Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Co za moda?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diabeł jak zwykle w szczegółach.Szyba reflektora i odblask też jest inny w ksenonach.Dają trochę rozproszonego światła do przodu celem poprawy widoczności.A zwykłe nie.

Opublikowano

Zgadzam się, "Diabeł jak zwykle w szczegółach."

Kiedyś w 400 stwierdziłem, że dla poprawy oświetlenia wymienię żarówki. Wstawiłem Philipsy BlueVision. No rewelacja - reklama nie kłamała. Jakoś po roku stwierdziłem, że chyba ślepnę, jakaś kurza ślepota czy coś i nawet do okulisty wstąpiłem. I zaraz po tym musiałem wymienić reflektory. I znowu szok, na zwykłych żarówkach świeciły lepiej niż poprzednie na BlueVisionach. I popatrzcie sami, niby Philips, żadne xenony, żadnych przeciwskazań - a w rok czasu wypaliły odbłyśnik.

Opublikowano
  W dniu 16.09.2011 o 18:34, Jack Warcraft napisał(a):

W moim Kimasie są tylko dwie żarówki pozycyjne...

Jaką dokładnie żarówkę (xenon) dałeś na światło główne?

Trzecia oświetla tablicę i żre 5W.

A zestaw kupiłem na poczciwym Allegro. Poszperaj, co aktualnie oferują do motocykli :)

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja mam calkiem inne zdanie. bardziej to tyczy krajów jak Niemcy (czytaj bardziej rozwinieci).Otorz gdy sie spali zarowka jedna mijania i a nie mamy dwoch w praktyce nie powinnismy sie takim motorem poruszac . Wowczas wzywamy serwis i bulimy. I oto chodzi. W samochodach jest czasami tak by wymieniec zarowke potzrbujemy zdjac zderzak. na autostradzie nie wolno cholowac wiec wzywamy pomoc..i kasa leci. Ilu z was bedzie chetnym po nocy zarowke wymieniac...bardzuiej pojedziecie po ciemku czy na dlugich. ale w takim i takim wypadku łamiecie prawo..i kasa (znowu).czy nie widzicie ze swiat sie kreci tylko o wyrywaniu pieniadza gdzie sie da...a najlepiej od kierowcow. Moze teraz zmienicie zdanie dlaczego.

pozdrawiam.