GOODWAY Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Wsiadłem rano, założywszy kalesony pierwszy raz po wakacjach. Ale i tak zimno było jak diabli. Termometr pokazał 11`C, a ręce zgrabiały, mimo osłon. Lekka mgła zrobiła swoje i zimno przeszywało na wylot. Czekam na weekend, bo ma być jeszcze słonecznie i ciepło. Na razie nie składam broni
emge Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 No jak jeździsz w samych kalesrakach to ja się nie dziwię, że zimno :> Wracałem wczoraj z pracy po 24-tej do domu, pod kurtką sam t-shirt, golf ze śliniakiem i pas, do tego spodnie z podpinką i muszę powiedzieć, że było przyjemnie, a jak bym ubrał polar i kask integralny to ho ho Dziś jadę się przewietrzyć dla przyjemności
drzewo Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Kończyć sezon jeszcze przed końcem września? NIE!!! Do pierwszych mrozów trzeba wytrzymać !OKK
T-Rex Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Dzisiaj skończyłem montować ogrzewanie siedzeń. Tak mi tyłek przypiekło, że miałem ochotę odkręcić manetkę A poważnie, to 19:00 i 13 stopni ale tak jakoś przenikliwie zimno, że jakbym miał jechać, to porządny ciuszek bym wrzucił i wtedy nie ma problemu. Tylko na drogę uważać, bo oponki już nie łapią jak latem
emge Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 No przy takiej pogodzie jak dziś aż nie chce się wracać. Znowu piękny czerwony zachód mnie złapał, tu na foto jeszcze słońce było w miarę wysoko. Uploaded with ImageShack.us
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Września 2011 Administrator Opublikowano 28 Września 2011 A poważnie, to 19:00 i 13 stopni ale tak jakoś przenikliwie zimno, że jakbym miał jechać, to porządny ciuszek bym wrzucił i wtedy nie ma problemu. Tylko na drogę uważać Nie jest najgorzej... dziś cały dzień spędziłem na 2oo i to w letniej kurtce i kasku typu orzeszek Zmarznięcia brak... ale na skuterze, który ma odpowiednią szybę A tak w ogóle w weekend ma być ponad 20 stopni... więc jaki koniec sezonu?
adamgt Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Kurcze czytam i sie przestraszyłem, ze mrozy idą, ale patrząc przez okno to chyba jeszcze nie. Kilka dni byłem na chorobowym i juz nie mogę się doczekać powrotu na skuterek. Jeszcze tylko muszę mufki na kierę założyć i bedzie super. Mam jedynie zagwostkę bo ostatnio zmieniłem szybę na niższą i z tą nizszą jeździ mi się o niebo lepiej, a z powodu chłodu pewnie bedę musiał wrócić do wysokiej, ale na razie zobaczę, może założę narciarską kominiarkę i będzie ok. W każdym razie do zobaczenia na trasie, jakos tak mnie widok jednośladów bardziej cieszy na jesieni, moim zdaniem wtedy jeżdżą Ci najtwardsi a nie tylko Ci co przy optymalnych warunkach a jak słońce nie świeci pod odpowiednim kątem to moto do garażu a samemu do 4oo. Apopos słońca, to Emge gratuluję zdjęcia, bardzo fajny widok.
Arkadiusz Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Kilka dni byłem na chorobowym i juz nie mogę się doczekać powrotu na skuterek. Ja też, więc od jutra zaczynam sezon skuterowy dopiero !OKK choć z lekkim kaszelkiem ale zobaczymy !winkiss
T-Rex Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Zmarznięcia brak... ale na skuterze, który ma odpowiednią szybę Mariusz piszesz poważnie, bo szukam takiej szyby dla żony do 50cm3 Yamaha Why (MBK Flipper). Do Wespy owsze, ale do tego ciężko. Gdyby nie te wybrzuszenia na ręce, to bym z poliwęglanu na własną rękę wyciął. Dzisiaj wkleję Wam fotorelację, co wykombinowałem w swoim skuterze, co by mniej ziębiło
dr.big Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 (...)Zmarznięcia brak... ale na skuterze, który ma odpowiednią szybę(...) Vespa PX (a właściwie Star) rulez ... Przedwczoraj było słonecznie 24°, wczoraj lekkie słońce 22°, dzisiaj lampa i 25°... Trzeba wykorzystać karnety na ten rok na wake'a, bo od 06.10 będzie dużo gorzej .
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 29 Września 2011 Klubowicze Opublikowano 29 Września 2011 My w regionie rzeczywiście jutro kończymy sezon !scooter ale tylko na niby !piwko
RYSZARD Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Witam. Pięknej jesieni ciąg dalszy. W niedziele znowu udało sie posmigać. Objechałem Pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie. We Włodawie temp. powietrza 16C, asfaltu 32C, oczywiście w nasłonecznionym miejscu. W Lasach Parczewskich trochę chłodniej, ale dopuki wiatr podrywa liście z asfalu można śmiało cisnąć. W sumie machnąłem ponad 300km, a że byłem już niedaleko to zajechałem do Sławatycz, a właściwie na cmentarz w Jabłecznej ( "starzy" forumowicze wiedzą po co). Pozdrawiam i Wszystkim życzę takich dni do sylwestra.
ettore Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Teraz właśnie jest przyjemniej niż w lecie, motocyklistów będzie coraz mniej (więc będą mniej przeszkadzać ) no i można się porządnie ubrać i nie spocić . Mam nadzieję, że do końca listopada da się jeździć. W 2007 lub 2008 dało się jeździć aż do Bożego Narodzenia...
Biolog Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ale z rana już rześko bywa. Wczoraj jak jechałam o 7 do pracy (35 km) to mnie lekuchno stelepało. Za to po południu - marzenie.
JackRM Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Alo, alo... Jaka jesień?! We Włoszech aktualnie 24 a po płd ma byc 27 st°c, na niebie jednej chmurki bez wiatru Skuterow na drodze, jak zwykle- b.duzo. W Rzymie podobnie. Przedwczoraj kąpałem się w morzu na zatłoczonej plaży w Sperlonga więc gdzie tam koniec sezonu Zresztą jeden obrazek to więcej niż 1000 słów http://www.litoralepontino.it/it/web-cam-it.page Chociaż od czwartku ma się temp. obniżyć o 10 stopni i popadać troszkę...
Gość miki Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ja smigam dopoki nie przemokne lub nie przemarzne, bo jakos mi nie w smak stac w korkach w miescie lub jezdzic MPK-iem Oby pogoda byla dla mnie laskawa
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 4 Października 2011 Administrator Opublikowano 4 Października 2011 Dziś 100 km nakręcone skuterem po mieście... i to skuterem biegowym! Jesień w tym roku jest very
Sympatycy Worlan Opublikowano 4 Października 2011 Sympatycy Opublikowano 4 Października 2011 ...Jesień w tym roku jest very Prawda to, oddaje nam aura za lipiec. Ale to nie znaczy, że nie można zaplanować uroczystego zakończenie sezonu. Może jakieś ognisko, kiełbaska......???
Lucjan73 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Witam, ja w piątek pojechałem skuterem do Rewala, pogoda cudna, nad morzem ludzie leżeli na plaży. Widziałem cztery osoby kąpiące się w Bałtyku Po drodze śmigało sporo motocykli i kilka maxiskuterów !scooter W niedziele rano "mgła konie dusiła" ale od Pyrzyc dalej "patelnia" Wczoraj i dziś we Wrocławiu 25 st i piękna pogoda na trasie "kręciło się " dużo 200 !scooter
Marynarz Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ale to nie znaczy, że nie można zaplanować uroczystego zakończenie sezonu. Może jakieś ognisko, kiełbaska......??? No prawda to Grzesiu, prawda... tylko kto się tego podejmie ??
Sympatycy Worlan Opublikowano 4 Października 2011 Sympatycy Opublikowano 4 Października 2011 Ostatnio nieźle sprawdzał się Kisiel , może tak do Koguta ?
Marynarz Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ostatnio nieźle sprawdzał się Kisiel , może tak do Koguta ? No i widzę że rwiesz się przed szereg mi tam Kogut pasi (bo nie byłem ).
Rekomendowane odpowiedzi