyby powstały kapoty w obu wersjach wybrałbym mazowiecką ... :)

OT

Jako urodzony i wychowany w górach mogę spojrzeć na ostatnie posty z pewnego dystansu, przestaje się jednak dziwić funkcjonującym stereotypom ... :bangin:

Opublikowano

Może precyzyjniej "Gupa Pruszkowska" lub "Grupa Mokotowska" :) Dla mnie "Warszawska" jest OK !OK

• Sympatycy
Opublikowano

OT

Jako urodzony i wychowany w górach mogę spojrzeć na ostatnie posty z pewnego dystansu, przestaje się jednak dziwić funkcjonującym stereotypom ... :bangin:

Jako urodzony w Warszawie, opowiadający się za "Grupa Mazowsze", też czuję, że mam dystans... :)

A tak BTW: właściwie, to jest mi obojętne co zostanie uchwalone !YES

pzdr

Opublikowano

A zobaczcie jak fajnie i miło dla gardła brzmi "Grupa Stoliczna".

I w odróżnieniu od Flymana jest gramatyczniej.

• Klubowicze
Opublikowano

Jeszcze nie było propozycji międzynarodowych. To może " Mazovia Scooter Group" lub "Varsovia Scooter Group" ? :)

Opublikowano

Grupa Stoliczna - fajnie, i dwuznacznie, z przymrużeniem oka i dystansem do siebie i nadętej trochę stołeczności :)

Grupa Mazowsze - kojarzy mi się z eksportowym za komuny Zespołem Pieśni i Tańca "Mazowsze" (Mazowsze, to dla mnie raczej brzoza pod Ciechanowem, czy wioski pod Radomiem, z całym szacunkiem, a miejscowości w promieniu 50km od Wwy to po prostu aglomeracja warszawska, nie od dziś). Jeśli już, to grupa Mazowiecka.

A czemu nie np Grupa Centralna, względnie Region Centralny czy militarnie "Dywizja Centralna" :D? W końcu to centralna Polska :)

Anglojęzyczne chyba nie do końca jednak, jak dla mnie...

Tak czy siak, też się piszę, minimum XXL, a niektórych producentów XXXL.

• Klubowicze
Opublikowano

Chętnie bym się zapisał na sztukę "Grupa Warszawa" - nie Mazowsze. Jestem w stanie zapłacić ciut więcej, ale na lepszym materiale ( North Face, Columbia itp.) Kolor napewno nie chabrowy. Może być granat. Eh...pewnie sie dostosuję do wiekszości. Fajna inicjatywa. Wrzonio zgadzam się w 100% !V

Grupa Stoliczna - fajnie, i dwuznacznie, z przymrużeniem oka i dystansem do siebie i nadętej trochę stołeczności :)

Grupa Mazowsze - kojarzy mi się z eksportowym za komuny Zespołem Pieśni i Tańca "Mazowsze" (Mazowsze, to dla mnie raczej brzoza pod Ciechanowem, czy wioski pod Radomiem, z całym szacunkiem, a miejscowości w promieniu 50km od Wwy to po prostu aglomeracja warszawska, nie od dziś). Jeśli już, to grupa Mazowiecka.

A czemu nie np Grupa Centralna, względnie Region Centralny czy militarnie "Dywizja Centralna" :D? W końcu to centralna Polska :)

Anglojęzyczne chyba nie do końca jednak, jak dla mnie...

Tak czy siak, też się piszę, minimum XXL, a niektórych producentów XXXL.

A mi się kojarzy Grupa centralna z Dworcem Centralnym !pomidor

Opublikowano

Również jestem zainteresowany i byłbym za... chabrowym !OKK.

Rozmiar nie wiem czy S czy M. Trzeba będzie coś ściągnąć do przymierzenia.

Co do nazwy, to myślę że bardziej pasuje jednak Warszawa.

Opublikowano

"Grupa Pruszkowska" - ha ha ha! Byśmy przerażenie powodowali ha ha!

1. Czy forumowicze nie klubowicze też mogą nosić? To ja tez chcę!

2. Może trzeba zebrać pomysły i zrobić ankietę? Tylko mądrze. Może sa osoby, któe zgadzają się na ajkies dwie opcje, a na inne 3 - nie. Póki co wolę Grupa Warszawska, potem Grupa Mazowiecka, innych nie chcę.

3. Kolor. A może żółte? Niektórym by pasowało do sprzęta jak ta lala. A może można zrobić w róznych kolorach? Napis i fason jednakowy, ale kolory rózne? Ja bym chciał ... żółtą, albo taką jak na pierwszym zdjeciu. Czarne za smutne. Czerwone - nieładne...

Fajny pomysł!

PS no tak, żółtych nie ma. SZKODA!

• Sympatycy
Opublikowano

"Grupa Pruszkowska" - ha ha ha! Byśmy przerażenie powodowali ha ha!

Albo w p....l dostali :)

3. Kolor. A może żółte? Niektórym by pasowało do sprzęta jak ta lala. A może można zrobić w róznych kolorach? Napis i fason jednakowy, ale kolory rózne? Ja bym chciał ... żółtą, albo taką jak na pierwszym zdjeciu. Czarne za smutne, białe - niepraktyczne. Czerwone - nieładne.

@kmodzele, przeczytaj jeszcze raz uważnie pierwszy post - tam jest napisane jakie kolory są dostępne wallbash.gif

Na początku przyszłego tygodnia może uda się "pomacać" oferowany towar i sprawdzić rozmiarówkę. Jeszcze trochę cierpliwości. yes.gif

Może taka grafika będzie kompromisem :Dtomato.gifwheelchair.gif

syrenka4b.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Kmodzele, czemu wycofałeś się z chęci dofinansowania mojej kurtki, a ja już poczyniłem stosowne korekty w budżecie domowym ;)

Jakby co mam świadków.

Jeżeli chcesz będę Cie reklamował ;)

Opublikowano

Chłopaki to może przy okazji też wersja bez "Grupa XXX"? Z samym logo burgmani? I ja bym na jedną, może i dwie takie się pisał (męska + damska dla Ewelinki).

• Klubowicze
Opublikowano

Mnie ta syrenka z burgmanią na tarczy pasuje !OKK .

Opublikowano

a dla mnie jest to bardzo mało czytelne... wygląda jak kleks pod logo :P

to ma być proste i dla każdego zrozumiałe... (pomysł 5+ ale wykonanie jak dla mnie na 2- !).

trzeba popracować i dopracować, ja się przez chwilkę musiałem zastanawiać o co chodzi z tym kleksem a to chyba nie tędy droga... przekaz ma by c jasny i czytelny z daleka :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Grzesiu pomysł z Syrenką po prostu super !OKK . Teraz dopiero zaczyna mi się podobać !YES .

• Administrator
Opublikowano

Może taka grafika będzie kompromisem :lol:tomato.gifwheelchair.gif

syrenka4b.jpg

Mi w tej Syrence brakuje piersi! :P

Nie to żeby odrazu jakaś piątka+ ale...

syrenka.jpg

W końcu nie może być wątpliwości o jaki symbol miasta chodzi !V

Poza tym, jak dla mnie idea super !OK

Opublikowano

Dobrze, że napisaliście o tej Syrence, obejrzałem sobie wcześniej ten projekt i myślałem, że chodzi tu o jakieś "chlapnięcie farbą" w stylu "Fast and the Furious" ;):):D .

A to, okazuje się, Syrenka :P:D .

Opublikowano

Dobrze, że napisaliście o tej Syrence, obejrzałem sobie wcześniej ten projekt i myślałem, że chodzi tu o jakieś "chlapnięcie farbą" w stylu "Fast and the Furious" :):D:P .

Robert, spoko ja też tak pomyślałem, ale sobie wytłumaczyłem, że ciężko zrozumieć ludzi ze stolicy i dałem spokój :D;)

Ale teraz to wszystko jasne, po prostu byłem trzeźwy !!! a teraz rozumiem. !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

Tak lepiej ? :D Właśnie o to mi chodziło, żeby nie było napisu "Grupa Warszawa", który jest mocno kontrowersyjny, ale żeby było jasne "przesłanie", no może nie od pierwszego rzutu okiem. ;)

syrenkak.jpg

Opublikowano

aaaa to syrenka :lol: w życiu bym na to nie wpadł, pomyślałem dokładnie tak jak Bigu

Opublikowano

oOo... to teraz jest 3 kolorowy kleks !

• Sympatycy
Opublikowano

Żeby było jasne, ten projekt podpatrzyłem w necie, coś tam zmieniłem i jest jak jest. Kiedy pierwszy raz spojrzałem na te kleksy :lol: zobaczyłem - syrenkę, która mi się cały czas bardzo podoba. No cóż, każdy ma inne spojrzenie na sztukę.

Koledzy, zaproponujcie coś fajnego i nietuzinkowego. Z miłą chęcią popatrzę na wasze projekty. thumbup1.gif

• Klubowicze
Opublikowano

Żebyście nie napisali, że to syrenka to bym dał sobie rękę uciąć, iż te kleksy to wariacje artystyczne, których głębszy sens zna tylko twórca tegoż czegoś. :blink::lol:

A swoją drogą to ja chyba też będę sie pisał na 2 szt - męską i damską ( moja druga połowa właśnie zaczyna kurs na kat.A !w00t ).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...